Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

"Un tip minutios"

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Invitat ieri in emisiunea „Total Sport", realizata de Ovidiu Minea la Antena 1 Iasi, antrenorul CSMU Politehnica Iasi, Adrian Falub, a prezentat optica sa vizavi de modul in care poate fi atins obiectivul promovarii. „In primul rind, este foarte important sa batem UTA, pentru a ramine la maximum cinci puncte de promovare. Apoi, ceea ce se va realiza pina pe 10 ianuarie 2011 va fi decisiv, atit pentru retur cit si pentru sezonul viitor. Pina la data amintita, cind vor fi reluate pregatirile, avem nevoie sa stim 85-90% dintre jucatorii cu care vom aborda returul. Fotbalistii care vor fi adusi trebuie sa fie mai buni decit cei care sint acum la echipa. Asta pentru ca in retur trebuie sa obtinem 30 de puncte si sa formam o echipa care sa aiba 8-10 jucatori capabili sa faca fata si in Liga I. Daca se promoveaza, in vara viitoare, in patru saptamini nu ai timp sa introduci in formatie prea multi jucatori noi. De asta au mari probleme echipele nou-promovate, pentru ca urca in Liga I cu un lot, iar in vara, cind isi dau seama ca diferenta dintre cele doua esaloane e foarte mare, aduc 15 piese noi, care nu au timp pentru a se omogeniza. Nu trebui uitat si de faptul ca avem mare nevoie de conditii de pregatire bune, cu doua cantonamente" a spus tehnicianul, care considera ca nici o echipa din seria Vest a Ligii a II-a nu ar face fata acum in elita: „Sibiul a ajuns pe primul loc datorita unei organizari foarte bune, Mioveni are mai multi jucatori care au evoluat in Liga I si, ca si UTA, s-a mai batut si anul trecut pentru promovare. Dintre echipele din frunte, nu mi-e frica de Petrolul Ploiesti, chiar daca are cei mai cunoscuti jucatori. Daca ramin cu lotul actual, putem sa-i depasim, pentru ca e greu ca jucatori obisnuiti cu un anumit nivel sa vina la Liga a II-a. Oricum, nici o echipa din cele care se bat pentru promovare nu ar face fata acum in Liga I!". Falub a dezvaluit si citeva dintre ideile sale legate de meseria de antrenor. „Mie mi-a placut foarte mult aceasta meserie, inca de cind eram jucator acumulind diferite informatii. De lucrat efectiv, am inceput insa aproape din intimplare! Jucam in Cipru si cei de la Universitatea Cluj au tot insistat sa vin acasa. Prima data mi s-a oferit postul de director sportiv, apoi mi s-a cerut sa fiu antrenor. Mi-am si spus atunci ca daca nu reusesc ceva important din primul an, ma las de meserie."

    Pentru ca a promovat cu "U' in prima liga, Falub a mers mai departe, asumindu-si multe riscuri. Printre acestea, si preluarea unor echipe pe parcursul campionatelor,ceea ce nu prea agreaza. Fiind insa tinar, sint constient ca nimeni nu-mi va oferi posibilitatea sa organizez totul asa cum mi-as dori. Trebuie sa ma adaptez la conditiile existente pentru a putea munci. De aceea, din tot ce-am invatat de la antrenorii cu care am lucrat, cum a fost un Olaroiu, ori de la care am invatat cite ceva, cum au fost Capello, care lucra la Juventus, ori Spaletii, la Roma, trebuie sa pun cite putin in aplicare. De exemplu, Mourinho, cu metodele sale, nu ar avea nici o sansa la Iasi" a afirmat antrenorul, care a mai spus ca agreaza fotbalul organizat si nu pe cel spectaculos: „Eu sint un tip minutios, organizat, caruia ii place sa lucreze in detaliu. Imi place sa stiu totul despre adversar, sa-l analizez in amanunt, pentru a-i putea specula punctele slabe. Prefer fotbalul organizat si nu fotbalul spectaculos. Importante pentru mine sint rezultatele. De aceea, nu cred ca am cistigat in cariera mea de antrenor vreun meci cu 5-0".

    Falub s-a referit si la spectatorii ieseni: „Unul dintre elementele care m-au convins sa vin la Iasi a fost atmosfera pe care am vazut-o in Copou atunci cind am jucat sau antrenat alte echipe. In plus, imi place foarte mult si orasul Iasi, incarcat de istorie si de locuri frumoase. Sint trist cind vad ca vine putina lume la meciuri, insa eu inteleg lumea. De la cozonacul primei ligi, cu meciuri spectaculoase, e greu sa treci la malaiul din Liga a II-a. Doar echipa, prin rezultate, poate sa aduca lumea inapoi la stadion", a incheiat tehnicianul Politehnicii.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri