Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Steaua se bate pentru onoarea fotbalului romanesc

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    In aceasta seara se va disputa, la Birmingham, un meci foarte important pentru intreg fotbalul romanesc: Steaua va da piept cu puternica formatie engleza Aston Villa, in turul al treilea al Cupei UEFA. Desi in meciul tur, de pe Ghencea, militarii nu au obtinut decit un avantaj minim (2-1), ei vor incerca sa-l conserve astazi si sa obtina o calificare spectaculoasa in sferturile de finala ale acestei prestigioase competitii.
    Steaua a plecat duminica la Birmingham. Dupa aproximativ trei ore de zbor fara probleme, delegatia româna a aterizat pe Aeroportul "East Midland", situat la 50 de kilometri de Birmingham. Alaturi de jucatori, ziaristi si invitati a mai facut deplasarea in Anglia o parte dintre componentii echipei Steaua, care, in 1986, au cistigat, la Sevilla, Cupa Campionilor: Iovan, Bumbescu, Barbulescu, Majearu, Radu II si antrenorul de atunci, Emeric Ienei, actualmente secretar de stat in MTS. La acestia se adauga Marius Lacatus, jucator inca in activitate. In avion, Dan Voicila, comentatorul finalei FC Barcelona - Steaua, a primit din partea clubului militar o cupa comemorativa.
    Interesul presei engleze pentru sosirea echipei Steaua in insula a fost egal cu zero, nici un ziarist fotoreporter sau cameraman nefiind prezent pe "East Midland International Airport". Un interes mai mare pentru campioana României l-a manifestat o tinara angajata a aeroportului, care a dorit sa faca citeva fotografii cu jucatorii stelisti. Dupa sosire, conducerea clubului si fotbalistii s-au indreptat spre Hotelul "Bellfay", in timp ce ziaristii si invitatii au plecat la Hotelul "Moat House" din West Bromwich. Dupa cazare, stelistii au efectuat un antrenament.
    Antrenorul Stelei, Mihai Stoichita, a vizionat simbata meciul de campionat dintre Aston Villa si Coventry (3-0). Dupa aceasta partida, Stoichita a declarat: "Echipa din Birmingham nu a jucat altceva decit ceea ce stiam eu. Victoria lor a fost facilitata de eliminarea a doi jucatori de la Coventry''.
    Iata in continuare echipele probabile pentru partida de astazi:
    Aston Villa : Bosnich - Charles, Staunton, Southgate, Ehiogu - Wright, Grayson, Draper, Milosevic - Yorke, Collymore.
    Steaua : Ritli - Reghecampf, Csik, Rachita, Matei, Miu - Militaru, Rotariu, C. Munteanu - Lacatus, Ciocoiu.
    Amosfera din cadrul lotului stelist este optimista, toti jucatorii fiind convinsi ca va fi o partida grea, in urma careia se poate obtine totusi calificarea. Emisiunea de comentarii sportive "Turnstyle", a postului TV Channel 5, a prezentat duminica seara o avancronica a partidei Aston Villa - Steaua. Antrenorul Brian Little a declarat postului ca o calificare in primavara europeana ar reprezenta enorm pentru club. "In acest fel s-ar reface contactul european si nu in ultimul rind ar duce la o mai buna evolutie a echipei noastre in campionat", a precizat Little. Intrebat de reporter ce le recomanda elevilor sai pentru partida de marti, tehnicianul englez a spus: "Sa fie calmi, mai intii de toate. Sa nu se arunce peste Steaua, deoarece echipa româna are un joc bun pe contraatac. Daca vom juca cu rabdare sint convins ca ne vom califica". Little este convins ca Yorke, un jucator cu o mentalitate de adevarat profesionist, va depasi accidentarea din meciul cu Coventry si va fi azi alaturi de colegii sai. "Villa are nevoie de el", a adaugat Little. La rindul sau, Yorke a declarat: "In timpul incalzirii nu am avut nimic. Insa, dupa inceperea partidei, am simtit dureri puternice la picior, in timp ce alergam. Nu le pot explica, mai ales ca nu am avut nici un contact mai dur cu adversarii". La Birmingham, vremea este inchisa, ploua marunt, vintul sufla slab si se inregistreaza 8 grade temeperatura.
    Programul celorlalte meciuri : VfL Bochum - Ajax Amsterdam (in tur, 2-4); Internazionale - Strasbourg (0-2, in direct la RAIUNO, ora 21.45); Spartak Moscova - Karlsruhe (0-0, inregistrat pe Eurosport, ora 23.40); Schalke 04 - Braga (0-0, in direct pe RTL, ora 21.30); Atletico Madrid - Croatia Zagreb (1-1, in direct pe Eurosport, ora 21.30); Lazio - Rapid Viena (2-0); Auxerre - Twente Eschede (1-0).

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri