Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

"Urmeaza trei luni nebune"

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

     

      

    - Doamna Bora, in sfirsit incepe returul si pentru Terom!

    - Bine spus, in sfirsit. Dupa cum se stie, primele trei jocuri din retur, cu Buzau si Rapid in deplasare, si cu Spartac, acasa, nu le-am putut juca din cauza vremii. Acest lucru ne-a dat peste cap si programul de pina acum, dar si cel ce va urma, pentru ca va trebui sa gasim o modalitate avantajoasa de disputare a restantelor.

    Pina sa ne gindim la aceste meciuri insa, noi ne concentram la jocul cu Activ Ploiesti, de simbata. Ne dorim foarte mult sa plecam cu dreptul si sa oferim un spectacol frumos suporterilor nostri, la prima aparitie oficiala din acest an.

    - Cu ce noutati va laudati?

    - Din pacate, transferurile celor doua jucatoare din spatiul ex-iugoslav nu s-au mai realizat deoarece am intrat prea tirziu in posesia actelor prin care puteam efectua legitimarea. Am ramas insa in contact cu ele, dorind sa perfectam mutarile in vara. Drept urmare, singura noutate este Oana Bidascu, un inter de Liga Nationala, de la CSM Ploiesti. De plecat a plecat doar Carmen Palamariu, cu care am reziliat contractul pe cale amiabila.

    - Nu a fost deloc o iarna linistita la Terom. Au aparut citeva restante financiare, ati avut necazuri legate de programul de pregatire. Cum a receptat echipa problemele ivite?

    - Peste tot unde un singur om sprijina o echipa sint probleme. Fetele au inteles insa situatia, mai ales ca au primit promisiunea ca saptamina viitoare lucrurile se vor rezolva. In ceea ce priveste pregatirea, nu am reusit sa mergem intr-un cantonament, au mai fost mici necazuri legate si de salile din Iasi, insa, pina la urma, am reusit sa ne facem programul dorit.

    - In ciuda acestor probleme, Iasul a realizat transferul anului, Cristina Varzaru urmind a veni din vara la Terom.

    - Atit eu cit si domnul Zamfir am discutat de multe ori cu Cristina. Faptul ca ea a semnat cu Terom imi da mari sperante legate de viitor. Cu ce avem acum, cu Cristina si cu inca trei jucatoare, Iasul se poate bate la anul pentru prima jumatate a clasamentului in esalonul de elita. Pina atunci insa, trebuie sa ne concentram la maximum pentru a ne atinge obiectivul, promovarea in Liga Nationala.

    - De ce aveti nevoie pentru accederea in elita?

    - In primul rind, trebuie sa facem un retur macar la fel de bun ca turul. Sint optimista in acest sens, pentru ca lunile in care am jucat impreuna incep sa se simta. Apoi, sa avem si putina sansa la barajul de promovare, care nu se stie nici acum unde si cum va fi organizat. Punind cap la cap returul si barajul, vom avea trei luni nebune, pe care trebuie sa le gestionam cu maxima responsabilitate pentru a oferi iesenilor, din vara, handbal de prima liga.

    PS: "Decimat" de puzderia de jocuri aminate din primele etape a returului, seria prezinta la ora actuala un clasament destul de putin edificator. In etapa de astazi, a XV-a, se mai disputa meciurile: Universitatea Tirgoviste - Rapid Bucuresti; HCF Piatra Neamt - Spartac Bucuresti; Unirea Slobozia - HM Buzau; Stiinta Bacau - National Rimnicu Vilcea; Scoala 181 Bucuresti - Universitar Bucuresti

    Clasament, handbal feminin

    1. Rapid         13        12        0          1          403-308        24

    2. Terom Z     11        11        0          0          393-208        22

    3. Sc. 181       13        10        0          3          411-353        20

    4. P. Neamt   12        7          1          4          317-294        15

    5. Slobozia    11        7          0          4          321-272        14

    6. Activ           12        6          0          6          311-331        12

    7. Bacau         12        5          1          6          311-338        11

    8. Vilcea         12        5          0          7          332-357        10

    9. Univ. B.      14        3          1          10        376-421        7

    10. Buzau      11        3          0          8          315-355        6

    11. Spartac    13        1          1          11        292-409        3

    12. Tirgoviste            12        1          0          11        232-368        2

     

    Baietii stau degeaba

    In etapa de astazi, a XVII-a, a Diviziei A (seria A) de handbal masculin, echipa Politehnica ar fi trebuit sa intilneasca pe teren propriu formatia Dunarea Braila. Cum formatia braileana s-a retras dupa patru etape de campionat, iesenii au etapa libera. Miine, sint programate meciurile: Teleorman Alexandria - Interhandball Bucuresti; Bucovina II Suceava - CSM Focsani, CSS Calarasi - HC Vaslui, CSM Bacau - Stiinta Bucuresti, Universitatea Tirgoviste - Dinamo Bucuresti, LPS Piatra Neamt - Universitatea Galati. In etapa trecuta, echipa HC Vaslui a administrat prima infringere liderului CSM Bacau, scor 29-28, si se prefigureaza a fi a doua formatie participanta la barajul de promovare.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri