Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Se fac miscari si la Mioveni

Capra vecinilor

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    DACIA: Jucatorul lui Dinamo, Hristu Chiacu, a fost imprumutat pentru un an la formatia Dacia Mioveni, a declarat tehnicianul echipei argesene, Sorin Cirtu.  "Cu Chiacu s-a rezolvat. Jucatorul va face jonctiunea cu noi la aeroport si va pleca asta seara cu lotul Daciei in cantonamentul din Turcia. Nu stiu deocamdata ce va fi cu Liviu Ganea, dar probabil nu s-a materializat", a declarat Sorin Cirtu, care va reveni din Antalya pe 27 ianuarie.

    Hristu Chiacu, in virsta 20 de ani, a fost adus in vara la Dinamo, de la Wisla Cracovia de fratii Victor si Giovani Becali, pe care ii are ca impresari. Liviu Ganea, dorit si el de Cirtu la Mioveni, a precizat ca a refuzat sa paraseasca gruparea bucuresteana: "Eu nu am dorit sa plec de la Dinamo. M-au intrebat si pe mine daca vreau sa joc la Mioveni, dar am raspuns ca prefer sa ramin aici, sa muncesc si sa incerc sa ma impun la echipa. Stiu ca nu e usor, dar asta e, a fost dorinta mea sa joc pentru Dinamo. Asa a fost si la Hristu, doar ca el a vrut sa plece pentru a juca mai mult fiindca aici era doar rezerva", a declarat Liviu Ganea.

    Dacia Mioveni a renuntat, ieri, la cinci jucatori: Hapaina, Nila, B. Chiacu, Lupascu si Costescu, iar Sorin Cirtu a anuntat ca fotbalistul Robert Ghindeanu (Progresul) se pregateste cu echipa argeseana. Dacia Mioveni a plecat, ieri, in primul stagiu de pregatire al iernii la Antalya unde echipa lui Cirtu se va antrena in perioada 14-28 ianuarie. Argesenii vor disputa trei meciuri amicale in Turcia dupa cum urmeaza: la 19 ianuarie cu FC Baku (Azerbaidjan), la 21 ianuarie cu FC St. Gallen (Elvetia) iar pe 24 ianuarie cu FC Terek Groznii (Rusia).

    FARUL: Antrenorul constantean, Ion Marin, a declarat ca mijlocasul liberian Ben Teekloh nu va pleca impreuna cu restul formatiei in stagiul de pregatire din Cipru din cauza problemelor cu viza, si se va alatura coechipierilor sai in citeva zile. "Viza pentru Cipru trebuie obtinuta din Bulgaria, de la Sofia, deoarece Consulatul cipriot din Bucuresti nu e operational acum. Speram ca Ben sa ajunga in Cipru, chiar daca acest lucru se va intimpla cu doua, trei zile intirziere", a declarat Ion Marin.

    Tehnicianul a mai precizat ca si atacantul Daniel Chigou va rata cantonamentul din Cipru, datorita unor probleme de sanatate: tendinita si otita.  Farul va pleca astazi intr-un turneu de zece zile in Cipru, pina acum fiind stabilite trei jocuri de verificare: cu Energia Vladivostock (Rusia), Gyeungham (Coreea de Sud) si Viktoria Plzen.

    CEAHLAUL: Echipa nemteana este ultima formatie din Liga I care si-a reluat pregatirile pentru noul sezon. Jucatorii  Iordache, Golban, Schumacher, Iftime si Raducan au fost pusi pe lista de transferuri. Noutatile din echipa nemtenilor sunt mijlocasul Vlad Achim (Ovidiu Constanta, 18 ani), atacantul George Sofroni (Laminorul Roman, 16 ani), portarul George Savu (Dacia Chisinau, 24 de ani, venit in probe) si Andri Fedorenko, al carui imprumut la Dinamo II a expirat.

    De la reunire au lipsit mijlocasul Dejan Rusmir, care a fost invoit si se va prezenta astazi la antrenamente, in timp ce mijlocasul Mohamed Hamza si atacantul Roberto Ayza au absentat nemotivat. "Ayza si Hamza au comis un act de indisciplina neprezentindu-se la reunire. Ei nu au ce scuze sa invoce si nu au aratat atasament fata de club. O sa iau masuri drastice impotriva lor", a afirmat Viorel Hizo. Fotbalistii de la Ceahlaul vor pleca, pe 31 ianuarie, la Antalya, unde vor sustine sase meciuri amicale.

    "U" CLUJ: Antrenorul"sepcilor rosii", Alpar Meszaros, a renuntat la serviciile jucatorilor Szolomajer si Negrean, iar acestia sunt liberi sa isi caute formatii. Tehnicianul clujean a anuntat ca portarul Mircea Oltean, care a fost pus pe lista de transferuri de Dacia Mioveni, se va alatura lotului ardelenilor in cantonamentul de la Sovata. 

    Antrenorul a adaugat ca mai are nevoie de jucatori pentru a acoperi toate posturile: "Cautam doi fundasi laterali, un mijlocas si un atacant. Eu i-am prezentat lui Toni Dobos jucatorii de care avem nevoie, iar acum sper sa se rezoilve cit mai curind transferurile lor".

    Ieri, mijlocasul bolivian Joselito Vaca, a semnat un precontract cu formatia clujeana. El va veni la Cluj pentru vizita medicala si o intelegere pe doi ani si jumatate. Vaca (25 de ani) vine de la echipa Blooming Santa Cruz, are 32 de selectii in nationala Boliviei, pentru care a inscris doua goluri.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri