Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Granzii se uita la Liga I

    Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, ieri, ca are informatii conform carora sase jucatori din Liga I sunt doriti de cluburi mari din strainatate. "In campionatul nostru avem sase jucatori, si va spun asta din surse sigure, care sunt curtati de echipe mari ale lumii. Sunt jucatori curtati, acum sa vedem daca se vor concretiza. Bine ar fi sa nu plece din campionatul nostru, iar Steaua si CFR sa mearga cat mai departe in cupele europene", a spus oficialul LPF.

    Demisie in bloc la Farul

    Conducerea clubului Farul Constanta a decis sa demisioneze in bloc in urma rezultatelor foarte slabe din acest sezon, care au dus echipa pe locul 13 in seria I a Ligii a II-a, cu doar 6 puncte in 12 etape. Dupa ce luni seara unul dintre actionarii clubului, Marian Diaconescu, isi anuntase retragerea, marti a venit randul altor conducatori sa faca acelasi anunt, printre care presedintele Marcel Lica.  "Am decis impreuna cu vicepresedintele Cristi Munteanu sa purtam o discutie cu patronul Giani Nedelcu. Am decis in semn de solidaritate cu Marian Diaconescu sa plecam si noi. Farul este intr-un mare pericol si gestul nostru este de a trage un semnal de alarma",  a declarat presedintele clubului, Marcel Lica.  In alta ordine de idei, clubul de fotbal FC Farul Constanta risca sanctiuni drastice dupa ce echipa a fost condusa de pe banca tehnica in mai multe etape de antrenorul secund Ion Barbu, al carui contract nu a fost inregistrat de conducerea gruparii constantene.

    Academie de "caini"

    FC Dinamo a deschis la Onesti o academie de fotbal la care activeaza 135 de copii, pregatiti de cinci antrenori sub conducerea tehnicianului Ioan Sdrobis si urmeaza sa mai inaugureze asemenea scoli la Campulung Muscel, Satu Mare si Deva, informeaza site-ul oficial al gruparii "alb-rosii". Clubul are grija si de educatia juniorilor, iar la liceul sportiv din localitate exista doua clase, a V-a si a IX-a, ambele fiind formate exclusiv din jucatorii de la FC Dinamo Onesti.  

    Vointa Sibiu s-a retras din campionat

    Oficialii gruparii sibiene CSU Vointa au luat decizia de a retrage echipa din campionatul de fotbal al Ligii a II-a, conform unui comunicat de presa. "Membrii Adunarii Generale a clubului au hotarat, in unanimitate, retragerea echipei de seniori din campionatul Ligii a II-a. Drept urmare, am instiintat oficial Federatia Romana de Fotbal de decizia luata. Vom continua activitatea doar la nivelul juniorilor, in campionatele judetene", a declarat presedintele clubului, Ioan Hambasan. Dupa 12 etape, CSU Vointa ocupa locul XI in Seria a II-a a esalonului secund, cu 10 puncte. Recent, primarul Klaus Iohannis a spus ca municipalitatea nu are intentia de a sustine financiar, in totalitate, echipa locala de fotbal.

    Armstrong paraseste si fundatia

    Rutierul american Lance Armstrong a demisionat din Consiliul de Administratie al Livestrong, fundatia sa impotriva cancerului, dupa ce a renuntat luna trecuta si la functia de presedinte al acesteia, ca urmare a dezvaluirilor legate de sistemul de dopaj pus la punct de el. Armstrong (41 de ani) a demisionat din CA al Livestrong la 4 noiembrie, la aproape trei saptamani dupa ce a renuntat si la calitatea de presedinte. Conform presedintelui Livestrong, Jeff Garvey, Armstrong a luat aceasta decizie pentru ca fundatia sa nu aiba de suferit in urma controverselor legate de cariera sa sportiva. Rutierul, care a fondat Livestrong in urma cu 15 ani, nu a rupt total legatura cu fundatia, "insa expunerea sa va fi redusa", a mentionat Katherine McLane, reprezentanta a fundatiei.

    Trei pentru Hall of Fame in NHL

    Suedezul Mats Sundin, canadianul Joe Sakic si rusul Pavel Bure au fost acceptati, luni noapte, in Hall of Fame-ul Ligii Profesioniste Nord-americane de Hochei pe Gheata. Mats Sundin a evoluat timp de 13 sezoane pentru Toronto Maple Leafs. Campion olimpic in 2006 cu Suedia, Sundin a reusit 1.349 de puncte (564 de goluri si 785 de pase decisive) in 1.346 de meciuri.  Joe Sakic a castigat Cupa Stanley (titlul de campion in NHL) alaturi de Colorado Avalanche in 1996 si 2001, club la care si-a petrecut intreaga cariera. Sakici, desemnat cel mai un jucator in 2001 si campion olimpic in 2002, s-a retras din cariera in 2009, dupa 20 de sezoane la gruparea din Denver unde a reusit 625 de goluri in 1.016 pase decisive, record in istoria clubului. Pavel Bure, cunoscut sub supranumele de "racheta ruseasca", a avut o medie de 36,7 goluri pe sezon in NHL. El a evoluat timp de 12 ani in campionatul nord-american pentru Vancouver Canucks, Florida Panthers si New York Rangers.

    Pauza de maternitate

    Sportiva ceha Barbora Spotakova, in varsta de 31 de ani, dubla campioana olimpica la aruncarea sulitei, a anuntat, marti, la Praga, ca pana in 2014 isi intrerupe carierea pentru ca urmeaza sa devina mama pentru prima oara. "Ne-am dorit mult acest copil si uite ca am reusit", a declarat sportiva intr-o conferinta de presa.  Detinatoarea recordului mondial (72,28 m din 2008) va absenta astfel de la Campionatul Mondial din 2013 de la Moscova si de la urmatoarea editie a Ligii de Diamant, unde este dubla castigatoare.  Ea a precizat ca vrea sa revina la antrenamente in toamna anului 2013, in vederea Campionatelor Europene din 2014, de la Geneva.  "Nu ma tem ca-mi voi pierde gustul pentru sport, il am in sange", a adaugat Barbora Spotakova.

    Pelé, operat la sold

    Legenda fotbalului brazilian, Pelé, in varsta de 72 de ani, a fost operat la sold, ieri la Sao Paulo, si urmeaza sa paraseasca spitalul miercuri, a anuntat un purtator de cuvant al fostului fotbalist. "Totul a fost bine, a fost o operatie foarte simpla. Probabil va fi externat miercuri", a declarat José Fornos, care a reamintit ca "Regele Pelé" se plangea de mult timp de dureri la sold. Considerat unul dintre cei mai mari jucatori din lume, Pelé a castigat trei ori Cupa Mondiala cu Brazilia, in 1958, 1962 si 1970, si a inscris 1.281 de goluri in toata cariera.

    Linsey Vonn s-a internat

    Sportiva americana Lindsey Vonn, de patru ori castigatoare a Cupei Mondiale la schi alpin, a fost internata intr-un spital din Vail, Colorado, suferind de o maladie neprecizata, informeaza AFP, care il citeaza pe Lewis Kay, purtatorul de cuvant al schioarei.  Kay a refuzat sa ofere detalii suplimentare privind starea de sanatate a campioanei olimpice la coborare, care a fost nevoita sa-si anuleze participarea, vineri, la un eveniment promotional, deoarece nu s-a simtit bine. Starul american a decis sa declare forfait la proba de slalom de la Levi, Finlanda, care a avut loc sambata, alegand sa se pregateasca in vederea urmatoarei etape a Cupei Mondiale, de la Aspen, SUA, competitie programata sa se desfasoare la 24 si 25 noiembrie.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri