Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Trecerea pe galben-verde

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Politehnica Iasi a iesit bine din zona "galben-verde" prin care a navigat in ultimele doua runde, remiza de la Vaslui fiind continuata de o victorie foarte importanta in fata echipei din Mioveni. Succesul de miercuri s-a conturat cu greutate, doi fiind factorii principali ai acestui lucru: evolutia peste asteptari a oaspetilor, care s-au agatat de fiecare minge, si constructia greoaie a gazdelor, influentata din plin si de starea terenului.

    Desi contestata din tribuna, tactica gindita de antrenorul Ionut Popa s-a dovedit a fi cistigatoare, discutabila putind fi doar titularizarea lui Mijin in dauna lui Ilie. Constient ca primirea unui gol poate incurca serios socotelile jocului, ba chiar si a finalului de sezon, tehnicianul iesenilor a inchis, in primul rind, culoarele, plasind doi inchizatori (a rezultat astfel un duel "4-2-3-1" in oglinda) in fata unei linii de fund sigure, Ciobanu inlocuindu-l cu brio pe Onut.

    Sugestive la acest capitol sint cifrele: daca Poli a incasat sase goluri in rundele in care capitanul obisnuit a fost inlocuit de Ilie ori Kalai, in ultimele doua meciuri in care Onut a fost substituit de Ciobanu Iasul nu a primit gol. In ceea ce priveste ofensiva, in conditiile proverbialului "lacat" marca Sorin Cirtu si tinind cont de terenul ud, Iasul a pus accent pe suturile din afara careului, gazdele avind insa un grad scazut de periculozitate al celor patru incercari ale primului act. Eliminarea lui Balauru, din finalul primei reprize a revolutionat sistemul tactic al iesenilor, care au trecut la pauza la "4-1-4-1" si, apoi, la "4-4-2", prin aparitia lui Palimaru linga Bilba.

    Presati, cu fortele diminuate si de inferioritatea numerica si de efortul depus, argesenii au inceput sa lase culoare din ce in ce mai largi, lucru de care Politehnica a profitat, reusind sa incline balanta. Astfel, Iasul poate privi mult mai lejer meciul de miine, cu Gloria Bistrita, care se va disputa la Reghin, datele despre intilnire fiind oferite intr-o conferinta de presa organizata ieri, la prinz.

    "Jucam cu Bistrita"

    Principala stire legata de meciul Bistrita - Iasi este ca... se disputa! Anuntul a fost facut de presedintele Politehnicii, Sorin Boca: "Intr-o ora-doua vom plati cele 58,2 mii de lei pe care le datoram gruparii CFR Cluj, asa ca vom putea juca meciul cu Gloria". Fotbalistii ieseni au fost chemati in cantonament ieri la prinz, urmind ca dupa antrenamentul ce va fi organizat in cursul diminetii de astazi sa plece spre Reghin.

    Ionut Popa a anuntat deja citeva repere ale formatiei pe care o va alinia. "Merg in continuare pe cuplul Ciobanu - Munteanu, care a jucat foarte bine, Onut urmind a fi in primii 18. Nici pe Palimaru nu-l mai pot scoate din echipa. Din pacate nu pot conta pe Bilba si Sfirlea, care sint suspendati. Nici Milea, care a avut o atitudine admirabila cu Dacia, stringind din dinti sa joace, nu cred ca va putea intra. M-as bucura sa revina Tincu, insa el e departe cu pregatirea fizica si mi-e teama sa nu pateasca la fel cum a patit Mijin, care, chiar daca a muncit mult sa recupereze decalajul de dupa accidentare, s-a sufocat la pauza meciului cu Dacia"  a spus tehnicianul care a sustinut ca meciul cu Bistrita este foarte important: "Daca pierdem, lucrurile se complica. Dacia, UTA si "U" Cluj sint retrogradate. Noi ne batem cu Ceahlaul si Buzaul pentru a scapa si avem nevoie de patru puncte pentru acest lucru. Mi-e teama in continuare de bioritmul ridicat al adversarelor noastre, mai ales ca eu nu pot controla bioritmul jucatorilor mei, deoarece nu am aparatura necesara!"

    Popa a mai marsat pe tema "curateniei" fotbalului intern spunind ca "respect spusele lui Marian Iancu, care a declarat ca Timisoara e o echipa curata dupa ce a incurcat Clujul si Steaua insa, prin adaugire, noi, care am batut si Steaua si CFR si Timisoara, sintem si mai curati!".

    Poli va fi insotita de un grup de suporteri si la Reghin, Boca anuntind ca "desi sint suparat pe galerie, le vom pune la dispozitie doua microbuze".

    Dupa meciul cu Gloria jucatorii ieseni vor primi liber pina marti.

    Poli-catalog

    Branet (6) - foarte putin solicitat.

    Homei (6) - a jucat destul de avansat, presindu-l pe Chiacu sa faca pasul inapoi.

    Ciobanu (6,5) - a fost seful defensivei, a anihilat doua faze periculoase ale oaspetilor, a avut doua suturi puternice de la distanta, a impins mereu echipa in atac.

    L. Munteanu (6) - siguranta generala, doua ezitari in actul doi.

    Pecnik (6) - depasit in citeva rinduri in start de I. Savu, si-a revenit relativ repede.

    Milea (5,5) - a muncit mult, avind si citeva scurtcircuite, cum s-a intimplat in minutul 35, cind mingea l-a lovit in spate.

    Mijin (5) - s-a simtit faptul ca a absentat mult.

    Bersnjak (5,5) - alternari ale momentelor inspirate cu cele neinspirate.

    Naidin (5,5) - ceva mai implicat in actul doi.

    Sfirlea (5,5) - a pacatuit la capitolul precizie.

    Bilba (6) - tacut in prima repriza, a semnat o ocazie importanta in actul doi si pasa de la gol.

    Miclea (5,5) - un sut periculos si cam atit.

    Palimaru (7) - a marcat la prima faza clara pe care a avut-o irosind apoi doua oportunitati mari.

    Ilie a intrat in minutul 80.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri