1 an de închi­soare cu amânarea pedepsei pentru vicepreşedintele CJ Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Dosarul „Albumul“

1 an de închi­soare cu amânarea pedepsei pentru vicepreşedintele CJ Iaşi

GALERIE
alin_aivanoaei
  • alin_aivanoaei
- +

Instanţa a admis ieri acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat de Alin Aivănoaei. Este primul personaj politic important din actuala structură a CJ care a primit o condamnare.

Vicepreşedintele Consiliului Jude­ţean (CJ) Iaşi a fost condamnat în cursul zilei de ieri la un an de închi­soare cu amânarea pedepsei după ce Tribunalul Iaşi a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat cu procurorii Direcţiei Naţionale Anti­co­rupţie.

Alin Aivănoaei a fost găsit vinovat pentru neglijenţă în serviciu. Vicele de la CJ este primul personaj politic important din actuala structură a CJ care primeşte o condamnare. Pe rolul instanţelor mai sunt însă dosare în care inculpaţi sunt preşedintele suspendat al instituţiei, Alin Aivă­noaei sau consilierul Victor Chirilă.

Atât Aivănoaei, cât şi cei doi au fost implicaţi de procurori în afacerea „Albumul“, în cadrul căreia procu­rorii au considerat că firma Laser Co ar fi primit bani pentru produse pe care nu le livrase efectiv. Vicele de la CJ a fost cel care şi-a pus semnătura pe documentul prin care s-a dispus virarea fără drept a banilor.

„La data de 19.12.2014, inculpatul Aivănoaei Constantin Alin, în calitate de vice­preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, efectuând verificări superficiale cu privire la documentele justificative menite să justifice lichidarea şi ordonanţarea cheltuielilor publice aferente contractului mai sus amintit, a semnat în locul preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi mai multe documente, prin care suma de 334.800 lei a fost virată SC Laser Co SR“, au precizat procurorii cu privire la fapta lui Aivănoaei.

În ciuda admiterii comiterii unei infracţiuni, Alin Aivănoaei nu şi-a manifestat intenţia de a demisiona din funcţia publică pe care o deţine.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.