Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Romanii s-au desteptat in tenis

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    * Sorana Cirstea (31 WTA) s-a calificat in turul secund al turneului de la Doha (2369 mii dolari). Ea a avut in primul tur o adversara destul de comoda, tunisianca Ons Jabeur (260 WTA, wild-card), scor 2-6, 6-3, 6-0 (77 minute). In turul doi, Sorana Cirstea o va intalni pe Caroline Wozniacki (Danemarca), cap de serie numarul, care a trecut, cu scorul de 6-1, 6-2, de Mervana Salkic (Bosnia-Hertegovina). Insa surpriza pentru tenisul romanesc a fost realizata de Monica Niculescu, care a depasit un fost lider mondial, Jelena Jankovic (Serbia), in prezent pe locul 25 WTA. Scorul a fost 6-4, 6-1, dar meciul a durat 90 de minute. Monica va avea o misiune dificila si in faza urmatoare, in care o va intalni pe a opta favorita, australianca Samantha Stosur, locul 9 WTA, care a stat in primul tur. In turul doi se mai afla si Simona Halep, care o va intalni pe Ana Ivanovic (Serbia, 13 WTA). La dublu, Monica Niculescu face pereche cu americana Varvara Lepchenko, iar Simona Halep cu italianca Maria-Elena Camerin, cele doua fiind invinse in primul tur, scor 2-6, 2-6 de perechea Tamira Paszek / Klara Zakopalova (Austria / Cehia).

    * Jucatoarea de tenis Alexandra Dulgheru s-a calificat in turul II al turneului de la Cali (Columbia, 125 mii dolari). Alexandra, care ocupa locul 583 in topul WTA a invins-o cu 6-7, 7-5, 6-3 dupa doua ore si jumatate pe germana Dina Pfizennmaier (142 WTA). Romanca a intrat pe tabloul principal datorita unui wild-card, fiind castigatoarea de anul trecut al turneului, insa de atunci, Alexandra s-a accidentat si a lipsit opt luni din activitate, ceea ce i-a atras caderea vertiginoasa in clasament, ea ajungand cu doi ani in urma pe pozitia 26 a topului mondial. In turul secund, Alexandra se va confrunta cu invingatoarea dintre Lara Arruabarrena (Spania, favorita nr. 2) si americana Chiara Scholl. In turul secund este calificata si Alexandra Cadantu, care va juca impotriva canadiencei Stéphanie Dubois sau a kazahei Sesil Katatanceva, in timp ce Elena Bogdan a fost eliminata in calificari de poloneza Magda Linette (2-6, 7-6, 3-6).  La dublu, Elena Bogdan face pereche cu Alexandra Cadantu, iar in primul tur vor intalni cuplul Sharon Fichman (Canada )/ Paula Gonçalves (Brazilia).

    *  Victor Hanescu participa si el la un turneu de mare valoare, Rotterdam (1.267.875 euro) si in primul tur a obtinut o victorie remarcabila in fata favoritului nr. 7, polonezul Jerzy Janowicz. Dupa o ora si jumatate de tenis, Hanescu s-a impus cu 7-6, 6-3. Janowicz (22 de ani), surprinzator finalist la Paris Masters, in 2012, dupa ce a invins patru jucatori din Top 20, se afla in prezent pe locul 26 ATP. In turul urmator, "Hane" il va reintilni pe francezul Julien Benneteau, invingator asupra sa saptamana trecuta, la Montpellier). Initial, Benneteau trebuia sa-l intalneasca pe Michaël Llodra, insa celalalt francez a renuntat la participare, iar Julien s-a calificat invingandu-l cu 6-3, 6-2 pe "lucky-loser-ul" german Tobias Kamke. La Rotterdam participa si cei doi viitori adversari ai nationalei Romaniei in Cupa Davis. Daca numarul 1 olandez, Robin Haase a fost eliminat cu 2-6, 1-6 de letonul Ernests Gulbis, Igor Sijsling a realizat o uriasa surpriza, dispunand cu 7-6, 4-6, 6-4 de francezul Jo-Wilfried Tsonga. Un rezultat demn de remarcat este victoria bulgarului Grigor Dimitrov in fata australianului Bernard Tomic, scor 6-3, 3-6, 6-3.

    *  Marius Copil (173 ATP)  l-a invins cu scorul de 7-5, 6-3, pe italianul Riccardo Ghedin, locul 260 ATP, jucator venit din calificari, in turul intai al turneului challenger de la Quimper (Franta), cu premii de 42.500 de euro. Copil va evolua in mansa urmatoare impotriva invingatorului meciului dintre francezul Mathias Bourgue, locul 754 ATP, beneficiar al unui wild card, si Gilles Muller din Luxemburg, locul 69 ATP si cap de serie numarul doi. La dublu, perechea romano-ceha Andrei Daescu/Jan Mertl s-a calificat in sferturi, gratie victoriei cu 4-6, 6-1, 12-10 in fata slovacilor Karol Beck/Andrej Martin.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri