Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

La un pas de neprezentare

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Dupa o noapte destul de agitata, ieri dimineata, ochii antrenorului principal al FCM Poli Iasi, Ion "Lita" Dumitru s-au umezit intr-o camera a hotelului Moldova: "Nu asa vreau sa apar pe prima pagina a ziarelor" a murmurat fostul mare jucator al Romaniei, care lesinase, miercuri, in vestiarul sau din Copou pe fondul stresului la care a fost supus in ultima vreme. Episodul de miercuri a umplut si paharul nemultumirilor jucatorilor, care au intrat in greva, refuzind sa iasa la antrenament. Cererile jucatorilor erau legate de rezolvarea conditiilor legate de bani, cazare si masa. In cazul nerezolvarii situatiei lor, jucatorii au anuntat ca nu vor intra simbata pe teren, la meciul de acasa cu Fulgerul Bragadiru. Directorul sportiv Danut Munteanu i-a sunat pe toti membrii Consiliului de Administratie pentru a le comunica situatia, dar nimeni nu a venit la stadion.
    Antrenorul secund, Emil Vladut era de partea elevilor sai: "De cind a venit la Iasi, Lita a fost antrenor, presedinte, bucatar si administrator. E normal ca a cedat, insa pe toti ne-a speriat mult ce i s-a intimplat. Sa nu se uite ca si despre decesul lui Hildan s-a spus ca are la baza supararile mari pe care le traise inainte de tragicul eveniment. Desi sint din afara orasului, eu cred in proportie de 90% ca este un complot impotriva unei echipe ce are conditii de nivelul diviziei D. Celelalte echipe iesene care joaca in C o duc mai bine decit clubul municipal!" .
    Dupa alte reprize de discutii, sportivii au decis sa mearga la "patronat", Consiliul Local, fiind intrunit intr-o sedinta de buget. Deplasata la Palatul Roznovanu, delegatia FCM Poli a aflat ca sedinta CL se tine in Copou, in amfiteatrul "Muzeului Eminescu". Sportivii au intrat cuminti in sala, neintrerupind dezbaterile sedintei publice. Dupa citva timp, consilierii (multi dintre ei nici nu stiau cine sint "vizitatorii"!) i-au intrebat pe "intrusi" daca au vreo problema. Danut Munteanu a prezentat situatia de la club, dupa care, Matinca a adaugat: "Nu stiu daca mai exista cineva in sala cu 800 000 de lei salariu. Am tot auzit ca s-au dat miliarde la fotbal. Unde au ajuns insa banii? Pe Petrache l-am dat gratis la Pascani, iar acum trebuie sa dam 20 de milioane de lei pentru a-l aduce inapoi. Cam asta a facut conducerea" . Surprinzator pentru multa lume, atmosfera a fost detensionata de cel considerat "dusmanul fotbalului", primarul Constantin Simirad: "Sa faca fotbalistii o societate privata si le dau banii direct lor! Primaria a dat la fotbal 1,8 miliarde de lei anul trecut, altii s-au imbogatit si echipa a ajuns in C. M-am saturat de sarlataniile de la fotbal. Sa vina cineva de la club la comisiile abilitate din Consiliu si la mine si vom pune lucrurile la punct " a spus primarul care si-a anuntat prezenta simbata la meci. " Vin, dar daca nu bateti, nu mai calc pe acolo niciodata", i-a amenintat Simirad pe fotbalisti.
    Pentru asigurarea fondurilor necesare incheierii acestei luni (cota de la "SC Iasi XXI" s-a epuizat) s-a votat deblocarea unor sume din taxa pentru sport, care de acum inainte va fi administrata direct de primar.
    Comentind cele discutate ieri, Lita Dumitru a spus: "De citva timp incerc zadarnic sa ma intilnesc cu domnul primar. E normal sa fie ocupat. Eu sint convins ca a auzit numai lucruri rele despre echipa de la oameni care nu tin la echipa si oras. Si acum ametesc cind stau mai mult in picioare, insa daca primarul ma primeste miine si pe brate ma duc sa vorbesc cu el" . Antrenorul FCM Poli a stat si ieri toata ziua in pat.
    Dupa toate probabilitatile, astazi jucatorii vor intra in programul normal. "Nu stiu ce vor decide colegii, dar simbata vom intra p e teren si vom muri acolo pentru victoria, pe care o vom dedica primarului, care sper sa-si arunce o privire asupra conditiilor noastre. Cu toate ca multi sintem din alte orase, imaginea Iasului nu ne e indiferenta", " a declarat Vasile Matinca. (Ovidiu MINEA)
    Poantele zilei
    La un moment dat, Matinca a adus in vestiar mingile cu care se antreneaza FCM Poli Iasi. "Avem patru mingi, dintre care doua sparte, iar cu una a jucat nea Lita in tinerete" a spus jucatorul catre ziaristi, aratind citeva mingi bune doar de batut pe maidan. Primarul Constantin Simirad, aratind spre antrenorul secund al FCM Poli, Emil Vladut: . "Si ala cu mustata este tot fotbalist?" aluzia fiind facuta la greutatea tehnicianului. Cind a aflat ca este antrenor, Simirad a spus: "Pacat, ca m-apucam si eu de fotbal". "Stim toate hotelurile din oras" a fost replica lui Matinca atunci cind a fost intrebat unde doarme echipa. Mai multe voci din CL au acuzat faptul ca oamenii de afaceri care au finantat clubul au scos de 10 ori mai multi bani decit cei investiti, in timp ce "SC Iasi XXI" nu s-a ales cu nimic, in plus, echipa fiind cu un picior in C. Incercarea consilierului Romeo Olteanu, administrator al SC Iasi XXI, de a contra afirmatiile ( "Nu au scos de zece ori mai mult, ci de vreo doua ori ") a stirnit hohote ilaritate si aplauzele primarului. (Ovidiu MINEA)

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri