Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Neputinta maxima

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

     Poli-National: Suetina (9, 1x3), Causan (9, 3x3), Bordeianu (7, 1x3), Gavrilescu (2), Lazar (8) apoi Tecoanta (3, 1x3), Birsan (3), Ionescu (2) si Borcila.

    CSS-LMK: Brosovszky (26, 3x3), Vass (24, 1x3), Dinca (9, 1x3), Cazac (7, 1x3), Toma (17, 1x3) apoi Sandor, Bordas (1), Kovesti (6), Nemeth (4) si Sinka (6).

    La cum s-au desfasurat lucrurile pina acum era greu de crezut ca echipa ieseana de baschet feminin va reusi sa faca simbata o surpriza in fata unui adversar cu valoare superioara care a prezentat in formula de start trei foste ori actuale internationale din Romania (Brosovszky, Vass si Toma) plus una din Republica Moldova (Cazac). Insa de aici si pina la instructia pe care a facut-o CSS-LMK cu gazdele este cale foarte lunga si totul vorbeste de o criza profunda prin care trece Politehnica-National, dupa cea mai slaba prestatie din acest sezon, incununare a unui sir continuu de evolutii in aproape aceeasi nota.

    Chiar daca in debut se parea ca lucrurile nu vor degenera, situatia s-a schimbat radical pe parcurs cita vreme oaspetele au cistigat clar toate duelurile - fizic, tehnic si tactic - iar solutiile de redresare n-au venit nici din teren si nici de pe banca tehnica. In jumatatea ieseana Lazar s-a descurcat greu cu Toma, Gavrilescu si Cazac au facut pereche si s-au izolat de joc, Brosovszky a avut patru "paznici" pe parcurs (Suetina, Tecoanta, Birsan si Bordeianu) si tot a fost cea mai buna marcatoare a meciului in vreme ce arma letala a echipei oaspete a fost jocul combinativ al tripletei Brosovszky-Vass-Dinca, care a facut mereu sah-mat o aparare visatoare.

    La fel de nefericit a fost apoi si atacul, unul lent, lipsit de solutii si care s-a derulat la mare distanta de cosul advers. Doar 4 recuperari ofensive si 33 de aruncari de la semidistanta sint cifre care spun totul despre greutatea cu care iesencele au ajuns in preajma panoului.

    Mai mult si procentajele de reusita au fost dintre cele mai slabe de pina acum, dublate de erori tehnice care au facut ca tabela s-o ia razna pentru o noua infringere, consecutiva, la peste 50 de puncte diferenta. Iar daca titularele n-au facut fata, principalele rezerve folosite, Tecoanta si Birsan, nu s-au descurcat nici macar cit jucatoarele pe care le-au inlocuit.

    Celelalte partide ale etapei a VII-a: CET Govora - Teleorman Alexandria     48-59, Somes Dej - ICIM Arad 33-64, Municipal Tirgoviste - Rapid Bucuresti 41-54, U TCRE Cluj - CSM U Oradea 87-54 si Sportul Studentesc Bucuresti - Olimpia Bucuresti 72-42.

    Etapa viitoare (duminica, 1 decembrie): Teleorman - Somes, ICIM - CET, Rapid - U-TCRE, CSM Oradea - Municipal, Sportul Studentesc - Poli-National si CSS-LMK - Olimpia.

    Clasament

    1. ICIM Arad    7    7    0    548-323    14

    2. Alexandria    7    6    1    529-418    13

    3. Sf. Gheorghe    7    5    2    518-346    12

    4. CET Govora    7    5    2    480-376    12

    5. Rapid Buc.    7    5    2    433-377    12

    6. Sportul    7    4    3    490-401    11

    7. U-TCRE Cluj    7    4    3    498-404    11

    8. Olimpia    7    2    5    338-524    9

    9. Oradea    7    2    5    421-481    9

    10. Iasi    7    1    6    365-531    8

    11. Somes    7    1    6    282-498    8

    12. Tirgoviste    7    0    7    298-521    7

    Cosoi preda stafeta

    Millenium Center vrea sa preia si echipa de baschet feminin

    Dupa ce a lansat de mai multe ori in acest an invitatii de preluare a echipei iesene de baschet feminin, presedintele CS National, Marius Cosoi, a primit deja o oferta de cumparare care vine din partea Millenium Center, firma care sustine si echipa masculina a Iasului.

    Desi discutii pe tema schimbarii de proprietate au avut loc de ceva vreme ele ar putea avea finalitate in aceasta saptamina. Sau cel putin asta sustine Sorin Balanescu, patronul de la Millenium Center, firma care are inregistrata si o asociatie sportiva.

    "Exista discutii pe aceasta tema si eu sper sa le finalizam intr-o saptamina. Vorbim aici initial de o asociere intre CS National si AS Millenium Center si mizind in continuare pe parteneriatul cu CS Politehnica. Vrem sa facem ceva profesionist. O sa analizam situatia si vom vedea care sint nevoile pentru a pune pe roate aceasta echipa. Planurile noastre au in vedere atit echipa feminina cit si cea masculina, in acest sezon si in cel urmator.", ne-a declarat Balanescu, care ar putea in acest caz sa preia de la Cosoi functia de presedinte si care intentioneaza sa formeze un gen de Consiliu de Administratie care sa cuprinda fosti jucatori, tehnicieni si arbitri de baschet.

    Desi Balanescu nu a confirmat pretul vinzarii suma vehiculata se pare ca ajunge la 20.000 de euro. Parte importanta in aceasta tranzactie, actualul presedinte al echipei, Marius Cosoi, nu a putut fi contactat pentru a-si prezenta punctul de vedere. 


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri