Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Mai rau nu se putea!

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Ieri, la Nyon, au avut loc tragerile la sorti pentru tururile I si II preliminar al Ligii Campionilor si pentru turul preliminar al Cupei UEFA. Initial, datorita rezultatelor slabe din ultimii ani in Cupele Europene ale fotbalului romanesc, se anuntase ca Rapid Bucuresti va fi nevoita sa sustina si primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Datorita cistigarii competitiei de catre AC Milan si a eliminarii Azerbaidjanului, campioana Romaniei impartaseste soarta predecesoarelor sale, intrind direct in turul II. Numai ca, din cauza acelorasi rezultate slabe ale echipelor noastre, Rapid n-a beneficiat de situatia capilor de serie, astfel ca echipa antrenata de Mircea Rednic va juca impotriva unuia dintre cei mai puternici adversari posibili in turul II, vicecampioana Belgiei, Anderlecht Bruxelles. Meciul tur se va juca la Bucuresti, pe 30 iulie, iar revansa, la Bruxelles, o saptamina mai tirziu. Practic, doar Celtic Glasgow (finalista Cupei UEFA din acest an) ar fi fost un adversar mai dificil pentru Rapid. Ar mai fi fost in discutie Slavia Praga, Wisla Cracovia sau Dinamo Zagreb.
    Iata si celelalte partide programate in turul II preliminar: MTK Budapesta - HJK Helsinki (Glentoran Belfast); Piunik Erevan (KR Reykjavik) - TSKA Sofia; Thoeshavn (FBK Kaunas) - Celtic Glasgow); Grevenmacher (Leotar - Bosnia) - Slavia Praga; Serif Tiraspol (Flora Tallin) - Sahtar Donetk; MSK Zilina - Maccabi Tel Aviv; BATE Borisov (Bohemian Dublin) - Rosenborg Trondheim; NK Maribor - Dinamo Zagreb; TSKA Moscova - Vardar Skopje (Barry Town); Partizan Belgrad - Djurgarden; Wisla Cracovia - Omonia Nicosia (Irtis Pavlodar); Dinamo Tbilisi (FK Tirana) - Grazer AK. Campioana Danemarcei, care va fi decisa duminica va intilni invingatoarea dintre Sliema Wanderers si Skonto Riga. Meciurile din turul I preliminar, care vor "rezolva" parantezele din programul de mai sus, se vor juca pe 16 si 23 iulie.
    Amintiri despre Anderlecht
    Anderlecht Bruxelles este cel mai titrat club din Belgia. A cistigat, de doua ori Cupa Cupelor, in 1976 si 1978 si Cupa UEFA in 1983, jucind, de asemenea trei finale in Cupele Europene: Cupa UEFA (1973, 1983) si Cupa Cupelor in 1987.
    Anderlecht s-a intilnit de sase ori in duble manse cu echipe romanesti: din cele 12 intilniri, sapte au revenit belgienilor, trei romanilor, iar doua s-au incheiat la egalitate. In patru dintre cazuri, Anderlecht a obtinut calificarea, odata meciurile n-au avut caracter eliminatoriu (Steaua - Anderlecht, in grupele Ligii Campionilor din 1995), singura calificare romaneasca apartinind Stelei, in sezonul de aur 1985-1986, cind militarii au primit viza spre finala de la Sevilla, in semifinale.
    Rapid s-a intilnit in sezonul 1975-1976 cu formatia belgiana, in Cupa Cupelor. Giulestenii au cistigat cu 1-0 primul meci de la Bucuresti, printr-un gol al lui Bartales (sau, autogol Thissen), Anderlecht impunindu-se la Bruxelles cu 2-0, datorita reusitelor lui Van Binst si Rensenbrinck. Sa remarcam ca, in acea editie, Anderlecht a cistigat Cupa Cupelor (4-2, in finala cu West Ham United), singura infringere fiind tocmai cea suferita in fata Rapidului, o echipa care de-abia repromovase in Divizia A. Printre jucatorii care au evoluat in fata echipelor romanesti, numaram pe Coeck, Vercauteren, Van der Elst (1976), Morten Olsen, Peruzovic, Scifo, Czernyatinski, Van der Bergh, Lozano (1986-1987), Nilis, Jankovic, Van der Linden, Degryse (1989-1990), Bosman, Walem (1990).
    Anderlechtul de astazi
    Echipa din Bruxelles este pregatita de catre fostul international belgian Hugo Broos, ajutat de Frank Vercauteren si Jacques Munaron (antrenor pentru portari).
    Din lotul echipei fac parte portarul Zitka, fundasii Ilic (sirb), Deschacht, De Boeck, Marcin Zewlakow (polonez), Doll, Tihinen (finlandez), L. Traor? (ivorian), Ngalula (congolez), mijlocasii Vanderhaeghe, Lovre (croat), Kolar (ceh), Besnik (bosniac), Zetterberg (suedez), Baseggio, Wilhelmsson (danez) si atacantii Jestrovic (croat), Zane, Seol Ki-hyeon (coreean), Mornar (croat), Dindane si MacDonald. Portarul De Wilde si jucatorii Crasson, Pavlovic si Milojevic sint la sfirsit de contract, in timp ce egipteanul El Said s-a intors acasa. Imprumutat in retur la Olympiakos Pireu.
    Revansa lui Rednic
    Antrenorul Mircea Rednic a declarat, ieri, agentiei MEDIAFAX ca intilnirea dintre Rapid Bucuresti si Anderlecht Bruxelles din turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor poate reprezenta o revansa.
    "Am pierdut un campionat in fata celor de la Anderlecht pe cind evoluam la Standard, iar cei de la Dinamo au fost eliminati anul trecut de belgienii de la FC Bruges. Acum este ora revansei", a mentionat Rednic. Mircea Rednic considera ca Anderlecht este cea mai buna echipa cu care putea juca Rapidul. "Anderlecht este o echipa cu experienta in cupele europene si nu ne va fi deloc usor. Echipa begiana are prima sansa", a adaugat antrenorul giulestean. Anterior, Mircea Rednic declarase ca ar dori sa intilneasca pe Anderlecht, in turul II preliminar al Ligii Campionilor, deoarece se considera un bun cunoscator al fotbalului belgian.

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri