1.000 euro mită pentru dom’ colonel: plan dejucat de destinatarul banilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 23.06.2021

1.000 euro mită pentru dom’ colonel: plan dejucat de destinatarul banilor

GALERIE
metode, traficanti, tigari
  • metode, traficanti, tigari
- +

Ce metode ticluiesc traficanţii pentru a introduce în ţară ţigări în cantităţi mari?

 

Un ieşean care a încercat să dea mită unui comisar de la Poliţia de Frontieră Iaşi - Feroviar, pentru a putea introduce în România mai multe pachete de ţigări de contrabandă din Republica Moldova, a fost trimis în judecată. Lupu Vasile a luat legătura cu un comisar de poliţie de la ITPF Iaşi care conducea echipa de control a instituţiei. Acesta s-a întâlnit cu poliţistul de la ITPF în Palas Mall şi i-a cerut ca în ziua în care va ajunge la punctul de control vamal să nu controleze foarte amănunţit trenul, iar locurile indicate de el să fie trecute cu vederea, pentru că acolo avea ascunse cele 1.500 de pachete de ţigări de contrabandă provenite din Republica Moldova.

Totodată, ieşeanul i-a propus poliţistului o diversiune, pentru a nu da de bănuit: comisarul ar fi trebuit să le spună poliţiştilor de frontieră să verifice podelele vagonului restaurant, unde aceştia, pentru nu ar fi găsit nimic, ar fi crezut că trenul este “curat”. Lupu s-a gândit să îi ofere poliţistului vamal “un stimul” pentru a-l face să-l ajute. Acesta i-a promis comisarului suma de 1.000 de euro, dacă totul merge conform planului, bani pe care poliţistul ar fi putut să-i primească până la finalul anului 2017. Ca asta să se întâmple, acesta ar fi trebuit să permită trecerea liberă a trenului de contrabandă în patru zile diferite. Lupu i-a indicat comisarului de poliţie trenul 401 de pe ruta Chişinău - Bucrueşti, cu care urmau să fie transportate cele 30.000 de ţigări de contrabandă.

Totuşi, comisarul de poliţie din cadrul ITPF i-a dejucat planul lui Lupu, iar acesta a ajuns în faţa magistraţilor ieşeni, fiind acuzat de dare de mită. “În data de 15.11.2017, întâlnindu-se cu un comisar de poliţie în cadrul ITPF Iaşi, în incinta complexului Palas Mall, inculpatul L.V. a promis acestuia suma de 1.000 de euro pentru ca, în calitatea sa de coordonator al echipei de control din cadrul Punctului de Poliţie de Frontieră Iaşi - Feroviar, să efectueze un act contrar atribuţiilor de serviciu, respectiv să nu permită efectuarea controlului de frontieră de către echipa de control ITPF Iaşi – Feroviar, în locurile din trenul 401 de pe ruta Chişinău - Bucureşti, indicate de către inculpat, pentru ca acesta din urmă să poată introduce ilegal în ţară, prin sustragere de la controlul vamal, o cantitate de ţigări din Republica Moldova, respectiv 1.500 de pachete de ţigări, ce urmau a fi introduse în patru zile diferite. Inculpatul i-a solicitat comisarului de poliţie să fie controlate de către echipa de control doar anumite locuri, iar altele să nu fie controlate şi să nu introducă supracontrol, dându-i de înţeles că îi va remite suma de bani promisă, până la sfârşitul anului 2017”, a precizat Mihaela Apostol, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vocile Europei

Lucian DÎRDALA

Vocile Europei

Pentru ca proiectul CVE să nu eşueze în irelevanţă, toate vocile Europei, inclusiv cele care displac establishment-ului de la Bruxelles, trebuie să se poată face auzite.

Filmuletul zilei

opinii

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Florin CÎNTIC

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Ca ieşean, simt nevoia acum, la opt decenii de la acele evenimente tragice, să meditez la ce înseamnă rana istorică a pogromului pentru memoria noastră. Cu îngăduinţa cititorilor mei, voi relua, în trei episoade, cele câteva lucruri pe care am găsit de cuviinţă să le scriu în anii din urmă, tot aici, pe acest subiect greu de epuizat.

Domnul Savaste

Radu PĂRPĂUȚĂ

Domnul Savaste

Lumea asta formată din oameni - era convins domnul Savaste - e singurul lucru care nu se poate lăsa în urmă. Ea este ceea ce ne ajunge întotdeauna. Voia să spună realitatea, nu lumea, - înţelegeam eu. Şi - mai zicea domnul Savaste - toată lumea e bună sau rea după împrejurări. „Bunioară, eu: beau şi fac urât, altădată beau şi sunt ca pâinea caldă - mă ştiu toţi copiii din cartier. De la BPR (aşa zicea el la Bodega Podu Roş) şi până acasă am juma de kilometru - la toţi le dau bomboane. Anume îmi ies dracii înainte, că ştiu că eu cumpăr bomboane pentru ei. Na!”

Muzică de toate felurile?

Alex VASILIU

Muzică de toate felurile?

Iată o întrebare ce îşi merită răspunsul ambivalent: da şi nu. 

pulspulspuls

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Fierbe piaţa politichiei liberale de câteva zile încoa’, stimaţi telespectatori, toţi întrebându-se dacă e adevărat au ba ceea ce se tot aude din ce în ce mai insistent şi mai cu detalii picante: au fost au ba zilele trecute mascaţii de la Ţaigheria din Copou acasă la ficiorul premarelui Niţos, cel la care ar fi ajuns felia cea mai groasă din caşcavalul afacerii schimbului de terenuri în care e băgat şi Peni Hill de la Iaşi? 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.