Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

"Nu mai accept evolutii timide!"

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    FC Politehnica a organizat ieri o conferinta de presa, care a fost sustinuta in totalitate de antrenorul principal, Dumitru "Titi" Dumitriu. Acesta s-a aratat increzator in privinta jocului de miine, cu FC Brasov. "Nu mai incep spunind ca este un joc decisiv ori ca este o finala. Ma limitez sa spun ca e un joc important, dar obisnuit, pentru a nu mai pune presiune pe jucatori. Intilnim o echipa bine structurata, cu joc elaborat, combinativ, cu jucatori de valoare tehnica. Cum Brasovul este o echipa care nu mizeaza pe o defensiva aglomerata, astept sa aratam ceea ce stim si ce cunoastem si noi, sa aratam fotbal. Chiar daca au batut cu 6-0 etapa trecuta, am vazut citeva desincronizari in jocul lor, pe care trebuie sa le speculam" a spus tehnicianul, care a adaugat ca Poli poate sa se salveze cu 36 de puncte: "Pentru a ne salva ne trebuie minimum 36 de puncte. Noi ne propunem 39 sau 37 de puncte, pentru a fi si mai linistiti. Pentru asta trebuie sa anulam diferentele foarte mari dintre antrenament si joc. Comportamentul jucatorilor este ireprosabil, antrenamentele merg bine, conducerea ne sprijina nemarginit. In cariera fiecarui jucator, apar momente in care trebuie sa se autodepaseasca. Pentru cei care sint acum la Poli, acest moment a sosit! Nu mai accept evolutii timide! Norocul s-a intors un pic spre noi, dupa lungul sir de ghinioane avut de aceasta echipa, ne-am acomodat impreuna, acum totul este pe noi".

    Dumitriu s-a referit si la situatia celor cinci jucatori care au fost rechemati recent la echipa mare, dupa exilul in care au intrat in iarna: "Am inceput campionatul toti, il terminam toti! Constat cu tristete ca daca-i aduceam mai devreme pe cei cinci (n.r. - Buta, Bratu, Bersnjak, Tincu si Pecnik), aveam un avantaj, mai mare sau mai mic. Prin comportamentul lor au sporit concurenta, unii fiind utili in sistemul gindit de mine. Acum, nu trebuie sa-i consideram salvatori. Le-am intins o mina, ei trebuie sa dovedeasca ca sint profesionisti. Nu i-am adus pentru a-mi creste imaginea ori pentru a demonstra ca sint antrenor bun ci pentru a creste forta echipei. Au aratat ca au stiinta jocului, ca se daruiesc. Nu vor putea nici unul sa joace 90 de minute, insa ne pot ajuta pe portiuni de joc, asa cum a facut Bersnjak la Tirgu Jiu". Tehnicianul a facut o paralela intre situatia Stelei si cea a Politehnicii vizavi de politica de lot: "Nu cunosc motivele pentru care cei cinci au fost indepartati, nu stiu ce comportament au avut. Nici nu m-am interesat, nici nu ma intereseaza. Parerea mea este ca schimbarile de lot trebuie sa se faca intre campionate, nu intre tur si retur. La noi s-a intimplat cam ca la Steaua, care a ramas vaduvita de cei doi stoperi titulari. Cu cei doi fundasi centrali din tur, cu Stoichita si Panduru, Steaua era acum campioana".

     

    Daca Dumitriu a avut cuvinte de lauda pentru Buta, Bratu, Bersnjak, Tincu si Pecnik, nu acelasi lucru s-a intimplat atunci cind a venit vorba de Badea si Paun. "Pe ei ar trebui sa-i intrebati ce se intimpla cu ei. Badea si Paun ar trebui sa priveasca jocul cu mai multa responsabilitate, sa joace mai cu inima. Prelungirea contractelor lor se va face in functie de ce joaca, nu de ce vorbesc" a declarat antrenorul Politehnicii. Acesta i-a convocat aseara in cantonament pe jucatori, definitivarea lotului de 18 cu care va fi atacata partida cu FC Brasov urmind a se face luni.

    Pretul biletelor la meciul de miine, care va incepe la ora 18:00, este 10 lei la peluze si 20 lei la tribune.

    Si Brasovul are probleme

    Antrenorul echipei FC Brasov, Viorel Moldovan, a declarat, duminica, pentru site-ul oficial al clubului, ca formatia Politehnica  Iasi spera inca sa se salveze de la retrogradare, dar a precizat ca pe elevii sai nu ar trebui sa-i intereseze acest lucru: "Va fi un un meci dificil de campionat, pentru ca intilnim o echipa care se agata de orice punct pus in joc si mai spera sa evite retrogradarea. Noi mergem la Iasi sa ne facem jocul nostru si sa obtinem victoria. Nu ne intereseaza problemele celor de la Poli Iasi. Avem din nou multe probleme de lot si nu stiu cum voi face echipa pentru acest joc: Ilyes si Maldarasanu sint accidentati, Stancu si Zaharia incerti, iar Grigore si Cristescu sint suspendati. in aceste conditii imi va fi greu sa aleg o formula de echipa fara sa improvizez. Le voi da o noua sansa jucatorilor tineri. Mai sint trei etape si vrem sa cistigam cit mai multe puncte si sa urcam un loc in clasament", a spus Moldovan.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri