anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 30.10.2020

1.200 de elevi ieşeni mănâncă la şcoală pe banii Uniunii Europene

Aceştia sunt beneficiari ai proiectelor „Şcoala după şcoală“ din judeţul Iaşi, în cadrul cărora elevii beneficiază de sprijin inclusiv pentru teme.

GALERIE
mancare Iasi
  • mancare Iasi
- +

Peste 1.200 de elevi din judeţ beneficiază de proiecte de tip Şcoală după şcoală, proiecte cu finanţare europeană destinată elevilor din comunităţile sărace din mediul rural. În cadrul acestor proiecte, elevii beneficiază de sprijin educaţional suplimentar, cadrele didactice oferind ajutor în realizarea temelor pentru acasă, realizează activităţi de tip remedial sau activităţi extra şcolare, dar beneficiază şi de o masă caldă.

„ISJ Iaşi este proocupat să implementeze măsuri concrete pentru egalizarea de şanse a elevilor din mediul rural. Mă refer aici la programul de tip Şcoală după şcoală. Este un program implementat prin şase proiecte cu finanţare europeană, dintre care două aparţin Inspectoratului: Şcoli prietenoase în comunităţi implicate este un proiect de anvergură, derulat pe trei ani şcolari, aplicant fiind ISJ Iaşi, iar beneficiari ai acestui fiind elevi din şase comune din judeţul nostru, dar şi proiectul Comunităţi integrate, educaţie de calitate, un proiect în care Inspectoratul Şcolar este partener şi, de asemenea, în cadrul căruia se dezvoltă astfel de programe de tip Şcoală după şcoală“, explică prof.dr. Genoveva Farcaş, inspector şcolar general al ISJ. Cele şase proiecte de tip Şcoală după şcoală desfăşurate la nivelul judeţului Iaşi au drept grup ţintă elevii săraci din învăţământul primar şi gimnazial, în anumite cazuri fiind oferit şi sprijin individualizat, nu doar la nivel de clase.  

„Este vorba de un program gratuit de care elevii beneficiază. Dacă m-aş raporta la proiectul ISJ, Şcoli prietenoase în comunităţi implicate, trebuie să menţionez că, în afara serviciilor educaţionale, timp de trei zile pe săptămână, aceşti elevi primesc şi o masă caldă gratuită. Nu este puţin lucru“, a subliniat Genoveva Farcaş.Cele şase proiecte sunt implementate în 20 de unităţi şcolare din judeţ.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Anunţul şoc a lui Bolojan şi postarea la ceas de seară a primarului Chirica

Dan CONSTANTIN

Anunţul şoc a lui Bolojan şi postarea la ceas de seară a primarului Chirica

Era mai potrivit să ne explice de ce sunt angajate atât de multe rude în cadrul Primăriei Iaşi sau de ce are nevoie de tot aparatul de propagandă, demn de Kim Ir-sen sau Kim Jong-un, ca să îşi întreţină imaginea.

Filmuletul zilei

opinii

O lume „curată”

Alexandru CĂLINESCU

O lume „curată”

Nu e, cred, lipsit de interes să ne imaginăm cum ar putea arăta lumea de mâine şi, în ce mă priveşte, să avansez câteva propuneri - sper - constructive.

Termic, hibrid, electric (1)

Neculai SEGHEDIN

Termic, hibrid, electric (1)

Tehnologia nu iartă, iar progresele tehnico-ştiinţifice fac astfel încât să se aplice teoria distrugerii creatoare a lui Joseph Alois Schumpeter, conform căreia sistemele tehnice utilizate anterior cad în uitare. 

Dominantă şi armonice

Nicolae CREŢU

Dominantă şi armonice

În artele de sinteză complexă, un imperativ care li se impune autenticilor creatori ţine de ponderea diferenţiată a componentelor - „dimensiuni”, convergent şi complementar active în conlucrarea lor, edificatoare a unui întreg, dominat mai din adânc de unitatea lui interioară, la care nu ar accede fără armonizarea lor. 

pulspulspuls

Cum a ajuns băiatul lu’ tata la sapă de lemn politic: varianta serviciilor

Cum a ajuns băiatul lu’ tata la sapă de lemn politic: varianta serviciilor

Pentru că încă mai persistă unele neclarităţi în ce priveşte eliminarea,cu mare scandal sau cu batista pe ţambal, a unora sau altora de pe listele de candidaturi de la Iaşi, sau, dimpotrivă, plasarea unor nume surpriză pe acolo, am zis că, dacă tot aceste liste s-au depus şi de-acuma nu mai ai ce le face nici să stai în limbă, haideţi să vă mai spunem două-trei vorbe despre şmenurile din spatele alcătuirii tabelelor. 

Caricatura zilei

Indieni vânători de nemascați

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.