Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Un nou scandal in Liga I

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Procurorii DIICOT au facut, ieri, perchezitii la cluburile Universitatea Cluj si Petrolul Ploiesti, in legatura cu transferurile cu titlu gratuit ale unor jucatori de fotbal, in conditiile in care clubul clujean era intr-o situatie financiara precara. Procurorii DIICOT de la Serviciul Teritorial Cluj au obtinut autorizatie de perchezitie de la instanta clujeana intr-un caz in care s-a inceput urmarirea penala pentru constituire de grup infractional organizat si delapidare cu consecinte deosebit de grave, referitor la transferarea cu titlu gratuit a mai multor fotbalisti intre cluburile U Cluj si Petrolul Ploiesti. Potrivit DIICOT, prejudiciul stabilit in acest caz a fost estimat la 11 milioane de euro.  

    Politia Romana precizeaza ca sportivii sunt inregistrati la noul club, figurand cu o valoare de transfer ridicata, unul dintre ei fiind transferat deja la un al treilea club sportiv contra unei sume apreciate la 250.000 de euro. Astfel, se estimeaza ca, prin aceasta modalitate, clubul sportiv din Cluj a fost prejudiciat cu aproximativ 10,95 milioane euro (45.225.000 lei), arata Politia Romana, intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX. Perchezitiile efectuate ieri de DIICOT au vizat ridicarea unor inscrisuri si documente, precum si identificarea tuturor persoanelor implicate si a participatiei acestora, intr-un caz de delapidare.  Concret, la data de 9 octombrie, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj  -Serviciul de Combatere a Finantarii Terorismului si Spalarii Banilor s-au sesizat din oficiu cu privire la existenta in cadrul unui club sportiv din judetul Cluj, a unui grup infractional organizat ce a actionat in vederea delapidarii clubului. Cauza a fost inaintata la DIICOT-Serviciul Teritorial Cluj pentru competenta solutionare.

    Potrivit DIICOT, in perioada mai-septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA au actionat in scopul obtinerii unor beneficii financiare substantiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a unui numar de 15 jucatori de fotbal catre SC Fotbal Club Petrolul SA. Transferul cu titlu gratuit a unor jucatori cotati pe piata cu o valoare ridicata, estimata la aproximativ 11.000.000 de euro si care au generat cheltuieli inca de la momentul achizitiei, in contextul unei situatii financiare deficitare a clubului, este de natura sa genereze suspiciuni cu privire la realitatea contractelor de transfer incheiate.

    Finantatorul Universitatii Cluj, Florian Walter, a anuntat, la finalul sezonului 2011/2012, ca paraseste gruparea ardeleana, urmand ca majoritatea jucatorilor de valoare din lot sa se transfere la Petrolul Ploiesti, club la care doreste sa se implice financiar. Florian Walter s-a declarat dezamagit de autoritatile locale din Cluj care nu s-au implicat in sustinerea echipei. In vara acestui an, Petrolul Ploiesti a transferat doisprezece fotbalisti de la Universitatea Cluj: Bornescu, Achim, Galamaz, Szukala, Grecu, D.Popa, Hoban, Marinescu, Ad. Cristea, Cristescu, Tony si Grozav, unul dintre ei, germano-polonezul Lukasz Szukala fiind deja transferat la Steaua.  

    Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alexandru, a declarat, ieri, ca din punct de vedere sportiv transferurile jucatorilor de la "U" Cluj la Petrolul Ploiesti, cercetate de DIICOT, sunt corecte, chiar daca ar fi fost facute cu titlu gratuit. "Conform regulamentului ligii, daca la acordul de transfer nu e prevazuta nicio suma, niciodata, sub nicio forma nu mai poate sa apara un act aditional prin care sa se stipuleze o suma. Pentru ca atunci contractul devine nul. Ai spus ca nu iei bani, cu titlu gratuit, merge cat e sub contract cu tine. Clubul cedent nu mai poate solicita printr-un act adiacent vreo suma de bani. Din punctul de vedere al ligii nu e nicio problema. Eu am primit niste acte corecte, au indeplinit conditiile mele de inregistrare si cu asta basta. E optional daca e trecuta o suma de transfer sau nu. Acordurile de transfer s-au legitimat", a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal.

    Perchezitii si la CFR

    Conform www.gsp.ro, care preia o stire de pe site-ul stiridecluj.ro, procurorii DIICOT si inspectori ai Garzii Financiare din Cluj verifica documentele privitoare la transferurile a doi jucatori, Lacina Traoré si Mikael Dorsin. Totodata, acestia mai verifica unele transferuri de bani cu titlu de imprumut din conturile patronului Arpad Paszkany catre clubul de fotbal  CFR Cluj


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

      Intrebarea zilei

      Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

      vezi raspunsuri