Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

In prim plan - arbitrii

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Desi am anticipat o runda cu sapte capete de afis, implicit sapte meciuri de 1,X,2, etapa a XII-a a Diviziei A a adu victorii pe linie ale gazdelor. Caracteristica principala a fost indisciplina, in aceste partide inregistrindu-se numai putin de sapte cartonase rosii. Dar, iata ceea ce s-a intimplat in acest-week-end, pe prima scena a fotbalului romanesc:
    FC Brasov - Rocar Bucuresti 2-0 (1-0). Au marcat: Vacsko ('36) si Stere ('78), ultimul gol fiind urmare a unei excelente actiuni ofensive a lui Vasile Ghindaru. Victoria brasovenilor pare normala doar la prima vedere, rezultatul reprezentind primul succes al echipei lui Marius Stan la un alt scor decit 1-0!
    Gloria Bistrita - Dinamo Bucuresti 3-1 (2-1). Echilibrul partidei s-a rupt rapid, in min. 3, cind Mihali a vazut cartonasul rosu, la un fault in apropierea careului propriu. In faza imediat urmatoare, Cioloboc a transformat impecabil lovitura libera care a urmat. Mihalcea a egalat in min. 16, dar fundasul Mindrean a reusit un "golazo" exact la jumatate de ora de la start. In repriza a doua, numai dupa opt etape, Dinamo mai pierde un jucator, fundasul Sorin Iodi primind al doilea galben. In pofida dezechilibrului, echipa lui Dinu nu se preda, contraataca periculos dar ultimul cuvint il au tot bistritenii, in min. 84, la o faza creata de Cioloboc si finalizata de Birsan.
    Astra Ploiesti - FC Arges 2-0 (2-0). Se pare ca "astralii" lui Ion Marin s-au specializat in lovituri de maciuca: acum doua etape, ei au intors in doua minute rezultatul meciului cu Otelul, iar simbata, in acelasi interval de timp, Petroesc si Illyes au consfintit victoria ploiestenilor (min. 33 si 34), sfirsind traditia victoriilor argesene in Cartierul de Vest.
    FC National - Gaz Metan Medias 1-0 (1-0). Un gol marcat de Sabin Ilie, in minutul 3 si, in rest, motaiala...
    Universitatea Craiova - FCM Bacau 1-0 (0-0). Partida agreabila si cu scintei, amberle echipe reclamind cite un penalty, Bacaul in prima, Craiova in cea de-a doua. Au dominat clar gazdele, pe alocuri categoric, dar portarul Anton a facut o partida magnifica, pina in min. 78, cind, in urma ratarii unei interceptii, Barcauan a inscris singurul gol al partidei. In ultimul minut, Radu Ciobanu a ratat de putin egalarea din lovitura libera.
    Steaua - Ceahlaul Piatra Neamt 3-0 (1-0). Planurile antrenorului nemtean Florin Halagian au fost rasturnate de propriul mijlocas Costel Ilie care a avut nesabuinta de a faulta de doua ori din spate in doua minute si a vazut cartonasul rosu inca din min. 6! Primele doua goluri au fost marcate in min. 21 si 70 de catre Ciocoiu, la centrarile lui Florentin Dumitru, ambele fiind inscrise in conditii discutabile. In urma primului, Halagian a fost trimis in tribune. Scorul final a fost stabilit in min. 90, de catre Vladoiu.
    Foresta Suceava - Petrolul Ploiesti 3-1 (2-0). A u marcat: Ene ('2), Nita ('10, '53) / Voinea ('63). Arbitrul Sorin Corpodean a tinut sa egaleze recordul lui Toni Helesteanu din finalul campionatului trecut, eliminind, in acelasi meci trei jucatori de la o echipa. E drept, cei trei (Lupsa, Pirvu si Tudor) au fost acum de la oaspeti, care nu se numeau Steaua, iar cind a inceput "descompletarea", scorul era de 2-0 pentru Foresta. Asa ca, tot ieseanul e mai tare!
    Rapid Bucuresti - Otelul Galati 2-1 (1-1). Au marcat: Pancu ('(27 - penalty), Iencsi ('67) / Andone ('29 - penalty). In min 87, Haraga (Otelul) a fost eliminat de pe teren.
    Golgeteri: Vladoiu (Steaua) - 10 goluri; Cursaru (FCM Bacau) - 7 goluri; Cl. Niculescu (Craiova), R. Nita (Foresta) - 6 goluri.
    In week-end-ul urmator, etapa a XIV-a programeaza meciurile: Ceahlaul Piatra Neamt - FC Brasov;
    Rocar Bucuresti - Gloria Bistrita; Dinamo Bucuresti - Foresta Suceava; Petrolul Ploiesti - Universitatea Craiova; FCM Bacau - Astra Ploiesti; FC Arges Dacia - FC National; Gaz Metan Medias - Rapid Bucuresti; Otelul Galati - Steaua Bucuresti. (GIN)
    Clasament
    1. Steaua 12 7 3 2 24-16 24 (+3)
    2. Craiova 12 7 3 2 15-10 24 (+6)
    3. Brasov 12 6 3 3 8-5 21 (+3)
    4. Petrolul 12 6 2 4 18-14 20 (+2)
    5. Dinamo 12 5 3 4 21-19 18 (+3)
    6. FC Arges 12 5 3 4 15-16 18 (0)
    7. Rapid 12 4 5 3 13-11 17 (-4)
    8. Astra 12 5 2 5 13-12 17 (-1)
    9. Foresta 12 4 5 3 17-18 17 (-1)
    10. Otelul 12 4 3 5 17-16 15 (-3)
    11.Gloria 12 4 3 5 12-15 15 (-3)
    12. National 12 4 2 6 17-18 14 (-4)
    13. Rocar 12 4 2 6 18-21 14 (-1)
    14. FCM Bacau 12 3 4 5 16-18 13 (-5)
    15. Ceahlaul 12 2 4 6 12-21 10 (-8)
    16. Gaz Metan 12 1 3 8 7-13 6 (-12)

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    Liste electorale

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Linkuri sponsorizate

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri