Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Operatiunea Ancona

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Selectionerul Anghel Iordanescu a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca pentru el si pentru jucatorii echipei nationale a Romaniei este o bucurie ca vor intilni reprezentativa Italiei intr-un meci amical. "Italia este o formatie de talie mondiala, care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Pentru tinerii nostri jucatori trebuie sa fie o bucurie ca vom da piept cu un asemenea adversar. Pentru mine, este o bucurie acest meci", a spus Iordanescu. Selectionerul considera ca acest meci este deosebit pentru echipa nationala. "Un joc cu Italia nu-l putem programa oricind. Intilnim realmente un adversar potent din toate punctele de vedere, care reprezinta un campionat puternic, unde fotbalul este la el acasa. Nu am vizionat casetele ultimelor meciuri pe care le-am disputat impotriva Italiei, pentru ca la unul dintre ele, cel de la CE 2000, eram supervizor din partea UEFA, iar pe altul l-am vazut in Ghencea, ca spectator. Am urmarit, insa, meciurile recente ale Italiei, cu Tara Galilor si Serbia-Muntenegru", a afirmat Iordanescu.
    Iordanescu a afirmat ca va merge pe aceeasi linie de intinerire a echipei nationale. "Avem doi jucatori noi, Marica si Stancu. Primul poate juca in orice selectionata, in timp ce Stancu vine de la tineret, nu a impresionat in campionatul intern, dar intrucit, in eventualitatea unui necaz cu Rat, avem nevoie de un stingaci bun, a trebuit sa apelam la el, mai ales ca Dancia de la FC Arges nu a mai jucat titular in ultima vreme" , a mentionat selectionerul.
    Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ca s-a alcatuit un calendar aproape complet pentru reprezentativa Romaniei, cu adversari puternici, pentru ca antrenorul sa aiba la dispozitie cit mai multi jucatori si pina in august 2004 sa se formeze un lot cu care sa se atace preliminariile CM 2006. "Meciul cu Italia este foarte important pentru noi, dar si mai important pentru italieni, antrenorul Giovanni Trapattoni urmind sa testeze o serie de jucatori in vederea participarii la Euro 2004. Pe linga jucatorii consacrati, in echipa noastra au aparut jucatori noi, scopul fiind ca acestia sa creasca alaturi de profesionisti, pentru ca pasul fiecaruia in cadrul echipei nationale sa se faca fara sincope, nu asa cum s-a intimplat in perioada 2000-2002" , a spus Sandu.
    Chivu poate juca la Ancona
    Medicul echipei nationale Pompiliu Popescu a declarat ca sint sanse ca jucatorul Cristian Chivu sa evolueze la Ancona. "Aceasta este singura problema majora de sanatate, Chivu avind o luxatie acromioclaviculara, ceva asemanator avind Florentin Dumitru inainte de amicalul cu Japonia. Daca fotbalistul va juca cu Italia, aceasta se va datora in primul rind vointei sale. Vom incerca sa-i reducem marja de risc, pentru ca acesta nu poate fi eliminata complet" , a spus Popescu, care a adaugat ca Mutu este apt de joc. Chivu a afirmat ca spera sa joace in meciul cu Italia. "Nu ma simt prea bine, resimt inca dureri, insa este mai bine decit acum trei-patru zile" , a subliniat Chivu.

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri