anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Dosarul „Albumul“

1 an de închi­soare cu amânarea pedepsei pentru vicepreşedintele CJ Iaşi

GALERIE
alin_aivanoaei
 • alin_aivanoaei
- +

Instanţa a admis ieri acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat de Alin Aivănoaei. Este primul personaj politic important din actuala structură a CJ care a primit o condamnare.

Vicepreşedintele Consiliului Jude­ţean (CJ) Iaşi a fost condamnat în cursul zilei de ieri la un an de închi­soare cu amânarea pedepsei după ce Tribunalul Iaşi a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat cu procurorii Direcţiei Naţionale Anti­co­rupţie.

Alin Aivănoaei a fost găsit vinovat pentru neglijenţă în serviciu. Vicele de la CJ este primul personaj politic important din actuala structură a CJ care primeşte o condamnare. Pe rolul instanţelor mai sunt însă dosare în care inculpaţi sunt preşedintele suspendat al instituţiei, Alin Aivă­noaei sau consilierul Victor Chirilă.

Atât Aivănoaei, cât şi cei doi au fost implicaţi de procurori în afacerea „Albumul“, în cadrul căreia procu­rorii au considerat că firma Laser Co ar fi primit bani pentru produse pe care nu le livrase efectiv. Vicele de la CJ a fost cel care şi-a pus semnătura pe documentul prin care s-a dispus virarea fără drept a banilor.

„La data de 19.12.2014, inculpatul Aivănoaei Constantin Alin, în calitate de vice­preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, efectuând verificări superficiale cu privire la documentele justificative menite să justifice lichidarea şi ordonanţarea cheltuielilor publice aferente contractului mai sus amintit, a semnat în locul preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi mai multe documente, prin care suma de 334.800 lei a fost virată SC Laser Co SR“, au precizat procurorii cu privire la fapta lui Aivănoaei.

În ciuda admiterii comiterii unei infracţiuni, Alin Aivănoaei nu şi-a manifestat intenţia de a demisiona din funcţia publică pe care o deţine.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.