anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 30.09.2020

1,5 milioane de măşti vor ajunge la elevii din Iaşi abia la sfârșit de noiembrie

GALERIE
masca
  • masca
- +

Municipalitatea estimează un cost de 1,2 lei/mască, fără TVA.

Primăria Iaşi cumpără peste 1,5 milioane de măşti chirurgicale pentru elevi. În acest sens, municipalitatea a lansat o licitaţie, iar măştile ar putea ajunge, cel mai devreme, la sfârşitul lunii noiembrie. Primăria a estimat un cost de 1,2 lei/mască (fără TVA). Astfel, pentru 1.530.000 de bucăţi, instituţia a alocat 1,93 milioane lei. Măştile vor fi de două categorii: pentru elevii din clasele 0 – IV (980.000 bucăţi) şi pentru elevii din clasele V – VIII şi anii terminali (550.000 bucăţi).

Conform caietului de sarcini, măştile trebuie confecţionate din 3 straturi, iar sistemul de ajustare din zona nasului să fie confecţionat din metal. Conform specificaţiilor, stratul din interior trebuie fabricat din fire de polipropilen şi are rol de a absorbi umiditatea în timpul utilizării, stratul din mijloc trebuie fabricat dintr-un material filtrant (care acţionează ca o barieră împotriva virusurilor), iar stratul colorat, din exterior, trebuie să fie impermeabil.

„Procentul de filtrare, de minimum 95% pentru particule de 3 microni (clasificată ca fiind mască medicală de tip 1) – protecţia împotriva particulelor de praf, protecţie bacteriană, protecţie împotriva particulelor inhalate cât şi expirate”, este o altă specificaţie tehnică inclusă în documentaţia de atribuire a contractului.

De asemenea, firmele interesate să participe la licitaţie trebuie să prezinte certificat european de marcaj şi o declaraţie de conformitate emisă de producător prin care se atestă că produsul corespunde directivelor europene privind dispozitivele medicale. Durata contractului de furnizare este de 30 de zile de la semnarea acordului de livrare. Primăria aşteaptă oferte de la companii de profil până pe 8 octombrie, iar un termen optimist pentru furnizarea măştilor este sfârşitul lunii noiembrie. Contractul va fi atribuit în baza a două criterii: preţul cel mai scăzut (70%) şi timpul de livrare (30%), cu respectarea specificaţiilor tehnice incluse în caietul de sarcini.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri locale, vechime şi alternanţă

Lucian DÎRDALA

Alegeri locale, vechime şi alternanţă

Alegerile locale sunt vulnerabile, prin comparaţie cu cele de la palierul naţional, pentru că în circumscripţii de dimensiuni reduse până şi deficienţele minore - şi, cu atât mai mult, încercările deliberate de viciere a rezultatului - pot avea consecinţe serioase.

Filmuletul zilei

opinii

On air

Florin CÎNTIC

On air

De treisprezece ani, prima săptămână din octombrie înseamnă pentru ieşeni un regal de spectacole de teatru. Aflat anul acesta sub zodia imprevizibilei „avarii pandemice”, Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr s-a reinventat, la fel ca în fiecare an.

Urechea de om pe spinarea de şoarece politically correct

Radu PĂRPĂUȚĂ

Urechea de om pe spinarea de şoarece politically correct

Ovidiu Nimigean nu este genul de scriitor care-şi satisface prin creaţie ego-ul emfatic şi care vrea să „ia faţa”, să domine un auditoriu redus la tăcere şi uimire. El, dimpotrivă, îşi ia cu această carte (O ureche de om pe o spinare de şoarece, Polirom, 2020) ingrata sarcină de a investiga lumea în teritoriile sale cunoscute îndeobşte, dar pe care cei mai mulţi se feresc cu bună ştiinţă să le cunoască, orbesc benevol sau le înţeleg anapoda, şi de a preveni la modul oracular („priveşte printre fisurile discursului dominant”, pag. 342, îndeamnă la un moment dat).

De ce să votez? Argumente pro şi contra

Ciprian IFTIMOAEI

De ce să votez? Argumente pro şi contra

Abraham Lincoln spunea că, în democraţie, „votul este mai puternic decât glonţul”. Oare chiar aşa să fie? V-aţi întrebat vreodată cât anume contează un vot în totalul voturilor exprimate? 

pulspulspuls

Lotul doi de concluziuni ale alegerilor de la Iaşi

Lotul doi de concluziuni ale alegerilor de la Iaşi

Aşadar, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, vă povesteam ieri aicea cam care ar trebui să fie concluziunile corente, trase la rece, privind alegerile de duminică de la Iaşi, şi vorbeam de situaţiunea delicată din USR Iaşi, apoi de starea mafiei din jurul dipotatului dârvar Moş Vilă ot pemepeu. 

Caricatura zilei

Renumărare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.