Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Se ascut sabiile

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Fratia moldava" este o poveste de adormit copiii atunci cind vine vorba de fotbal. Iasul s-a batut in ultimii ani (uneori, chiar si la propriu!) la singe cu Vasluiul si Galatiul si, de ceva vreme, se zgirie binisor cu Piatra. Primarul nemtean Gheorghe Stefan l-a acuzat pe omologul sau iesean, Gheorghe Nichita ca "l-a facut" cu arbitrii in sezonul trecut, in Copou, la Iasi s-au tesut scenarii care afirmau ca suspendarea din tur a antrenorului Popa a fost urzita in laboratoarele de sub Pietricica, iar duelul din iarna privind transferurile a semanat ca o fuga dupa cascaval a lui Tom si Jerry.

    Mai intii, Iasul i-a suflat din curtea Ceahlaului pe timisorenii Cristea si Ilie, Neamtul a facut "incalzirea" revansei inregimentindu-l pe Cernoch, la care Poli renuntase, pentru a egala dupa startul returului, cind i-a adus in curtea sa pe cei doi stelisti ce au fost doriti si in Copou, Cristocea si Croitoru. In aceasta saptamina, focul mocnit a fost intretinut de edilii celor doua orase, care se au, fotbalistic vorbind, asa cum se au si partidele pe care le reprezinta. Dupa ce liberal-democratul Stefan a vinturat securea retragerii din cauza arbitrilor, social-democratul Nichita l-a acuzat pe "Pinalti" ca vrea sa puna presiune pe arbitri inaintea duelului direct.

    Miine insa, incepind cu ora 14:00, totul va fi poveste, Politehnica si Ceahlaul urmind sa transeze pe teren rivalitatea directa. O simpla privire in clasament (mai ales in cel al adevarului) e suficienta pentru a caracteriza incarcatura jocului, lucru de care sint constiente ambele tabere. "E un meci cu cutitul la os. Va fi mai greu decit cu Steaua" , a spus antrenorul gazdelor, Ionut Popa, suparat ca nu poate conta pe patru mijlocasi: "Am mari probleme la mijloc, unde vor lipsi Naidin, Straton, Ilie si Tincu, ultimul reaccidentindu-se la antrenamente".

    Tehnicianul iesenilor a dorit sa readuca pe tapet si motivele pentru care a renuntat in iarna la Cernoch: "Daca vroia sa ramina, raminea! E un profesionist, cu un caracter deosebit, insa a incalcat un principiu clar. I-am spus ca nu sint de acord ca el sa dea probe la alte echipe in timp ce echipa era in cantonament la Felix. Nu m-a ascultat si i-am transmis ca nu mai am nevoie de el. La fel faceam si cu Ronaldinho! Eu nu decojesc ouale altora!".

    In ceea ce-i priveste pe oaspeti, acestia au anuntat ca nu pot conta pe fundasul Bruno Fernandes si atacantul Haykel Gmamdia despre care antrenorul Viorel Hizo a spus ca sint la o capacitate de 70% din potentialul pe care-l au.

    Tehnicianul nemtenilor a mai afirmat ca ar fi plecat de la Piatra daca nu credea in echipa si si-a aratat optimismul in privinta disputei de miine: ‘Poli nu e o formatie care nu poate fi batuta. Dar, pentru ca noi sa demonstram acest fapt, trebuie sa fim mai puternici, sa aratam caracter". In meciul de miine, Hizo nu se asteapta de la surprize din partea gazdelor: "Poli nu poate juca altceva decit a facut-o pina acum. Noi nu vom depinde de ceea ce va arata Poli in acest joc, ci de prestatia noastra".

    Pretul biletelor de intrare la meci va fi de 5 lei la peluze si 10 lei la tribune, tichetele urmind a se pune in vinzare in ziua meciului.

    Formatiile probabile

    Poli: Branet - Homei, Onut, L. Munteanu, Pecnik - A. Cristea, Bersnjak, Milea, Sfirlea, Miclea - Bilba.

    Ceahlaul: Savu - Nohai, Pecha, Forminte, Vitelaru - Omoduemuke - Badescu, Croitoru, Cristocea - Doicaru, Cernoch.

    300 de agenti de ordine

    Pentru partida de fotbal dintre Poli Iasi si Ceahlaul Piatra Neamt, Inspectoratul de Jandarmi Judetean asigura masurile de ordine necesare prin prezenta a 300 de agenti de ordine (100 de jandarmi, 100 de agenti IGS, 50 de politisti si 50 de politisti comunitari), care vor actiona in incinta si in afara stadionului.

    Jandarmeria ieseana roaga spectatorii sa respecte regulile privitoare la accesul pe stadion, care se va face cu incepere de la ora 12,00, anuntind ca galeria ieseana va avea un sector strict delimitat la peluza A. Nu a fost anuntat numarul suporterilor Ceahlaului, care vor veni la stadion pe cont propriu.

    Intrucit meciul Poli - Ceahlaul este considerat a fi unul de risc maxim, strazile din jurul stadionului vor fi inchise circulatiei intre orele 12,00 - 17,00. La meci va fi prezent un reprezentant al Prefecturii si a unui procuror delegat de Parchet.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri