Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Revolutia lui nea Ghita

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Presedintele campioanei CSU Asesoft Ploiesti, Sebastian Ghita, a declarat duminica pentru Newsin ca, incepind cu viitoarea editie de campionat, va organiza o Liga Nationala de baschet, care se vrea o alternativa la competitia actuala condusa de FRB. "Nu s-a stabilit cum va fi numita competitia, cert este ca ea va avea ca membru fondator echipa in care investesc. Presedintele va fi ales prin rotatie pe criterii strict democratice si de competenta, avindu-se drept model tarile cu baschetul cel mai avansat. Nu vor mai fi ingradiri de genul numarului de jucatori straini care vor avea voie sa evolueze intr-o echipa, dar si alte practici care acum se perpetueaza de la o editie la alta", a spus Sebastian Ghita.

    Finantatorul gruparii ploiestene vrea ca noua liga sa fie mult mai atractiva: "Dorim o condensare a valorilor, o liga de maxim opt echipe puternice, care sa joace, eventual, de doua ori turul si returul, play-off, play-out si asa mai departe. O nivelare a competitiei, dar in sus, nu in jos, cu cluburi nepatate".

    Sebastian Ghita a facut apoi trimitere la conducerea Federatiei Romane de Baschet, care este aleasa pe criterii politice, lucru care nu ajuta la progresul baschetului. "Federatia este aleasa la acest moment prin voturile exprimate de sefii cluburilor sportive scolare din tara, ori acestia sunt numiti clar de politic! Ne dorim progresul baschetului si alcatuirea lui pe fundamente corecte de justete sportiva, pe care sa-l conduca persoane care au habar de gestionarea fenomenului", a spus Ghita, care a dat exemplul handbalului, un sport care a progresat mult in ultimul timp: "Ne uitam cu jind la cum este organizat de citiva ani handbalul, la eforturile conjugate si finalmente reusite ale unui colectiv abil, cu Cristian Gatu in rolul adevaratului conducator. Ne plac tuturor Oltchim si Rulmentul, dar si Jolidon, Tomis, Baia-Mare, Buzau, Constanta sau Dinamo, Steaua, Oradea si altele. Acolo sunt conducatori".

    Patronul echipei campioane considera ca baschetul romanesc este intr-un declin lent, chiar daca la nivel de cluburi doua-trei echipe au mai scos capul in lumea buna. "Este extrem de putin, insignifiant chiar, asa ca ne-am gindit spre acest pas, urmind sa lasam Federatiei actuale placerea de a se ocupa de echipa nationala, de campionatele inferioare, juniori, copii, etc. Chiar ma angajez sa sustin actiuni ale FRB care vor incuraja sectorul juvenil, urmind ca anumite sume de bani sa fie directionate si spre anumite cadre de specialitate care vor scoate din centrele de pregatire ale tarii tineri susceptibili de a face pasul spre aceasta Liga Nationala, despre care am vorbit", a spus Ghita.

    Sebastian Ghita a precizat ca obiectivele actiunii sunt: "popularizarea acestui sport, binele lui, spectacolul si, nu in ultimul rind, corectitudinea, care in acest moment simtim cum scirtiie". Finantatorul a marturisit ca sunt destule cluburi care vor adera la acest proiect, urmind ca noua Liga Nationala sa se afilieze in cel mai scurt timp la forurile internationale de profil.

    Rezultate din meciurile tur ale sferturilor Cupei Romaniei: Dinamo - Asesoft 82-92; BC Rimnicu Vilcea - Elba Timisoara 64-75; Gaz Metan Medias - Atlassib Sibiu 80-89; Rapid - AGMUS Pitesti 63-73.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri