Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Scandalul blaturilor din Italia prolifereaza

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Seful politiei din Cremona, Sergio Lo Presti, a anuntat ca a inceput, ieri, interogarea persoanelor implicate scandalul privind presupuse meciuri trucate in campionatul Italiei - "Calcioscommette", iar presa italiana mentioneaza ca 3-4 partide din Serie A sunt "vizate" de anchetatori. "Poate ca pina la finalul saptaminii vom putea face o sinteza a situatiei. Astazi incep interogatoriile in fata procurorului Roberto Di Martino si se vor incheia vineri, cind va fi audiat portarul Marco Paoloni (n.r. - fost la Cremonese, acum la Benevento), personajul de la care a plecat toata aceasta ancheta. Speram sa gasim cit mai multe elemente", a spus Sergio Lo Presti pentru postul Radio Radio, citat de Gazzetta dello Sport.

    Potrivit sursei citate, audierile au inceput cu dentistul Marco Pirani, care si-a recunoscut deja implicarea si responsabilitatea in aceasta afacere si care se pare ca a numit deja mai multe echipe din Serie A, pe meciurile carora au fost puse pariuri ilegale. Este vorba despre Fiorentina, AS Roma, Genoa, Lecce si Cagliari. Presa italiana mentioneaza ca meciurile aflate in atentia anchetatorilor sunt urmatoarele: Genoa - AS Roma, scor 4-3, disputat in 20 februarie, Fiorentina - AS Roma, scor 2-2 (primul gol al partidei fiind marcat de Mutu), disputat la 20 martie, Lecce - Cagliari, scor 3-3, disputat in 17 aprilie, si Genoa - Lecce, scor 4-2, disputat la 24 aprilie.

    "Pariam la categoria «peste un anumit numar de goluri» si toate pariurile s-au incheiat cu bine...», a declarat medicul aflat in centrul anchetei", scrie site-ul wallstreetitalia.com, care mentioneaza insa ca oficial cele patru partide nu fac obiectul nici unei investigatii. Potrivit informatiilor aparute, portarul Paoloni ar fi fost cel care i-a recomandat lui Pirani sa parieze "peste un anumit numar de goluri" la aceste meciuri, ele fiind "aranjate" astfel incit sa se marcheze cit mai multe goluri si sa fie favorizate aceste tipuri de pariuri.

    Mafia bolognezilor

    Site-ul virgilio.it mentioneaza ca vor fi audiate alte doua persoane implicate in acest caz: Manlio Bruni, un contabil din Bologna, si Mauro Bressan, fost jucator al echipei Treviso. Potrivit anchetatorilor, Bruni «a avut rolul de organizator, promotor si parior pe evenimentele sportive manipulate, pe care organizatia le numea "ale bolognezilor", in mijlocul carora se evidentiaza figura fostului fotbalist Giuseppe Signori, care trebuia sa parieze pe patru meciuri. In ceea ce-l priveste pe Bressan, acesta a fost legatura dintre jucatorul echipei Bari, Antonio Bellavist, si grupul de finantatori cunoscut sub numele de "tiganii" (Almir Gegic si Hristiyan Ilievski), contacte ce se finalizau in manipularea meciurilor de fotbal". Procuratura din Cremona va colabora, in aceasta ancheta, cu cea din Napoli, obiectul discutiilor fiind posibile infiltrari ale mafiei (n.r. - este vizat clanul D'Alessandro) in pariurile trucate, ancheta ce se afla deja in desfasurare.

    Gazzetta dello Sport mentioneaza, de asemenea, ca liga care se ocupa de meciurile din Serie B s-a constituit deja in parte prejudiciata in aceasta ancheta si ca liga care gestioneaza meciurile din Serie C (LegaPro) ar putea face acelasi lucru. Avocatul LegaPro, Salvatore Catalano, a anuntat, marti dimineata, ca exista intentia desfasuarii unei anchete interne in acest caz, pentru ca toate meciurile din Serie C, din acest sezon, sa fie investigate, in colaborare cu o firma care gestioneaza numarul de pariuri, un raport in acest sens urmind sa fie predat Procuraturii din Cremona.

    La inceputul acestei luni, fostul atacant italian Giuseppe Signori a fost arestat de politia italiana, care a retinut alte 15 persoane in cadrul anchetei "Calcioscommette". Printre persoanele arestate figureaza fosti jucatori din Serie A, jucatori in activitate din Serie B si C, precum si conducatori de cluburi din divizii inferioare. Ancheta este condusa de politia din Cremona, in colaborare cu unitati din Roma, Napoli si Torino. Angajati ai unor case de pariuri sunt de asemenea suspectati: in total ancheta vizeaza circa 30 de persoane. Suspectii arestati ar apartine, confom anchetatorilor, unei organizatii criminale sau ar fi jucat un rol important in influentarea asupra rezultatelor meciurilor, in special oferind sume de bani. Investigatiile au inceput in urma cu sase luni de la un meci al echipei Cremona.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    Liste electorale

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Linkuri sponsorizate

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri