Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Notre respect, Poli!

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    UTA: Smaranda - Balan, Pascariu, Tinc, Diarra ('75 - Furlanetto) - A. Neagoe ('46 - Gilca), Varga ('61 - Chindris), Nadaban, Purece - Capata, Ad. Voiculet. Antrenor: Roland Nagy.

    Poli: Balan - Badic, Cretu, Avramia, Siminic - Ghiceanu, Liuba, Drida, Tene ('76 - Herghelegiu) - Kamara ('86 - Marin), Lukacs ('35 - Tanasa). Antrenor: Adrian Falub.

    Cartonase galbene: Varga ('55), Gilca ('67), Nadaban ('78) - Cretu (‘45^1), Badic ('49), Tanasa ('56), Balan ('83).

    Arbitri: Marian Bordean (Sibiu); Monica Rigo (Cluj), Carmen Neagu (Oradea).

    0-1, min. 15: Liuba, cu un sut de la 25 de metri, dupa o lovitura libera "miscata" de Drida;

    1-1, min. 51: angajat de Purece, Nadaban inscrie dupa ce a trecut de Avramia si l-a driblat si pe Balan;

    2-1, min. 85: Capata a reluat cu capul, din 8 metri, centrarea lui Furlanetto, de pe stinga;

    2-2, min. 90^1: Tinc il faulteaza pe Drida in careu, ultimul transformind penaltyul acordat.

    Desi a avut la dispozitie un lot din care au lipsit 11 jucatori, noua fiind piese importante in acest sezon, iar cei 15 fotbalisti pe care a contat simbata au facut vineri un drum infernal, antrenorul Politehnicii, Adrian Falub, a reusit sa-si capaciteze elevii pentru meciul cu UTA si sa atinga scopul propus, terminarea sezonului cu fruntea sus. Aceasta deoarece Iasul a remizat surprinzator la Arad, in fata unei echipe care are in componenta multi jucatori de valoare, dorind sa se desparta de suporterii proprii cu o victorie. Poli a inceput mai bine jocul, deschizind scorul si ratind citeva ocazii bune pina la pauza, intr-un act in care gazdele au avut o singura oportunitate mare de a inscrie, in prelungiri. In actul doi, presiunea mai accentuata a gazdelor a avut efect pe tabela de marcaj, aradenii reusind sa egaleze si, pe final, sa treaca in avantaj. O rabufnire de orgoliu a oaspetilor a adus insa o egalare justa, Iasul incheind demn campionatul.

    Filmul jocului

    min. 2: sut - centrare a lui Voiculet, care trece pe linga poarta; min. 15: Poli deschide scorul; min. 20: Smaranda prinde cu dificultate mingea sutata de Ghiceanu, de la 20 metri; min. 22: Pascariu trimite cu capul pe linga poarta, din 7 metri; min. 25: Voiculet este blocat dupa o actiune individuala; min. 27: Liuba trimite pe linga poarta dintr-o lovitura libera asemanatoare celei din care a deschis scorul; min. 34: nemarcat, Cretu trimite cu capul, din 6 metri, pe linga poarta, dupa o lovitura libera, irosind o ocazie uriasa; min. 36: Balan retine fara probleme mingea trimisa de Neagoe din lovitura libera de la 25 metri; min. 38: Voiculet trimite mult peste poarta dintr-o lovitura libera de la 20 metri; min. 44: "cap" al lui Voiculet, din careul mic, pe linga poarta; min. 45^1: interventie de efect a lui Balan la un sut trimis de Nadaban din lovitura libera de la 17 metri; min. 48: sut al lui Capata pe linga poarta; min. 50: Badic nu reuseste sa-l surprinda pe Smaranda, care a iesit gresit, ieseanul trimitind pe linga poarta; min. 51: UTA egaleaza; min. 59: Voiculet suteaza pe linga poarta de la 12 metri; min. 60: Capata se incurca in careul mic si e blocat; min. 63: Purece nu reuseste sa cadreze de la 20 de metri; min. 79: Smaranda retine sutul lui Tanasa; min. 85: UTA trece in avantaj; min. 90: sut al lui Voiculet respins in corner; min. 90^1: Poli egaleaza.

    Grozavu nu i-a bagat in seama pe jucatori!

    ^ Desi a lipsit de la antrenamente in ultimele doua saptamini, fiind plecat pentru a-si sustine examenul de bacalaureat, juniorul Avramia a fost titularizat, din lipsa de solutii. Iasul a mai avut un junior, Cretu, in primul 11, un altul, Herghelegiu, care a ratat si el pregatirea in ultimele doua saptamini, intrind pe parcurs. Alti doi jucatori sub 21 de ani, Tene si Badic, au fost integralisti. ^ Poli a avut doar 15 jucatori trecuti pe foaia de joc. Cu exceptia portarului Anghelache, oaspetii au introdus pe teren toate rezervele pe care le-au avut! ^ UTA a inscris in minutul 11 prin Capata, insa golul a fost anulat pe motiv de ofsaid, la semnalizarea asistentului Neagu. Gazdele au reclamat un ofsaid la faza care a precedat penaltiul Politehnicii, presedintele aradenilor,

    Giovanni Catanzaritti smulgindu-i steagul din mina oradencei dupa meci! ^ La gazde a evoluat, in prima repriza, Andrei Neagoe, fotbalist care a fost legitimat in tur la Poli. ^ Unul dintre cei mai buni fotbalisti aradeni, Adrian Voiculet, a anuntat dupa meci ca pleaca de la UTA. ^ In absenta lui Tudor si Panc, Drida a purtat banderola de capitan de echipa al Politehnicii. Fost jucator la UTA, mijlocasul a fost injurat copios de spectatori. ^ La pauza, Badic a fost trecut mijlocas stinga, Ghiceanu a fost retras fundas dreapta, iar Tene - mijlocas dreapta. ^ Managerul sportiv al CSMU Politehnica, Leontin Grozavu, a fost prezent la meci. Conform unor surse, acesta nu a discutat cu jucatorii ieseni nici inainte nici dupa partida! ^

    Declaratiile tehnicienilor

    Roland Nagy: „A fost o zi trista pentru noi. Ne-am dorit sa terminam cu o victorie, asa cum ii obisnuisem pe suporteri in ultima vreme, insa nu am reusit acest lucru. E si vina noastra pentru ca am ratat mult, am avut victoria in mina si am scapat-o la ultima faza. Am rabufnit la final pentru ca m-a deranjat atitudinea centralului. Am inteles ca la golul doi al oaspetilor a fost ofsaid initial, si nici penalty nu a fost. Nu stiu daca jucam noi in deplasare, intr-un meci doar pentru placerea fotbalului, am fi primit penalty. E de prisos insa sa mai discutam de asta, e egal cu zero".

    Adrian Falub: "Am obtinut un rezultat foarte bun daca tinem cont de conditiile in care am jucat. Am avut foarte multi absenti, jucatorii au calatorit vineri 14 ore cu un autocar fara aer conditionat si nu au reusit sa adoarma decit la 4 dimineata, pentru ca in hotelul in care au stat a fost o petrecere. Cu toate astea, si-au dorit mult sa cistige, au inscris doua goluri in poarta unei echipe care nu primise nici un gol in ultimele sase etape si au ratat alte citeva ocazii. Luind in calcul si ocaziile gazdelor, cred ca rezultatul este echitabil. Ma bucur pentru copii, ma bucur ca am iesit cu capul sus din acest campionat in care s-a lucrat in conditii foarte grele. Tinind cont de faptul ca in ultimele opt jocuri, desi nu am avut nici o motivatie iar conditiile de lucru au fost dificile, am pierdut un singur meci, cred ca aceasta echipa merita felicitata, nu amendata. Eu sint mindru de faptul ca am antrenat Politehnica Iasi, sint mindru ca am antrenat o echipa formata din jucatori de caracter. Vreau sa le multumesc public jucatorilor pentru tot ceea ce au facut in acest sezon".

    CAS

    Meciuri cu tenta de vodevil

    * Petrolul si FC Bihor au promovat in Liga I

    Formatiile Petrolul Ploiesti, FC Bihor, Concordia Chiajna si Ceahlaul Piatra Neamt si-au asigurat promovarea in Liga I in urma rezultatelor din sezonul 2010/2011 al Ligii a II-a, incheiat simbata. Meciurile care au contat in ultima etapa s-au disputat in seria a II-a, cele trei favorite impunindu-se clar, in meciuri cu tenta de vodevil in care s-au inscris multe goluri: Petrolul - FCM Rimnicu Vilcea 2-0; CFR Craiova - FC Bihor 2-4; Ariesul Turda - CS Mioveni 3-5; Invinsa la Sibiu cu 0-4, ACU Arad a retrogradat in Liga a III-a, alaturi de echipele Silvania Simleu si Minerul Lupeni (retrase din campionat). Celelalte rezultate din seria a II-a: FC Arges - Unirea Alba Iulia 0-1; UTA - CSMU Poli Iasi 2-2; ALRO Slatina - Silvania 3-0 (masa verde). Muresul Deva a stat. Din seria I, au promovat Ceahlaul si Concordia si au retrogradat Steaua II, Juventus Bucuresti si CF Braila.

    Clasamentul seriei a II-a

    1. Petrolul        28        18        5          5          46-22  59 (^17)

    2. Bihor            28        17        7          4          43-20  58 (^16)

    3. Mioveni        28        17        6          5          43-17  57 (^15)

    4. Sibiu            28        14        8          6          36-17  50 (^8)

    5. Slatina         28        14        6          8          46-26  48 (^6)

    6. Iasi               28        14        5          9          41-30  47 (^5)

    7. Vilcea          28        11        3          14        35-39 36 (-6)

    8. UTA             28        13        8          7          48-36  35 (^5) *

    9. Ariesul         28        8          9          11        26-26  33 (-9)

    10. Craiova     28        8          7          13        36-40  31 (-11)

    11. A. Iulia       28        8          6          14        22-35  30 (-12)

    12.Arges          28        8          5          15        27-40  29 (-13)

    13. Deva         28        7          5          16        31-48 26 (-16)

    14. ACU          28        6          7          15        18-36  25 (-17)

    15. Silvania     28        3          1          24        9-69    10 (-32)

    * Echipa penalizata cu 12 puncte


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri