Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

"Sa fie clar: nu intru in teren"

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Selectionerul echipei nationale a Romaniei, Gheorghe Hagi, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu intentioneaza sa evolueze in meciurile de baraj cu Slovenia, deoarece si-a incheiat activitatea de jucator. "Orice discutie in plus ar crea confuzie, iar eu vreau ca lucrurile sa fie clare. Sper ca in aceste zile sa iau deciziile cele mai bune, care sa ne duca la Cupa Mondiala" , a spus Hagi.
    Selectionerul a precizat ca jucatorii au intrat de ieri in cantonament permanent. " Concentrarea lor va deveni maxima, ei fiind constienti de importanta celor doua partide. Avem in lot 22 de jucatori si nu-mi va fi usor sa-i aleg pe cei 18 care vor fi pusi pe foaie sau pe cei 11 care vor intra in teren. Ar fi extraordinar sa reusim calificarea, deoarece sint la inceput de drum ca antrenor. Am asigura continuitatea la echipa nationala si am putea face schimbul de generatii in timp, fara graba, in liniste, ceea ce ar da fotbalului romanesc siguranta" , a declarat Hagi.
    Hagi a spus ca nu a primit inca nici un telefon de la fostii selectioneri ai echipei nationale - Mircea Lucescu, Anghel Iordanescu sau Ladislau Bölöni, dar a precizat ca mai este timp sa fie contactat. "Ar trebui sa le dau eu telefon, intrucit sint mai mic. Oricum, sint mindru ca am lucrat cu ei", a declarat Hagi.Hagi a precizat ca nu are nimic impotriva ca presedintele clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu, si cel al gruparii Ceahlaul Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, sa mearga cu avionul echipei nationale in Slovenia. "Eu ma ocup cu urcatul sau cu datul jos din avion al jucatorilor. De restul se ocupa conducerea Federatiei Romane de Fotbal", a declarat Hagi. Actualul selectioner a spus, in luna mai a anului 2000, pe vremea cind era jucator la Galatasaray Istanbul, ca se va da jos din avionul echipei nationale, daca in el se vor afla Padureanu si Stefan.
    "Sageata" - bun pentru Milan
    La conferinta de presa a echipei nationale, Cosmin Contra si Gica Popescu au confirmat faptul ca presa din Italia scrie ca Marius Niculae ar putea ajunge la AC Milan din iarna. "Marius are o cota buna si daca va juca bine in confruntarea din Cupa UEFA cu AC Milan, el ar putea fi transferat din iarna", a spus Contra, iar Popescu a declarat: "Ar fi bine atit pentru el, cit si pentru fotbalul romanesc sa se transfere la AC Milan. Cred ca acum e copt pentru Milan si a facut bine ca nu s-a transferat la Lecce la inceputul anului 2000".
    De cine se tem tricolorii?
    Stelea: de meciul de la Bucuresti
    "Partida din Slovenia va fi mai grea pentru ei, deoarece joaca acasa, vor risca mai mult si le putem da goluri. Sint sigur ca vom marca la Ljublijana. Aceste meciuri sint foarte importante, iar eu am fost pregatit pentru ele inca de la inceputul preliminariilor ", a spus Stelea. Acesta considera ca Bogdan Lobont este mai avantajat de faptul ca joaca in tara si se afla mai mult in atentia selectionerului si a jurnalistilor. "Nu cred ca va conta, totusi, pentru alegerea titularului. Poti avea meciuri foarte bune si, la un moment dat, sa se rupa filmul. Lobont a fost titular la meciul cu echipa Georgiei din alte considerente. Eu veneam dupa o accidentare" , a declarat Stelea.
    Contra - de Zahovici
    " Noi avem trei-patru jucatori care pot face diferenta, iar ei il au doar pe Zahovici. Ei joaca ceva mai dur, iar arbitrii au cam fluierat in favoarea lor. Sarcina de a-l marca pe Zahovici ii va reveni lui Chivu. Cred ca putem sa-i invingem la Ljublijana. Ei joaca mai bine in deplasare si au avut rezultate mai bune afara in preliminarii. Mizeaza pe un 0-0 acasa si sa realizeze mai mult la Bucuresti", a spus Contra.
    Gica Popescu - de vreme
    "Conditiile meteo de la ora partidei de la Ljubljana vor conta. Mi s-a spus ca, in cazul in care va ploua, terenul va deveni foarte greu, cu apa multa, ceea ce ne-ar dezavantaja, deoarece noi sintem o echipa mai tehnica", a declarat Popescu.

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri