Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

"Acest sezon este de tranzitie"

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    -Cum vedeti, din punct de vedere al sponsorului, parcursul echipei pina acum?
    -Consider rezultatele foarte slabe insa nu acest lucru ne intereseaza cel mai mult. Nu vrem sa demonstram nimic, astfel ca nici parerile altora nu ne intereseaza. Dorim practic sa formam o echipa cu care sa ne batem la titlu in sezonul viitor. Este, daca vreti, un sezon test, in care vrem sa se selecteze valorile, sa avem oameni de calitate, echipa sa devina profesionista in adevaratul sens al cuvintului.
    -Ce se poate trece pina acum la capitolul realizari?
    -Managerial sintem multumiti de cum se gestioneaza banii investiti si avem mare incredere in profesionismul celor din conducerea tehnica, antrenorii Magurean si Boisteanu precum si prof. Ursanu. Remarc in aceeasi masura spiritul de echipa creat.
    -Si totusi, doi jucatori, Vrabie si Murgoci, au parasit echipa in plin sezon.
    -Stiu situatia celor doi dar vreau sa fiu bine inteles: nu vom alcatui echipa cu jucatori fitosi, cu pretentii exagerate. Ei vor trebui sa se descurce cu ceea ce primesc pentru ca si veniturile vor creste atunci cind pretentiile vor fi mai mari.
    -Lipsuri inregistrate pina acum?
    -Repet ca nu fortam acum pe nimeni sa dea ceva, ca nimeni nu va fi penalizat in cazul nerealizarii obiectivului fixat. Ii lasam sa faca ce vor, ce pot, si la final vom cintari totul in balanta. Sita va cerne. Am vazut doar doua partide pina acum si echipa nu are inca o identitate. Din pacate este capabila sa ofere oricind surprize neplacute, care vin poate si din lipsa de experienta a conducatorului de joc. Spre sfirsitul sezonului vom analiza exact ceea ce ne trebuie, din punct de vedere material si uman, pentru a forta atacarea titlului in campionatul viitor.
    -Care este acum pozitia Mobifon, stiut fiind faptul ca cei din conducere au refuzat in vara sa mai ajute baschetul iesean?
    -S-a trecut partial peste nemultumirile din sezonul precedent, cind am fost pacaliti. Mobifon a adoptat prezumtia de nevinovatie si a ramas deschisa pentru colaborare, o colaborare pe care eu o consider foarte buna cu noua conducere a clubului Politehnica. Cei din Mobifon sint cu ochii pe echipa si pot sa spun ca fenomenul este privit acum cu incredere. Sa nu uitam insa ca proprietarul echipei este si va ramine EuroBIT, Mobifon venind doar cu completari. Perioada de colaborare va avea, in ceea ce ne priveste, o perioada nelimitata, mai ales ca fondurile necesare sustinerii unei echipe de baschet nu sint mari.
    -Absenta inca a contractelor semnate intre jucatori si sponsor genereaza instabilitate?
    -Am avut discutii individuale cu jucatorii insa la fel de mult mizam pe cuvintul dat. Acesta este genul de echipa pe care vrem s-o formam, pentru ca dragoste cu forta nu se poate. Oricum, lucram acum cu o echipa de avocati pentru a stabili baze contractuale clare, pentru a evita tot genul de copilarii.
    -Sirbul Ilic si-a intirziat plecarea in cantonament din cauza unor restante salariale. S-a rezolvat problema?
    -Totul s-a rezumat la chestiuni tehnice de transfer al banilor dar care s-au rezolvat in timp util. Apropo de Ilic, sintem multumiti de el in proportie de 80% si vreau sa-l pastram si pentru sezonul viitor.
    -Ati fost partizanul unui sistem de recompensare a jucatorilor cu salarii mici si prime mari. Functioneaza acest sistem?
    -Ca orice sistem, are o doza de subiectivism. Consider insa ca este viabil, lucru confirmat de cei din conducerea tehnica si administrativa care au lucrat la elaborarea lui.
    -Ce sanse are Iasul sa-si depaseasca rezultatul din urma cu citiva ani, cind a obtinut medalia de bronz?
    -Meritele incontestabile pentru acea performanta apartin Moldromului insa vrem sa depasim rezultatul. Cu inca doi jucatori valorosi adusi pe posturile deficitare se poate lupta pentru titlu. Campionatul este foarte slab in conditiile in care s-a demonstrat ca o echipa care face 2-3 achizitii intr-un sezon ajunge pe podium. Astept sa vedem cum vor evolua lucrurile in retur, cum se va acomoda echipa cu sala, noua suprafata de joc (artificiala si mai rapida) nefiind cred o alegere potrivita in conditiile in care peste tot in lume baschetul se joaca pe parchet. (a consemnat Lucian MINUT)

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri