Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

In vizita la campioni

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Atunci cind conducerea le-a impus sa cistige trei partide in urmatoarele patru etape, pentru a contrabalansa esecul de la Brasov, baschetbalistii de la Universitatea "Petre Andrei" au fost "iertati" tocmai de deplasarea de la Ploiesti, acolo unde miine vor intilni campioana en-titre Asesoft. Cu un buget cum n-a mai avut nimeni pina acum (700.000 euro), cu o campanie de achizitii spectaculoasa, prahovenii antrenati de tehnicianul nationalei, Mladen Jojic, sint favoriti certi in partida programata miine si e greu de crezut ca oaspetii vor putea emite pretentii in fata unei formatii care isi linge ranile dupa infringerea surprinzatoare de la Cluj, din etapa prececenta. Considerata marea favorita la cistigarea unui nou titlu national, Asesoft si-a facut in vara un lot de vis, dupa ce i-a pastrat pe internationalii Paul Helcioiu, Levente Szijarto, Toni Alexe, Catalin Burlacu, Rares Apostol si Nicolae Toader si a transferat trei sirbi de calibru, care au in palmares performante de top cu nationala fostei Iugoslavii: Nikola Bulatovic (pivot, 2.10 m, 33 ani), Vladimir Kuzmanovic (fundas, 1.95 m, 33 ani) si Ivan Krasic (extrema, 2.01 m, 31 ani). Absent in primele trei etape din cauza unor probleme la muschii spatelui, Bulatovic ar putea debuta chiar miine si toata lumea este nerabdatoare sa-l vada la lucru pe fostul campion european in 1997 si campion mondial in 1998, cel care este platit cu un salariu anual de peste 150 mii euro, adica mai mult decit orice fotbalist care evolueaza in Romania. Si daca Bulatovic este asteptat pe teren pentru a se acomoda cu echipa in perspectiva partidelor din cupele europene, absent cert va fi Kuzmanovic (care a fost operat pentru o fractura de piramida nazala) in vreme ce pentru Toni Alexe planeaza semne de intrebare datorita unor probleme legate de o indigestie. In fata unei asemenea echipe, iesenii de la Universitatea "Petre Andrei" nici nu viseaza sa invinga, dorintele lor limitindu-se la o prestatie de nivel superior. Si daca saptamina trecuta n-au impresionat in confruntarea cu un adversar pina la urma modest, BCM Pitesti, elevii tripletei Magurean-Boisteanu-Moscalu au acum ocazia sa joace fara complexe si sa incerce sa faca fata iuresului impus de gazde, care trebuie sa se reabiliteze in fata suporterilor. Fara probleme medicale (chiar si Munteanu a revenit la pregatiri dupa entorsa suferita), iesenii s-au antrenat normal toata saptamina, miercuri au facut un joc de pregatire cu divizionara B CSS Unirea BC Junior si astazi vor face deplasarea la Ploiesti pentru partida programata de la ora 18.00.
    Celelalte partide ale etapei a 4-a: Rapid Bucuresti - Gaz Metan Medias, CSU Sibiu - Farul Constanta, BCM Pitesti - Poli-Carbochim Cluj, CSU Forex Brasov - Elba Timisoara, Dinamo-Erbasu Bucuresti - West Petrom Arad. (Lucian MINUT)

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri