Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Pancu s-a sucit

Glasul rotilor de tren

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Lovitura de teatru pe piata transferurilor din Romania: cind toata lumea astepta incheierea negocierilor dintre Steaua si fotbalistul Daniel Pancu, aseara "diamantul din Nicolina" a semnat un contract cu Rapid, pina in vara cu optiune de prelungire pe inca doi ani. Aceasta la numai doua zile dupa ce Pancu declarase, intr-un interviu, ca nu se va mai intoarce in Giulesti atita vreme cind acolo va conduce George Copos. Negocieri cu Rapid? La numai o ora dupa ce Victor Becali, impresarul fotbalistului, a anuntat esecul tratativelor cu Steaua, Pancu a semnat contractul cu gruparea din Giulesti.

    Gigi s-a folosit de Gigi

    Cum a fost posibila o asemenea turnura a evenimentelor intr-o singura zi? Conform declaratiilor vinturate in cursul zilei, un rol major l-au avut suporterii echipei din Giulesti. Gheorghe Raducanu, supranumit "Gigi Corsicanul", liderul galeriei, anuntase inca de luni seara ca nu crede nici o secunda ca "Pancone" se va transfera in tabara dusmanilor din Ghencea, iar aseara a declarat ca s-a folosit de Gigi Becali pentru a-l readuce pe Pancu in Giulesti.

    Insusi Gigi Becali s-a contrazis in declaratii. Daca, initial, luni seara, spunea ca nu avea habar de o posibila trecere a lui Pancu in Ghencea, o jumatate de ora mai tirziu, latifundiarul a confirmat negocierile cu fotbalistul, recunoscind ca verii sai, Giovanni si Victor au pus la cale tranzactia. Ieri dupa-amiaza, a iesit din nou la rampa "Corsicanul" negind din nou posibilitatea acestui transfer si promitind o "bomba" in cursul serii.

    Si bomba a explodat, Pancu semnind cu Rapid intr-un timp record. In cursul dupa-amiezii, Pancu a fost prezent, totusi, la palatul lui Gigi Becali din Aleea Alexandru, pe acolo trecind si personaje-surpriza, ca selectionerul Victor Piturca si Gigi Netoiu, fostul actionar din Soseaua Stefan cel Mare, prilej de speculatii ca pe fir ar fi intrat si Dinamo.

    Vestea semnarii contractului a fost adusa de directorul general al Rapidului, Constantin Zotta: "Actele sunt parafate, contractul este semnat. Documentele sint la mine in fiset si nimic nu se mai poate intimpla. Pancu este jucatorul Rapidului, a semnat un contract pina in vara, cu optiune de prelungire pentru inca un an".

    Oficialul rapidist a explicat ca nu oferta Stelei i-a determinat pe cei de la Rapid sa il readuca in Giulesti pe Pancu. "Eu vorbisem cu Daniel pina acum doua saptamini si nu credeam ca vrea sa se intoarca in Romania, iar acum Mircea Rednic l-a dorit foarte mult, pentru ca il cunoaste, ii stie potentialul si asa l-am adus la Rapid. Negocerile cu Daniel Pancu au decurs foarte usor, pentru ca este un rapidist adevarat si nu a trebuit foarte mult timp sa semnam. Personal, nu am crezul nici o secunda ca Daniel Pancu se va duce la Steaua", a declarat Constantin Zotta.

    Pancu se transfera pentru a treia oara in Giulesti, dupa mutarile din 1996 (de la Poli Iasi), 2000 (de la Cesena) si 2005 (de la Besiktas).

    Un scenariu posibil

    Aceasta succesiune halucinanta de evenimente da ocazia unor noi speculatii, prinzind contur ideea ca fratii Becali au pus in scena comedia "Pancu la Steaua", cu ajutorul varului Gigi, tocmai pentru a forta mina lui Copos de a-l aduce pe Pancu in Giulesti.

    Modul accelerat in care s-au desfasurat discutiile cu Rapid, in ciuda animozitatilor declarate intre fotbalist si Copos, declaratiile "Corsicanului" ("Ne-am folosit de Gigi Becali"), inexistenta unui interes aratat anterior de Rapid pentru ex-iesean, precum si slalomurile uriase ale finantatorului stelist alimenteaza din plin acest scenariu.

    Da' cu Poli cum ramine?

    "Sint fericit ca am ajuns in Giulesti. Nu se punea problema sa merg la Steaua. Ii multumesc lui Gigi Becali ca s-a gindit la mine, chiar nu conteaza daca oferta Stelei era mai mare sau mai mica, dar pentru mine exista in tara o singura echipa, Rapid. Acum vreau sa arat tuturor pe adevaratul Pancu, cel pe care il stiau", este o declaratie a lui Daniel Pancu, aparuta pe site-ul ziarului "ProSport".

    Un precedent: cazul Plesan

    O astfel de intorsatura a evenimentelor nu este singura petrecuta in acest sezon competitional 2007-2008. Imediat dupa meciul CFR Cluj - Poli Timisoara (2-2), disputat in etapa a II-a a campionatului, s-a anuntat transferul jucatorilor Mihaita Plesan si Jonathan McKain de la gruparea de pe Bega la Dinamo.

    Daca in privinta australianului, conducatorii dinamovisti au negat tranzactia, Plesan a fost in cursul zilei urmatoare la sediul clubului Dinamo, negociind transferul cu directorul executiv Cristian Borcea.

    Numai ca, in toiul discutiilor, Mihaita s-a scuzat, a parasit incinta si a plecat la resedinta lui Gigi Becali, semnind cu Steaua. De data asta, s-a intors roata!


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri