Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Romanii saptaminii: Begu si Ungur

Clasamentele tenisului

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    In clasamentul ATP, Victor Hanescu se mentine pe locul 64 (760 de puncte), chiar daca nu a evoluat in nici un turneu in ultima saptamina. In schimb, un salt spectaculos de 21 de locuri a inregistrat Adrian Ungur, urcind pe pozitia 155, dupa cistigarea turneului challenger de la San Benedetto, dotat cu premii in valoare totala de 30.000 de euro, Ungur l-a invins, in finala, cu scorul de 7-5, 6-2, pe italianul Stefano Galvani si a primit 80 de puncte dintr-un foc. InTop 200, se mai afla si Victor Crivoi, care a coborit un loc, pina pe 195. Crivoi are ocazia sa se revanseze in aceasta saptamina, el calificindu-se chiar ieri pe tabloul principal al marelui turneu de la Stuttgart, dupa ce l-a invins in meciul decisiv pentru calificare pe argentinianul Leonard Mayer, cu 2-6, 6-1, 7-5. La dublu, Horia Tecau se mentine pe locul 11, cu 3.930 de puncte.

    Vesti mai bune vin de la fete, mai exact de la Irina Begu, care dupa calificarea in finala de la Budapesta, a urcat de pe locul 77 pe locul 60 in topul WTA. In schimb, Alexandra Dulgheru a coborit sapte pozitii, raminind cea mai bine clasata romanca (locul 45). Urmatoarea romanca din clasamentul WTA este Monica Niculescu, care se mentine pe locul 52, cu 1.095 de puncte. intre primele 100 de jucatoare din lume se mai afla Simona Halep - locul 59 (in coborire cinci locuri - 1.013 puncte) si Sorana Cirstea - locul 79 (urcare de pe 83, cu 803 de puncte).

    In zona 101-200 se mai afla Edina Hall - 116 (^5); Madalina Gojnea - 149 (stationare); Alexandra Cadantu - 156 (^2) si Elena Bogdan - 159 (-4). La dublu, Monica Niculescu a coborit o pozitie si ocupa locul 38.

    Clasamentul ATP: 1 (1). Novak Djokovic (Serbia) - 13.155 p; 2 (2). Rafael Nadal (Spania) - 11.270 p; 3(3). Roger Federer (Elvetia) - 9.230 p; 4 (4). Andy Murray (Marea Britanie) - 6.855 p; 5 (5). Robin Söderling (Suedia) - 4.325 p; 6 (6). David Ferrer (Spania) - 4.150 p; 7 (7). Gaël Monfils (Franta) - 2.755 p; 8 (9). Tomas Berdych (Cehia) - 2470 p; 9.(8). Mardy Fish (SUA) - 2.435 p; 10 (10). Andy Roddick (SUA) - 2.110 p.

    Clasamentul WTA: 1 (1). Caroline Wozniacki (Danemarca) - 9.915 p; 2 (2). Kim Clijsters (Belgia) - 7.625 p; 3 (3). Vera Zvonareva (Rusia) - 6.695 p; 4 (4). Viktoria Azarenka (Belarus) - 6.465 p; 5 (5). Maria Sarapova (Rusia) - 6.141 p; 6. (6). Li Na (China) - 5.855p; 7(7). Petra Kvitova (Cehia) - 5.437 p; 8 (8). Francesca Schiavone (Italia) - 4.860 p; 9 (9). Marion Bartoli (Franta) - 4.230 p; 10 (10). Samantha Stosur (Australia) - 3.405 p.

    Spania a completat careul Cupei Davis

    Condusa cu 1-2 dupa primele doua zile in meciul disputat la Austin contra Spaniei, echipa SUA nu a reusit minunea in ultima zi a simplurilor. Punctul decisiv al ibericilor a fost obtinut de David Ferrer, care l-a invins 7-5, 7-6, 5-7, 7-6 pe Mardy Fish. Scorul a ramas 3-1 pentru Spania, deoarece partida dintre Andy Roddick si Feliciano Lopez nu s-a mai disputat. Astfel programul semifinalelor Cupei Davis, care se vor disputa intre 16 si 18 septembrie este: Serbia - Argentina si Spania - Franta.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri