Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Pe aici, nu se trece!

Victorii de prestigiu, scoruri subtiri

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

     "Vampirii" au dansat o repriza
    Gloria Bistrita a reusit o performanta exceptionala, reusind o victorie, ieri, in cadrul primei manse a turului III a Cupei UEFA Intertoto, reusind sa invinga cu scorul de 2-1 (2-0) formatia spaniola Atletico Madrid, cu aproape toate vedetele in lotul deplasat in inima Ardealului. Desi spaniolii au aratat ca sint cu citeva clase inaintea Gloriei, ei au plecat invinsi de pe stadionul bistritean, datorita faptului ca jucatorii romani s-au autodepasit in prima repriza. In minutul 7, Zaharia a reusit sa scape de clestele celor doua fundasi centrali madrileni, Eller si Perea, si a sutat imparabil de la marginea careului, in plasa lui Leo Franco, iar in min. 39 Tilinca a scapat pe contraatac a sprintat de la centrul terenului si a inscris la coltul scurt al portii lui Leo Franco. Madrilenii si-au intensificat dominarea in repriza secunda, constienti fiind ca un gol inscris la Bistrita ar rezolva calificarea, care se joaca simbata viitoare, la Madrid si au reusit acest lucru prin fundasul dreapta Seitaridis care a sutat in min. 53, de la 25 de metri, mingea fiind respinsa de Albut in transversala, ricosind de acolo in plasa.
    "Un gol al lui Seitaridis la inceputul reprizei secunde ii permite lui Atletico sa spere ca va reusi sa transeze in favoarea sa soarta calificarii in returul de pe Vicente Calderon. Pina la acel moment, Atletico s-a facut de rusine, fiind dominata de Gloria Bistrita, care a profitat de doua erori uriase pentru a conduce cu 2-0. Cu Luccin, Eller si Perea dezastruosi, Atletico a naufragiat intr-o maniera greu de anticipat", a scris Marca despre meciul de simbata, considerind ca spaniolii au dovedit o lipsa descurajanta de ambitie si de resurse in fata unui adversar inferior. Cit despre Jean Padureanu, presedintele Gloriei, care n-a venit la meci din cauza caniculei, a spus ca jocul cu Maccabi Haifa a fost mult mai greu decit acesta cu Atletico.
    Gloria: Albut - Rus, Abrudan, Frasinescu, Sepsi - Ragipovic ('73 - Damian), Nalati ('86 - Dumitra), Coroian ('62 - Ciju), Dobre - Zaharia, Tilinca.
    Atletico: Franco - Seitaridis, Perea, Eller, Antonio Lopez - Maxi Rodriguez, Maniche, Luccin ('71 - Costinha), Petrov ('57 - Jurado) - Mista ('63 - Baulio), Raul Garcia.

    Otelul a ratat un scor mai mare

    Tot cu acelasi scor s-a impus Otelul Galati, in fata echipei turce Trabzonspor, dar, cu mai multa atentie rezultatul putea fi mai linistitor in perspectiva returului din week-end-ul urmator. Osmanliii din Trabzon au venit increzatori nevoie mare pe malul Dunarii, antrenorul Dogan Ziya lasind acasa citiva titulari (printre care prafuitul olandez Kiki Musampa) si tinind pe banca jucatori ca Ceyhun si Ersen Martin. Turcii au inceput chiar tare meciul, dar apararea galateana, cu noua achizitie Jivko Jelev in prim-plan, a reusit sa stinga focul levantin si in minutul 28, stadionul din Galati a sarit in aer: Daniel Stan a primit o pasa printre doi adversari, a sutat in bara din centrul careului, mingea a revenit la acelasi jucator, care a inscris, imparabil cu capul. Un minut mai tirziu, virful guineean Ibrahima Yattara a fost eliminat de arbitrul spaniol Cesar Muniz, caruia unul dintre asistenti i-a semnalat o lovire a lui Semeghin.
    Insa jucatorii din Trabzon s-au comportat mai bine in inferioritate numerica, portarul Grybauskas (in general, nesigur) avind interventii salvatoare. Mai rau, in min. 82, nou-intratul Martin si-a valorificat inaltimea de 1,96 m, inscriind cu capul la un corner. Insa patru minute mai tirziu, galatenii au obtinut victoria, datorita centrarii impecabile a coreeanului Kim si a loviturii de cap a lui Gabi Paraschiv. In prelungirile meciului, a mai fost eliminat un jucator turc, Atan, ceea ce creaza probleme antrenorului Dogan pentru meciul retur.
    Petre Grigoras, antrenorul Otelului, a folosit urmatorii jucatori: Grybauskas - Sirghi, Nogo, Jelev, Semeghin ('80 - Ratnikov) - Szekely, Giurgiu, Paraschiv, Kim - Stan ('65 - Labukas), Jula ('87 - Ilie). "Imi pare rau ca am primit gol, pentru ca puteam sa-i batem rau pe turci, dupa aspectul general al jocului. Cred ca avem suta la suta sanse sa ne calificam, pentru ca am demonstrat in teren ca in acest meci am fost mai buni decit ei", a spus optimistul "Grig", dupa meci.
    In cazul in care, dupa meciurile retur, Gloria si Otelul vor avea cistig de cauza, ele vor intra in turul II preliminar al Cupei UEFA.

    Hamburg s-a incurcat la Chisinau
    Alte rezultate din prima mansa a turului III al Cupei UEFA-Intertoto: Cerno More Varna - Sampdoria 0-1; Cernomoret Odessa - RC Lens 0-1; Dacia Chisinau - SV Hamburg 1-1 (!); AA Gent - Aalborg 1-1; Rapid Viena - Rubin Kazan 3-1; Tobol Kostanay (Kazahstan) - OFI Creta 1-0; Hammarby (Suedia) - FC Utrecht 0-0; Hajduk Kula (Serbia)  - União Leiria 1-0; Vetra Vilnius - Blackburn Rovers 0-2.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

      Intrebarea zilei

      Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

      vezi raspunsuri