Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Week-endul incepe duminica

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Este atipica aceasta antepenultima etapa a Ligii I, care programeaza doar doua meciuri in week-end, restul jucindu-se luni si marti. Aceasta, fireste din graba oficialilor FRF de a se incheia campionatul cit mai repede, de parca echipa Romaniei ar fi calificata la Cupa Mondiala. Grosul etapei si punctele de interes se vor juca luni, cind vor intra in arena toate formatiile din zona fruntasa, cu exceptia Unirii Urziceni. Astazi nu se disputa nici un meci, iar miine doar doua, care privesc doar zona minata a clasamentului si, intr-o foarte mica masura, disputa pentru locul VI, intrucit datorita dansului "dreptu-stingu" pe care il executa Dinamo si Rapid, la Galati se mai spera la prezenta in Europa League. Lucru de loc rau pentru ieseni, daca ne gindim la faptul ca echipa lui Dorinel "controleaza" in acest final doua echipe aflate in zona retrogradarii. Si daca Otelul va juca la victorie atit miine, cu Astra, cit si in ultima etapa, cu Craiova (cum a facut-o pina acum si cum este normal) perspectivele Politehnicii in acest chinuit final de campionat se pot schimba. In afara de meciul din Vestul Ploiestiului, tot miine se mai joaca un meci aprig in zona fierbinte, International Curtea de Arges - Ceahlaul Piatra Neamt. Doar aparent, echipa gazda este mare favorita, daca ne gindim la ultimele evolutii laudate ale argesenilor lui Ionut Badea, insa Ceahlaul joaca bine in deplasare si se agata de orice situatie pentru a prinde ultimul colac de salvare, care se amina de la o etapa la alta. Mai mult, nici International nu este o echipa care stie sa atace continuu, punctele pierdute pe teren propriu avind o pondere determinanta in situatia in care se afla. Privind cu ochi de iesean, e greu de spus ce rezultat ar avantaja Politehnica. Poate o remiza...

    Luni au loc meciurile cele mai importante ale etapei, care vizeaza atit fruntea cit si coada clasamentului. Categoric, meciul etapei se disputa la Turnu Severin, intre Craiova si CFR Cluj. Dupa cele patru puncte pierdute in ultimele doua etape, liderul isi vede amenintata pozitia si trebuie sa cistige. Altfel, "adio titlu" si "la revedere, Mandorlini". Pe de alta parte, patronul Craiovei, Adrian Mititelu, vrea sa demonstreze ca nu a gresit cind a matrasit doi antrenori buni, Nicolo Napoli si Mark Wotte, de dragul debutantului Eugen Trica, in spatele caruia sta - zic gurile rele - tata socru, adica Ilie Balaci. Tot luni, Poli Timisoara, imbatata cu apa plata dupa victoria in fata umbrei glorioasei Dinamo, poate fi surprinsa chiar pe Bega de jocul organizat al mediesenilor condusi de matematicianul Cristi Pustai. Partida Vaslui - Steaua poate fi considerata, deocamdata, o batalie pentru locul IV, un loc care conteaza fiindca e vorba de un tur mai putin in Liga Europa. Vasluienii pot chiar avea ambitii mai mari in caz de victorie. Nu putem uita derbiul zilei de marti, Gloria Bistrita - Unirea Urziceni, ardelenii avind nevoie de o victorie pentru a se salva matematic de la retrogradare, in timp ce ialomitenii, daca nu sint favoriti inca la titlu, sint in pole-position pentru locul II.

    Luni, doua echipe isi joaca ultimele sanse de salvare in meciuri imposibile: Pandurii, in Giulesti contra Rapidului si  Unirea Alba Iulia, pe teren propriu, in fata dinamovistilor. Sanse ceva mai mari are Unirea, care a batut si Steaua, insa aceeasi echipa are sperantele cele mai putine pentru a evita matineul. In fine, marti la Iasi, o partida care pentru Politehnica nu poate insemna decit victorie, chiar daca FC Brasov vine dupa o victorie cu 6-0. Atentie, insa, in ultimele doua campionate brasovenii au JUCAT intotdeauna, indiferent de situatia din clasament!

    Clasament

    1.CFR                        31        17        9          5          37-18 60 (^12)

    2. Urziceni     31        16        11        4          47-25 59 (^11)

    3. Timisoara  31        15        13        3          54-23 58 (^13)

    4. Vaslui         31        16        8          7          40-26 56 (^11)

    5. Steaua       31        16        8          7          44-34 56 (^8)

    6. Dinamo      31        12        13        6          43-31 49 (^1)

    7. Rapid         31        12        9          10        49-36 45 (0)

    8. Otelul         31        12        8          11        34-35 44 (-4)

    9. Brasov        31        11        8          12        37-28 41 (-7)

    10. Bistrita     31        9          10        12        29-46 37 (-8)

    11. Medias     31        7          14        10        26-37 35 (-13)

    12  Astra        31        8          10        13        30-39 34 (-11)

    13. Craiova    31        10        3          18        39-47 33 (-12)

    14. Inter C.A. 31        9          6          16        29-45 33 (-12)

    15. Pandurii   31        6          12        13        18-29 30 (-18)

    16. Iasi            31        7          9          15        27-43 30 (-15)

    17. Ceahlaul  31        6          10        15        26-47 28 (-20)

    18. A. Iulia     31        7          5          19        32-54 26 (-19)

      

    Programul etapei

    Ziua    Ora     Meci   Rezultat tur  Arbitri            TV

    Duminica       16:00  Inter CA - Ceahlaul  2-2      Al. Deaconu  GSP TV

    Duminica       18:00  Astra - Otelul 2-3      S. Coltescu    GSP TV        

    Luni    14:00  A. Iulia - Dinamo       0-2      M. Draganescu          GSP TV

    Luni    16:00  Craiova - CFR          0-2      Ov. Hategan  DigiSport

    Luni    18:00  Timisoara - Medias   6-2      Ad. Comanescu        DigiSport

    Luni    20:00  Vaslui - Steaua         1-2      I. Kovacs        DigiSport

    Luni    21:45  Rapid - Pandurii       1-1      T. Craciunescu         Antena 1

    Marti   18:00  Poli Iasi - Brasov       0-2      Cr. Balaj         GSP TV

    Marti   20:30  Bistrita - Urziceni      0-2      R. Dumitru     DigiSport


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri