Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

"Mai am inca benzina in motor"

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Liberoul echipei Frantei, Laurent Blanc (34 de ani), care si-a anuntat intentia de a se retrage din competitiile internationale, a declarat, intr-un interviu, ca este convins de potentialul enorm de care vor da dovada, in continuare, "cocosii galici" la Euro 2000, dar ca, in privinta finalului competitiei, nu doreste sa faca nici un pronostic, "deoarece CE este mai dificil de cistigat decit Cupa Mondiala".
    - C u ce stare de spirit abordezi ultima competitie internationala din cariera ta?
    - Nu sint afectat de nici un sentiment deosebit. La fel ca intotdeauna, cu mentalitatea de invingator si cu dorinta de a evolua cit mai bine posibil. Nu cred ca un adevarat profesionist al jocului cu balonul rotund ar putea intra pe teren cu alte ginduri. Eu traiesc cu intensitate prezentul. Sint preocupat de editia din anul 2000 a CE, nu de cele care au fost sau care vor urma.
    - Ce intelegi prin "traiesc cu intensitate prezentul"?
    - Bucuria de a trai momentul respectiv. Sint intr-un moment de virf al carierei mele de fotbalist, care, asa cum am spus, va lua sfirsit in curind. Trebuie sa ma bucur cu intensitate de el, deoarece altfel as regreta toata viata.
    - Ce spun picioarele tale si capul tau?
    - Ca mai am inca benzina in motor. Nu am insa un contor ca sa stiu pentru cit timp, pentru citi kilometri. Sint constient de faptul ca, in final, virsta biologica isi va spune cuvintul. Aceasta este roata vietii si, din pacate, eu nu pot sa o opresc.
    - De ce este mai greu sa cistigi CE decit Campionatul Mondial?
    - La Euro 2000 sint prezente 16 echipe. Fata de CM din '98, unele dintre ele au progresat mult. Ma gindesc la Portugalia si Spania. Nu pot sa uit ca, in urma cu doi ani, ele au fost eliminate in primul tur, iar acum Portugalia a inregistrat victorii in intilnirile cu Anglia si Romania, iar Spania, in meciul cu Slovenia a demonstrat ca este in plina revenire de forma si ca jocul neconvingator prestat in partida cu Norvegia, cind a fost invinsa cu scorul de 1-0, nu o caracterizeaza. Surprizele nu vor lipsi in "campania" din Belgia si Olanda.
    - Franta este mai bine pregatita decit la CM '98?
    - Voi, reprezentatii presei sustineti acest lucru. Eu va confirm afirmatia, dar ma simt dator sa fac o precizare. Cind spui ca esti mai bine pregatit, inseamna ca ai o certitudine. Parerea mea este ca in lume totul este relativ. Cred ca ar fi mai corect spus ca avem "un potential superior", deoarece avem jucatori, care dupa ultima editie a CM pur si simplu au "explodat", dar totul se va transa pe teren. Sa nu ne grabim cu predictiile!
    - Ce parere ai despre linia de aparare a echipei Frantei? Este ea mai slaba decit cea de atac?
    - Chiar daca a incasat uneori goluri, ea este formata din jucatori care isi cunosc bine meseria si acest lucru s-a observat in multe partide, fie ele amicale sau din preliminariile lui Euro 2000. Sa fiu bine inteles, nu ma deranjeaza daca adversarul ne inscrie trei goluri, dar noi ii marcam patru sau cinci. Trebuie sa stim ce dorim, ori jucam cu o linie defensiva solida, betonata, iar cea de atac o trecem pe planul secund, ori atacam non-stop, considerind ca aceasta tactica este cea mai buna aparare. Intre cele doua alternative, trebuie sa existe totusi un echilibru.
    - Selectionata Frantei se prezinta la Euro 2000 in cele mai bune conditii psihice?
    - Eu zic ca da. Toti avem incredere in fortele noastre. Victoriile inregistrate in partidele cu Danemarca si Cehia au contribuit la ridicarea moralului nostru.
    - Zidane, dupa ce a spus ca Franta dispune de cea mai buna linie de aparare din lume, a afirmat ca vede in tine un viitor selectioner. Te gindesti la aceasta posibilitate?
    - Desigur, dar inainte trebuie sa termin un curs de specialitate. In viata "dupa ureche" nu poti sa faci nimic.
    - O ultima intrebare. Ce vei face dupa ce iti vei pune ghetele in cui?
    - Sincer marturisesc ca nu intentionez sa nu ma despart de fotbal, care a fost si va ramine, in continuare, pasiunea vietii mele. In ce calitate voi face acest lucru, antrenor, director sportiv sau alta functie executiva, voi vedea mai tirziu. Nici eu nu stiu acum. Aveti putina rabdare si veti afla.

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri