Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Vin "galacticele"

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Neasteptata infringere a voleibalistelor iesene in partida de simbata, cu Universitatea Cluj, cere o revansa in fata suporterilor formatiei patronate de Antibiotice SA. Numai ca lucrurile nu stau chiar asa de simplu, fiindca in fata elevelor lui Catalin Stirbu si Rares Puni sta Stiinta Bacau (numita de suporterii proprii cindva, "echipa galactica"), una dintre cele mai bune formatii ale campionatului, care a condus pina nu demult clasamentul si l-ar fi condus si acum, daca nu ar fi trebuit sa-si amine trei meciuri consecutive, datorita unei neasteptate epidemii de varicela care a atins trei jucatoare de baza: Alexandrina Sobo, Simona Birzan si Sabina Miclea, asta pe linga alte indisponibilitati aparute in lotul lui Florin Grapa, unul dintre cei mai buni antrenori de volei din Romania. Pina acum, Stiinta n-a suferit decit doua infringeri, una neasteptata, cu 1-3 la Tirgu Mures si alta pe terenul campioanei, Tomis Constanta, dupa ce a condus cu 2-0 la seturi!

    Pentru cine n-a aflat inca, meciul acesta ar fi trebuit sa se dispute la Bacau, insa conducerea Penicilinei a acceptat propunerea din tur venita din orasul lui Bacovia, ca ordinea meciurilor sa se inverseze, in folosul Stiintei, pe atunci, inca angrenata in Cupele Europene. Acum, a venit vremea ca echipele sa se intilneasca si la Iasi, desi in scripte figureaza Bacaul ca gazda.

    Ar fi oarece motive care avantajeaza Iasul, dar nu sint suficiente. Stiinta vine dupa o pauza cam lunga, nu se stie in ce masura cele trei suferinde de varsat de vint sint refacute optim, insa diferenta de valoare este mare. In lotul lui Grapa, mai exista jucatoare de clasa ca Viktoria Polisciuk, Mihaela Herlea, Crina Hosu, sau cel mai bun libero din tara, experimentata Nicoleta Manu. Asa ca nu ne facem iluzii in privinta rezultatului, dar asteptam ca, veteranele lotului, Tatiana, Mihaela, Cristina sau tinerele Melinda sau Andra, sa lupte pentru un rezultat cit mai onorabil. Daca e rost si de un set poate doua, cu atit mai bine!

    In etapa de astazi, se mai joaca meciurile: Dinamo Bucuresti - SCMU Craiova, CSM Sibiu - Arges Pitesti, Medicina Tirgu Mures - CSM Lugoj si CSM Ecorec Bucuresti - "U" Cluj. Si pentru ca nu se putea, in aceste zile albe, fara meci aminat, acesta este Tomis Constanta - Unic Piatra Neamt. PS: Iesencele vor mai avea doua meciuri consecutive de sustinut pe teren propriu: simbata, in etapa a XVIII-a cu CSM Ecorec si luni, restanta din etapa XIV-a cu Unic Piatra Neamt. Din pacate, doar primul se va disputa la Sala Polivalenta, pentru ca luni incepe... mercato!


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri