Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

"Real nu va imita pe nimeni"

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

     Tehnicianul José Mourinho a declarat, intr-un interviu acordat cotidianului As, ca vrea ca Real Madrid sa devina o echipa echilibrata, care sa cistige trofee si a mentionat ca noua sa formatie va avea identitate proprie si nu va imita pe nimeni. "Real Madrid va fi o echipa echilibrata. Vom fi o echipa cu propria identitate, nu vom imita pe nimeni. Pentru aceasta identitate trebuie sa muncim mult. Realul meu va fi o echipa care va juca pe atac si va cistiga. Voi veni la Real cu umilinta, pentru ca este cel mai mare club din lume", a declarat Mourinho.

    Mourinho a afirmat ca va avea o colaborare foarte buna cu Jorge Valdano, directorul sportiv de la Real Madrid: "Jorge Valdano a fost antrenor si jucator, eu la fel. Si mai stiu ca trebuie respectata autonomia fiecaruia. Nu cred ca un director sportiv vrea sa intre in vestiar sa discute cu jucatorii. El are o treaba clar delimitata, se poate discuta de transferuri si alte lucruri. La Inter am spus ca-l vreau pe Carvalho. Branca mi-a spus ca Lucio este mai bun. si i-am urmat sfatul. Antrenorul este mai bun cind grupul functioneaza la toate nivelurile". Mourinho a adaugat ca veteranii Raul si Guti merita sa fie fericiti si pot fi fericiti la o alta echipa sau asumindu-si alt rol la formatia care a fost "casa lor" mult timp. " Pentru mine, Guti nu mai este la Real. I-am citit declaratiile si pentru mine conteaza. Si-a luat ramas bun de la fani, a facut turul terenului...Daca apoi si-a schimbat parerea, nu conteaza. In schimb pe Raul nu l-am auzit sa spuna nimic. A fost mereu foarte linistit. Asa ca mi-ar placea sa discut cu el cind vin la Madrid", a afirmat Mourinho.

    Tehnicianul portughez a mai spus ca toti jucatorii trebuie sa functioneze ca intr-o echipa, astfel ca si Higuaín, Kaká sau Cristiano Ronaldo trebuie sa-si asume sarcini defensive. "Vor fi momente in care va fi nevoie sa se sacrifice pentru binele echipei. imi amintesc o partida cu Chelsea in care am ramas in zece jucatori. in acel moment, Terry a intrat in poarta si imediat l-am vazut pe Drogba cu miinile ridicate, spunindu-mi: «Eu ma pun fundas». Nu poti fi cel mai bun 90 de minute. Mereu va exista un moment in care e nevoie sa te sacrifici pentru binele echipei".

    Intrebat daca exista posibilitatea de a-i aduce la Real pe Maicon si pe Diego Milito, Mourinho a raspuns: "In ceea ce-l priveste pe Diego Milito toate marile cluburi au fost «oarbe»: Real, FC Barcelona, Chelsea si Inter. ..Toate. Nimeni nu a crezut intr-un fotbalist brutal. Ca atacant central, Milito are totul. Este fantastic. Dar cred ca Inter nu-i poate permite sa plece unui jucator care a intrat in istoria clubului. Milito este Inter. Sigur, mi-ar placea sa vina cu mine la Real, dar trebuie sa ramina la Inter, sa isi prelungeasca acordul, sa cistige mai multi bani. Maicon este senzational, este un fundas care inscrie 6-7 goluri pe sezon. Nu spun ca nu mi-ar placea sa vina la Real. Dar, cred ca Ramos poate ajunge unul dintre cei mai buni din lume. Oricum eu vreau trei sau patru jucatori defensivi, dar care sa imbunatateasca si atacul".  Decizia finala de a veni la Real a fost luata de Mourinho inainte de finala Ligii Campionilor, dupa ce in urma cu patru-cinci luni hotarise sa plece din fotbalul italian.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

      Intrebarea zilei

      Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

      vezi raspunsuri