Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Greu cu legiunea straina

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Penicilina: Pavlova, Nicolau, Rankovic, Ionescu, Yena, Lupu (libero) apoi Rusu, Popa, Ghilea si Citcoan.

    CSU Metal: Ognjenovic, Ostojic, Dumitru, Liulenova, Onyejekwe, Pristavu (libero) apoi Marinkovic si Muresan.

    Eclipsata de forta adversarului, o echipa multinationala campioana en-titre care n-a cunoscut infringerea in acest sezon si a pierdut doar doua seturi in unsprezece runde, Penicilina a replicat timid ieri in sala proprie si se poate declara multumita doar pentru ca a reusit sa prelungeasca meciul cistigind o runda.

    Cu prea putine argumente la iveala, fetele pregatite de Cati Covaliciuc au incercat sa tina ritmul dar s-au pierdut in propriile erori cumulate, fie ca a fost vorba de gauri in blocaj, de preluarile gresite, de spatiile lasate neacoperite sau de forma slaba a unor jucatoare considerate de baza (Mihaela Ionescu si Aleksandra Rankovic).

    Cu o formula din care a lipsit doar una dintre sirboaicele medaliate cu bronz la Mondialele de anul trecut, Molnar, echipa tehnicianului Zoran Terzic a inceput mai bine partida si a condus constant dar la diferente mici cita vreme s-a vazut relaxare in jocul oaspetelor. 10-10 a fost un rezultat datator de speranta la un moment dat dupa citeva mingi cistigate de Anca Nicolau si Olena Yena insa totul avea sa se regleze dupa o serie de servicii naucitoare ale moldovencei Liulenova. Valentina Rusu a fructificat si ea citeva mingi pregatite de Olga Pavlova insa era prea putin in fata unui adversar care puncta frecvent pe linga blocaj si a facut legea pe mina "scurtelor" emise de turnul de control croat Dragana Marinkovic (1.97 m).

    Cu Tatiana Popa in teren in locul absentei Ionescu, Penicilina nu incepe setul doi mai grozav pentru ca blocajul este ocolit constant de tunurile galatencelor si tabela ia proportii pina la 3-8 si 8-12. Tinara Oana Ghilea intra cu mai mult tupeu si puncteaza, Yena apare eficient la blocaj si se face 15-17. Dar totul a fost doar foc de paie pentru ca Tatiana Liulenova a intrat din nou la servici iar liberoul Ecaterina Lupu a resimtit din plin socul.

    Paradoxal, setul al treilea avea sa revina gazdelor pentru ca Rusu, Nicolau si mai ales Yena gasesc solutii sa puncteze, oaspetele au si ele probleme la preluari si chiar daca Nneka Onyejekwe (sora fostului handbalist iesean Chike Onyejekwe) isi pune calitatile in valoare setul revine gazdelor.

    Optimistii din sala Penicilina vedeau deja tie-break-ul la orizont si scenariul chiar parea realizabil dupa citeva puncte importante reusite de Ghilea si Rusu, care au dus tabela de la 4-3 la 9-9 si apoi la 12-11. Insa totul s-a frint brusc, pentru ca oapetele au apasat pe acceleratie, iar iesencele s-au taiat, fiind absente la blocaj si gafind continuu la preluare.

    Simbata, in etapa a XV-a, iesencele vor juca in deplasare cu CSM Lugoj


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri