1.000 de posturi temporare la casele de pensii. Recrutările încep pe 27 august
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

1.000 de posturi temporare la casele de pensii. Recrutările încep pe 27 august

GALERIE
turcan
 • turcan
- +

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că personalul din casele de pensii va fi suplimentat cu 1.000 de posturi pe o perioadă determinată, până la data de 30 decembrie 2022, doar pentru evaluarea dosarelor de pensii, recrutările urmând să înceapă în 27 august. Ea a precizat că în procesul de selecţie sunt acceptate şi persoane fără experienţă, dar care au competenţe în acest proces de digitalizare.

Raluca Turcan a declarat miercuri, că în data de 27 august va începe procesul de recrutare şi selecţie a personalului suplimentar angajat pe perioadă determinată pentru digitalizarea dosarelor de pensii.

“Am avut astăzi, la sediul Casei Naţionale de Pensii, o videoconferinţă cu toţi preşedinţii caselor judeţe din ţară, pentru a ne asigura că procesul va fi finalizat până la jumătatea lunii septembrie, aşa cum ne-am propus. Potrivit ordonanţei de urgenţă deja publicate în Monitorul Oficial, personalul din casele de pensii urmează a fi suplimentat cu 1.000 de posturi, pe o perioadă determinată până la 30 decembrie 2022, strict pentru evaluarea dosarelor de pensii. Am cerut să poată intra în procesul de selecţie şi persoane care nu au experienţă, dar au competenţe şi abilităţi pentru a contribui la acest proces de digitalizare”, a transmis Raluca Turcan.

Ea a precizat că suplimentarea personalului cu cei 1.000 de angajaţi este o condiţie importantă pentru ca procesul de digitalizare şi evaluare a dosarelor să fie încheiat în termenul asumat în PNRR, adică până la sfârşitul trimestrului trei al anului viitor.

Ministrul Muncii a transmis că apoi vor fi parcurşi şi ceilalţi paşi ai reformei sistemului de pensii şi anume finalizarea cadrului legal care să aducă echitate şi sustenabilitate şi reducerea discrepanţelor din sistemul actual de pensii şi recalcularea pensiilor după formula din noua lege, care să permită o creştere mai consistentă a pensiilor mici aflate în plată.

Aflați amănunte de pe news.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X