Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    A ajuns Garda si la Ploiesti

    Garda Financiara a declansat controale incrucisate la cluburile de fotbal Petrolul Ploiesti si Universitatea Cluj, comisarii verificand documentele in baza carora s-au facut transferurile unor fotbalisti de la echipa clujeana la cea din Ploiesti, transferuri considerate suspecte de catre procurori. Comisari din cadrul Garzii Financiare Prahova au inceput, vineri, controale la clubul de fotbal Petrolul Ploiesti, verificand documentele in baza carora s-au facut transferurile mai multor jucatori de la Cluj la Petrolul Ploiesti. seful Garzii Financiare Prahova, comisarul Marian Fatu, a declarat ca este vorba despre controale incrucisate, atat la clubul ploiestean, cat si la cel din Cluj. Acesta a precizat ca reprezentantii Garzii Financiare verifica "modul in care s-au efectuat inregistrarile acestor transferuri in contabilitatea FC Petrolul si toate celelalte documente care tin de aceste transferuri.

    Un bronz european la haltere

    Sportiva Loredana Ohai a cucerit, ieri, medalia de bronz la categoria 57 de kilograme, la Campionatul European de tineret, de la Praga.  Loredana Ohai a debutat in concurs in grupa A, pe care a si castigat-o, cu victorii in fata sportivelor Diana Kiskel (Lituania) si Manon Durbach (Luxemburg). Au urmat semifinalele, in care judoka tricolora a fost invinsa de olandeza Juul Franssen, castigatoarea ulterioara a medaliei de aur, iar in recalificari, Ohai a trecut de poloneza Agata Perenc, cucerind bronzul european.   Tot ieri, Diana Kovacs (cat. 48 kg), Alexandra Florian si Ioana Matei (cat. 52 kg) au fost eliminate in recalificari, in luptele pentru medaliile de bronz.  La masculin, Remus Lazea a pierdut si el in recalificari (cat. 66 kg), in timp ce Claudiu Lazea si Cosmin Lazarean (60 kg) si Catalin Bratulescu (66 kg) au fost eliminati din primele tururi.

    Minunea s-a spulberat

    Campioana la handbal masculin HCM Constanta a fost invinsa, joi, la Bucuresti, cu scorul de 23-28 (13-12), de catre echipa spaniola Atletico Madrid, in cea de-a cincea partida din grupa B a Ligii Campionilor, inregistrand a patra infrangere in aceasta faza a competitiei. Pentru HCM Constanta au marcat  Humet 5, Buricea 4, Val Sancho 4, Cutura 3, Toma 3, Angelovski 2, Dragicevic 2. HCM Constanta a condus cu 18-13 in minutul 38, dar pana la final a mai inscris doar de cinci ori, primind in schimb 15 goluri. Portarul Mihai Popescu a avut 18 interventii, in timp ce la Atletico Magnus Dahl a avut 15. La meciul ce a avut loc in Sala Polivalenta au asistat aproximativ 1.000 de spectatori.

    Simona a nascut o fetita de nota 10

    Fosta gimnasta Simona Amanar a nascut o fetita care poarta numele Stefania Teodora, fiind cel de-al doilea copil al fostei sportive, care mai are un baiat in varsta de zece ani. Fosta gimnasta Simona Amanar a nascut, joi, intr-un spital privat din Timisoara, o fetita care are 3,010 kilograme la nastere. Simona Amanar a declarat corespondentului MEDIAFAX ca nasterea fetitei a fost mai usoara comparativ cu aducerea pe lume a primului ei copil. Simona Amanar si sotul ei, Cosmin Tabara, mai au un baiat, Alexandru Iosif, in varsta de zece ani.

    Disputa Conti-Cassano

    Atacantul echipei Inter Milano, Antonio Cassano, si antrenorul formatiei Juventus Torino, Antonio Conte, au avut un schimb de replici prin intermediul presei, jucatorul facand aluzii la suspendarea pe care tehnicianul a primit-o in scandalul meciurilor trucate din Italia, informeaza presa italiana. "Daca el vorbeste de moralitate, inseamna ca e sfarsitul lumii. Gargara, nu eu ci el a fost suspendat pentru ca nu a denuntat un meci aranjat", a declarat fotbalistul, intr-un interviu acordat canalului TV Sport Mediaset, dupa ce Conte a spus ca Antonio Cassano nu era demn de Juventus. Antrenorul a raspuns printr-un comunicat de presa, postat pe site-ul clubului Juventus, vorbind despre calitatile unui jucator profesionist, "angajament, respectarea regulilor, respectarea indicatiilor tactice, atasament pentru echipa", pe care "domnul Cassano a demonstrat ca nu le poseda". Scandalul fusese iscat de Cassano, care a afirmase despre jucatorii de la Juventus ca sunt niste "soldatei". Fundasul torinezilor Leonardo Bonucci a fost printre primii care i-au dat replica lui Cassano: "Nu soldatei, profesionisti". Inter Milano a castigat la Torino derbiul cu Juve, scor 3-1, dar echipa lui Conte este pe primul loc in Serie A, cu trei puncte avans fata de "nerazzurri".

    Macao, circuitul mortii

    Un pilot de automobilism din Hong Kong si unul de motociclism din Italia au murit, vineri, la cateva ore diferenta, in timpul calificarilor competitiilor la care participau pe un circuit urban din Macao, au anuntat organizatorii, intr-un comunicat. Philipp Yau, in varsta de 40 de ani, a pierdut controlul Chevrolet-ului Cruze pe care il conducea, automobilul a lovit un zid de protectie si a luat foc, potrivit imaginilor transmise de televiziunea de Hong Kong. Pilotul a ramas blocat in masina.  Cu cateva ore inainte, italianul Luis Carreira, 35 de ani, a murit dupa ce a cazut intr-un viraj al circuitului. Tot in aceasta sedinta de calificari pentru competitia de motociclism, un alt italian, Stefano Bonetti, a fost victima unui accident, suferind mai multe fracturi. Grand Prix-ul gazduit de Macao este compus din mai multe curse care se desfasoara pe durata a patru zile.

    Vukcevic a iesit din coma

    Jucatorul echipei Hoffenheim, Boris Vukcevic, care a suferit un accident grav de masina la finalul lunii septembrie, s-a trezit vineri dupa sapte saptamani in care s-a aflat in coma, a anuntat gruparea germana. "Suntem multumiti ca situatia lui Boris se imbunatateste. in fiecare zi ne rugam la Dumnezeu", a declarat managerul clubului german, Andreas Müller. Vukcevic, 22 de ani, a suferit un accident grav la 28 septembrie, dupa ce masina pe care o conducea s-a lovit de un camion care venea din sens opus. El a fost transportat de urgenta cu elicopterul la un spital din Heidelberg, dupa ce suferise rani grave in zona capului, si indus in coma artificiala. Jucatorul german de origine croata evolueaza pentru Hoffenheim din 2008, a jucat intr-un singur meci in acest sezon, cand a si inscris un gol in partida pierduta la Freiburg, scor 3-5, la 16 septembrie. Accidentul suferit, la sfarsitul lunii septembrie, de Vukcevic a fost cauzat de o stare de hipoglicemie a tanarului jucator, care are diabet.

    Premii in monede si lingouri

    La prima editie a maratonului Haile Gebrselassie se va acorda participantilor prin tragere la sorti 12 monede de aur in greutate de cate o uncie fiecare, iar castigatorii, atat la masculin, cat si la feminin primesc cate un lingou de aur de 12 uncii. Inscrierile la cea dintai editie a Haile Gebrselassie Marathon, programata sa se desfasoare in octombrie 2013 in Etiopia, au inceput ieri. "Din mai multe motive, cursa se doreste una speciala, fiind adresata unui numar mic de alergatori (care insa trebuie sa aiba ceva resurse financiare!), intentionand totodata sa promoveze turismul in tara africana si, nu in ultimul rand, sa aiba un caracter umanitar", se precizeaza in alerg.ro.

    Finala Spania - Brazilia la futsal

    Reprezentativele Spaniei si Braziliei se vor intalni, duminica, la Bangkok, in finala Cupei Mondiale la futsal (fotbal in sala). Spania a obtinut biletul pentru finala, dupa ce a invins Italia, scor 4-1. Spaniolii vor incerca sa obtina al treilea titlu mondial, dupa cele din 2000 si 2004. Intr-o reeditare a finalei din 2008, spaniolii vor intalni Brazilia, detinatoarea titlului si cvadrupla campioana mondiala (1989, 1992, 1996, 2008), care a trecut de Columbia, scor 3-1.

    Balotelli are un frate in Liga a VIII-a

    Fotbalistul Enoch Barwuah, fratele mai mic al internationalului italian al echipei Manchester City, Mario Balotelli, a semnat un contract cu gruparea Salford City, din Northern Premier League First Division North (a opta liga engleza). Salford City l-a achizitionat pe Barwuah cu rezerva ca fotbalistul in varsta de 20 de ani urmeaza sa primeasca, in cel mult doua saptamani, dreptul international de a evolua. "Sunt foarte fericit ca am semnat cu Salford. Vreau doar sa joc fotbal. M-am antrenat cu ei ieri seara mi-a placut, astfel ca am semnat", a declarat fratele lui Balotelli. Echipa Salford City ocupa locul IX in clasamentul ligii a opta din Anglia. Mario Balotelli joaca la Manchester City din august 2010, cand a fost transferat de la Internazionale Milano in schimbul sumei de aproximativ 24 de milioane de lire sterline.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri