Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Zero la adevar

Tinta Politehnicii

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Politehnica Iasi pleaca astazi, in cursul diminetii, spre Cluj, pentru partida cu CFR de simbata, din etapa a XVI-a a Ligii I de fotbal. Antrenorul iesenilor, Ionut Popa a luat decizia de a anula sedinta de pregatire programata in cursul diminetii, tehnicianul motivind ca echipa e obosita: "Pe linga accidentati, si lipsa tonusului fizic poate fi una din cauzele faptului ca de 3 etape sintem in bezna. Sa nu se uite ca in ultimele 10 zile vom avea aproape 3000 de kilometri, ca urmare a deplasarilor la Galati, pentru Cupa, Constanta si acum, Cluj". La conferinta de presa de ieri, Popa nu a ratat prilejul de a repune pe tapet problemele de lot pe care le are: "La meciul cu Clujul imi lipsesc iarasi Bilba si Miclea (golgeterii de anul trecut), Palimaru, Toma si Onut, ultimul fiind suspendat. Cernoch face deplasarea, insa e incert. In mai doare piciorul si, in plus, a facut joi prima miscare in aceasta saptamina. La noi, care am avut in acest sezon 12-13 titulari si nu 15-16 cum trebuie, absentele se simt imediat". Antrenorul iesean a mai anuntat ca Bernard, ce a fost recuperat, si Irinel Ionescu vor fi titulari si ca numele portarului care apara la Poli e stabilit de antrenorul specializat pentru acest post, Ioan Cimpeanu. "Branet si-a revenit si probabil va fi titularizat. Aceste lucru depinde insa doar de Cimpeanu, care numeste titularul etapa de etapa" , a spus Popa.
    Prezent la conferinta, presedintele clubului, Sorin Boca, a declarat ca obiectivul echipei pentru finalul de tur este ajungerea la zero in clasamentul adevarului, ceea ce inseamna acumularea a patru puncte in urmatoarele doua partide. "Ne va fi foarte greu, pentru ca avem de jucat la Cluj si acasa, cu Galatiul, doi adversari puternici. Totusi, cu o mobilizare de exceptie din partea baietilor, am putea sa ne atingem obiectivul propus", a declarat presedintele. Acesta are ca principala preocupare in zilele ce urmeaza clarificarea situatiei lui Alejandro Gavatorta. Mijlocasul a ajuns aseara in Iasi, dupa ce in ultimele saptamini a fost plecat in Argentina, pentru a se linisti psihic.
    Bergodi, necredinciosul
    Antrenorul echipei CFR Cluj, Cristiano Bergodi, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa ca este convins de faptul ca adversara sa din meciul de simbata, din etapa a XVI-a, Poli Iasi, nu are atit de multi jucatori accidentati, asa cum a anuntat presa in ultima perioada. "Este o partida foarte dificila si sunt convins ca Poli nu are atitia jucatori accidentati cum scriu ziarele. Dupa meciul cu Bistrita trebuie sa ne recuperam punctele pierdute. Avem neaparat nevoie de victorie in meciul cu Poli Iasi si am incredere in jucatori ca o vor obtine", a declarat tehnicianul lui CFR Cluj, Cristiano Bergodi.
    Bergodi a anuntat la aceasta intilnire cu presa ca oficialii din conducerea clubului vor sa aduca din iarna si alti jucatori din strainatate, dupa ce in vara au adus patru portughezi care s-au alaturat celorlati fotbalisti veniti de peste hotare. Bergodi a comentat acest fapt spunind: "Ori jucatori straini, ori jucatori romani, pe mine nu ma intereseaza, atit timp cit acestia ne vor ajuta sa ne imbunatatim lotul. Pentru mine orice jucator este important, dar nici unul nu este indispensabil". Bergodi a mai spus ca este dificil sa fie adusi la echipa clujeana fotbalisti din Italia din motive economice si a mai fost de parere ca majoritatea echipelor din Romania au probleme in privinta mentalitatii jucatorilor.

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Linkuri sponsorizate

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri