Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Marea incercare

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Astazi, popicarii ieseni de la CFR Olimpia ACB intra in focurile turneului final al primei ligi, obiectivul declarat fiind, nici mai mult nici mai putin, decit titlul de campioana. Pentru aceasta, insa, Ciurdea, Antimirescu si ceilalti popicari ieseni pregatiti de Dumitru Penciuc senior trebuie sa se autodepaseasca si sa invinga, astazi, marea favorita "U" Cluj & IS Cimpia Turzii, pentru ca, cu sprijinul terenului propriu (arena, instalatii de concurs, bile si - nu in ultimul rind - public) sa cistige si finala de miine.
    Titlul national pe echipe feminine a fost cistigat de cea mai buna echipa, Electromures Romgaz Tirgu Mures, care a invins in finala revelatia competitiei, Conpet Petrolul Ploiesti, care eliminase in semifinale formatia bucuresteana Rapid Vointa.
    Asadar, astazi incep emotiile pentru ieseni. De la ora 11,30, se intilnesc Rulmentul Brasov si Inter Petrila, iar de la ora 15,00 are loc marea incercare a popicarilor ieseni, cu ardelenii din Cluj si Cimpia Turzii. Finala mica are loc miine, de la ora 9,00, iar finala mare, de la ora 12,30, spectacolul incheindu-se cu festivitatea de premiere (ora 16,00), la care speram sa-i vedem pe lansatorii de la CFR Olimpia ACB pe o treapta cit mai inalta a podiumului.

    80% sanse la titlu!
    - astfel estimeaza Costica Ciurdea viitoarea prestatie a popicarilor ieseni la turneul final de astazi si miine

    Prezenta in premiera la turneul final al Campionatului National de popice care s-a consumat in editia trecuta de campionat i-a ambitionat pe iesenii de la CFR Olimpia ACB. Pretentiile au crescut si acum tinta oficiala este o medalie, eventual cea de aur, prezenta pe podium insemnind oricum o premiera pentru echipa de popice. Despre prezenta in semifinale, despre conditiile de desfasurare si despre sansele iesenilor la titlu vorbeste Costica Ciurdea, popicarul iesean care are in palmares un titlu mondial cu echipa Romaniei in urma cu sapte ani.
    -Cite sanse are echipa ieseana sanse sa se bata la titlu?
    -Eu sint mai optimist si as merge pina la 80%. Si asta pentru ca macar 25% sint procente care vin din faptul ca jucam pe teren propriu, pe pista si cu bilele noastre. N-as zice ca sintem obligati sa cistigam, dar ar trebui sa profitam de aceasta ocazie. Oricum, pentru noi ar fi o performanta si o premiera obtinerea unei medalii, cita vreme s-au mai obtinut medalii la individual dar nu si cu echipa.
    -Au fost in acest sezon conditii pentru performanta la Iasi?
    -Probabil ca a contat foarte mult rezultatul de anul trecut cind am fost la doar patru "bete" de medalia de bronz. Asta a ambitionat pe toata lumea si sustinerea din partea conducerii a fost superioara atit la nivel financiar cit si din punct de vedere moral, la fel si sustinerea din partea mass-mediei iesene.
    -Si lotul a suferit modificari.
    -Da pentru ca in acest campionat am beneficiat de sprijinul galatenilor Remus Antimirescu si Florin Opinca. E adevarat ca omogenizarea lor in angrenaj s-a facut mai greu dar acum este momentul sa aratam ca sintem o echipa.
    -Ai fost accidentat si ai lipsit in ultimele etape.
    -Mi-am rupt degetul mic de la mina dreapta, cea de lansare. Am purtat gips, am lipsit doua luni dar de trei saptamini am revenit la pregatiri.
    -Si te simti in forma?
    -Din pacate ma simt doar undeva la 60% din potential dar sper sa trec peste situatie si sa-mi ajut cit mai mult colegii.
    -Au mai fost si alti accidentati de curind.
    -Covasala a avut ceva probleme la genunchi dar si-a revenit si e in forma maxima, iar Antimirescu a avut dureri de spate. Acum toata lumea este in regula.
    -In ultima etapa, la Talmaciu, ati fost fara multi titulari, ati pierdut, iar Brasovul a cistigat suprinzator la Petrila, fapt care a schimbat incrucisarea in semifinale. Regretati ceva?
    -Pentru acea etapa s-a decis sa raminem acasa sa facem citeva antrenamente tari. Nu-i mai putin adevarat ca Petrila si-a facut ceva calcule,  dar s-ar putea sa se fi inselat. Ne-a evitat pe noi in semifinale dar nu stiu ca Brasovul a jucat excelent la Iasi si au fost la un pas sa ne bata. Este adevarat ca noi jucam cu cei de la Cluj, campionii en-titre, dar ne va fi mai usor in finala.
    -S-a anuntat formatia de start?
    -Da. Antimirescu, Manea, Covasala, Benghiac jr., Penciuc si cu mine.
    -Inteleg ca cei din conducere v-au fixat obiectivul, cel de calificare intr-o cupa europeana. V-au fixat si prima?
    -S-a evitat subiectul. Au fost usoare tatonari din partea noastra dar conducerea a lasat sa se inteleaga ca vom discuta dupa turneul final.
    -Celelalte echipe joaca pe prime?
    -Nu stiu sigur, dar cred ca da. Hai sa lasam deoparte acest subiect pentru ca oricum la mijloc sint sume care provoaca zimbete pentru alti sportivi.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri