Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Inchinare pentru Simionas

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Poli: Dulcianu - Gheban, Ad. Ilie, Ir. Ionescu, Cercel - M. Vintila, Dragoi, Mitruc, Fl. Croitoru ('81 - Alexa) - Pacurar, M. Luca ('70 - Bilba). Antrenor: V. Simionas.
    Metalul: Matache - Bar, Medelet, Posirca, Berde, Popescu - Pastin, Baciu ('85 - Aristan), Ciobanu, Dida - Stoica. Director tehnic: V. Dridea.
    Arbitri: T. Balmus (Galati) - 5,5; M. Pais (Galati) - 7; D. Dumitriu (Focsani) - 6.
    Eliminat: Stoica ('82 - doua cartonase galbene).
    Spectatori: 3500.
    1-0, min. 49: Pacurar a transformat un penalty acordat dupa ce Bar l-a tras de tricou pe Ionescu, la o centrare in careul oaspetilor.
    Dupa cum incepuse partida, cu doua ocazii semnate de Luca in primele 6 minute, se parea ca iesenii zgribuliti de cruntul frig de simbata nu vor mai trebui sa traiasca spaimele din ultimele 3 runde. A fost insa un simplu foc de paie! Iuresul de start s-a stins treptat si Poli (ce a simtit din plin lipsa lui Bernard si Cristea) a intrat in mediocrul joc pe care-l etaleaza de citeva saptamini, cu nesiguranta defensiva, lipsa de claritate la constructie si carente la finalizare. Chiar fara patru titulari (intre care si ex-ieseanul Gavrilescu, operat luni la ligamente), Metalul nu a asteptat invitatia de a echilibra jocul si, pe fondul unui marcaj exact, a inceput sa contraatace, Stoica inghetind stadionul in minutul 26, cind a scapat singur cu Dulcianu, doar interventia inspirata a portarului iesean readucind temperatura in Copou peste limita inghetului.
    Odihna a venit dupa o alta ocazie irosita de Luca ('35), care l-a lasat pe colegul sau din atac, Pacurar, sa deschida scorul, la patru minute dupa revenirea de la cabine, in urma unei faze in care Bar a faultat inutil. Asteptata descatusare a iesenilor nu se produce insa: Ciobanu ('60) e la o palma de gol, cornerele se succed ametitor la poarta gazdelor, care arata ca sint sefii seriei doar in minutul 68, la actiunea lui Vintila.
    Poli, care incepe sa traga de timp din minutul 75 (!), este impinsa (discret) de la spate si de arbitru dar si de Stoica, ce ia copilareste al doilea galben si provoaca un dezechlibru numeric, care genereaza un forcing al gazdelor, neconcretizat pe tabela. Finalul stirneste noi controverse, Balmus aratind cele doua minute de prelungiri in minutul 88 si punind capat jocului la citeva secunde dupa minutul 90, chiar in clipa in care o pasa gresita a lui Gheban declansase un contraatac al oaspetilor!
    In ciuda peisajului, oaspetii au ramas cu aplauzele ironice la adresa arbitrilor iar Poli cu cele trei puncte puse in joc, prilej pentru Paraschiv, Croitoru si Simionas sa-si serbeze in tihna aniversarile din week-end, tehnicianul iesean ajungind ieri la borna 53.
    Celelalte rezultate: Gloria Buzau - CSM Medgidia 1-0 Callatis Mangalia - Oltul Sf. Gheorghe 3-0; Midia Navodari - Laminorul Roman 1-0; FC Onesti - Precizia Sacele 0-0; Unirea Focsani - Electrica Constanta 2-0; FC Vaslui - Dacia Unirea Braila 1-0; Petrolul Moinesti - Poiana Cimpina 1-0.
    Etapa viitoare (simbata, 23 noiembrie): CSM Medgidia - Metalul Plopeni; Oltul Sf. Gheorghe - Gloria Buzau; Laminorul Roman - Callatis Mangalia; Precizia Sacele - Midia Navodari; Electrica Constanta - FC Onesti; Dacia Unirea Braila - Metalul Plopeni; Poiana Cimpina - FC Vaslui; Petrolul Moinesti - Poli Unirea Iasi.
    "A fost penalty!"
    Vasile Simionas: "Cu mina pe inima spun ca a fost penalty. Nici nu am nevoie sa ma uit pe caseta. Dupa 9 etape pe locul intii ne simtim ca intr-o calatorie de 11 ore cu trenul care a curs fara probleme si, inainte de destinatie, incep sa apara problemele. Fara sa nominalizez, precizez ca multi jucatori ai nostri au fost sub randamentul normal".
    Virgil Dridea: "Nu e normal ca liderul sa cistige intr-o asemenea maniera, ajutat de arbitru. Penaltiul a fost acordat aiurea, avertismentele au fost cintarite diferit, iar cele doua minute de prelungiri au fost aratate in minutul 43, meciul fiind oprit in minutul 90, cind noi scapasem pe contraatac".
    Viorel Badea (presedinte, Metalul): "Mai bine ne arbitra Helesteanu!" (Ovidiu MINEA).
    Clasament seria I
    1. Iasi 13 10 2 1 30-9 32 (^11)
    2. Moinesti 13 9 2 2 22-8 29 (^8)
    3. Braila 13 8 2 3 26-16 26 (^5)
    4. Vaslui 13 7 3 3 21-7 24 (^3)
    5. Callatis 13 7 1 5 18-16 22 (^4)
    6. Onesti 13 5 4 4 18-20 19 (-2)
    7. Focsani 13 5 2 6 13-14 17 (-4)
    8. Roman 13 5 2 6 15-17 17 (-1)
    9. Midia 13 5 2 6 12-17 17 (-4)
    10. Plopeni 13 5 2 6 9-17 17 (-1)
    11. Medgidia 13 4 3 6 12-15 15 (-3)
    12. Precizia 13 3 4 6 7-12 13 (-5)
    13.Buzau 13 4 1 8 15-22 13 (-5)
    14. Oltul 13 4 1 8 11-19 13 (-5)
    15. Electrica 13 4 1 8 9-20 13 (-5)
    16. Cimpina 13 2 2 9 12-21 8 (-13)
    Starea Diviziei B
    Seria a II-a: Cimentul Fieni - Rulmentul Alexandria 1-1; ARO Cimpulung - Sportul Studentesc 0-2; Inter Gaz Bucuresti - Dacia Mioveni 1-0; Extensiv Craiova - Rarora Rm. Vilcea 0-1; Pandurii Tg. Jiu - Unirea Urziceni 1-0; International Pitesti - Building Vinju Mare 0-2; Juventus Bucuresti - Electromagnetica Bucuresti 1-0; Minerul Motru - FCM Tirgoviste 2-2. Clasament: 1. Sportul Studentesc - 33 p; 2. Pandurii - 30 p; 3. Inter Gaz - 24 p.
    Seria a III-a: CSM Resita - Minaur Zlatna 1-0; Gaz Metan Medias - ACU Arad 2-0; Industria Sirmei Cimpia Turzii - Oasul Negresti 2-1; FC Baia Mare - Jiul Petrosani 0-2; UTA - Armatura Zalau 2-0; CS Deva - Tricotaje Ineu 2-0; CFR Cluj - Corvinul Hunedoara 2-4. Partida Olimpia Satu Mare - "U" Cluj a fost aminata pentru data de 3 decembrie. Clasament - 1. CFR Cluj - 28 p; 2. UTA - 28 p; 3. Gaz Metan - 27 p; 4. Jiul - 26 p; 5. Olimpia - 25 p (12 j.).

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri