Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Manchester City, pe cai mari

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Cotidianul britanic The Sun scrie, vineri, ca Manchester City, adversara FC Timisoara in play-off-ul Ligii Europa, a facut o oferta absolut "naucitoare" pentru atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic, cu un contract pe patru sezoane in care va cistiga 116 milioane de euro.  Conform The Sun, Ibrahimovici ar deveni cel mai bine platit jucator din lume, intrecindu-i pe Lionel Messi de la FC Barcelona sau Cristiano Ronaldo de la Real Madrid. Miliardarul Mansour bin Zayed Al Nahyan, proprietarul gruparii Manchester City, a luat legatura cu reprezentantul jucatorului Mino Raiola pentru a-l informa despre aceasta oferta fabuloasa.  Potrivit The Sun, Ibrahimovic cistiga in prezent la Barcelona 11 milioane de euro, mai putin de jumatate din 29 de milioane de euro cit ar cistiga la City, club care are in atac nume mari: Tevez, Adebayor, Santa Cruz si Bellamy. "Manchester City a demonstrat cit de mult il doreste pe Zlatan si, desi el este bine platit la Barcelona, totusi oferta este dintr-o alta lume", a declarat un apropiat al jucatorului suedez.

    Totodata, atacantul italian Mario Balotelli a semnat, ieri, un contract pe cinci ani cu gruparea Manchester City, el fiind transferat de la Internazionale Milano in schimbul unei sume record de 28 de milioane de euro. Valoarea transferului lui Balotelli este cea mai mare din istoria fotbalului pentru un jucator de virsta italianului (20 de ani).  Transferul lui Balotelli la Manchester City a fost realizat dupa mai multe saptamani de negocieri. "Este unul dintre cei mai buni jucatori de virsta sa din lume. Sint foarte bucuros ca voi colabora din nou cu el. Stilul lui de joc este perfect pentru Premier League si el are sansa sa progreseze aici. Suporterii vor adora sa il vada, pentru ca este tinar si talentat", a declarat tehnicianul Roberto Mancini. Balotelli  care nu a fost inclus in lotul pentru meciul de astazi, cu Tottenham, este al saptelea atacant din lotul echipei engleze, dupa Adebayor, Tevez, Robinho, Jô, Bellamy si Santa Cruz.

    Mancini a mai precizat ca va renunta la serviciile atacantului Craig Bellamy. "Trebuie sa aleg 25 de jucatori. Restul trebuie sa-si gaseasca o alta echipa. Craig nu este pe lista celor 25", a mentionat el. In aceasta vara, cele mai importante transferuri ale echipei Manchester City au fost atacantul spaniol David Silva (Valencia), pentru circa 30 de milioane de euro, Yaya Touré (Barcelona), in schimbul a 35 de milioane de euro, fundasul sirb Aleksandar Kolarov (Lazio), pentru aproximativ 22 de milioane de euro si Jerome Boateng, de la Hamburg, pentru aproximativ 12.5 milioane de euro. FC Timisoara intilneste, joi, 19 august, de la ora 21.45. pe teren propriu, formatia engleza Manchester City, in prima mansa a play-off-ului Ligii Europa.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri