1 Mai, Ziua Muncii/ Şomajului Tehnic. TEST
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

1 Mai, Ziua Muncii/ Şomajului Tehnic. TEST

GALERIE
mici
  • mici
- +

* Azi e 1 Mai; în premieră, după ani şi ani, iarba verde a patriei nu va mai geme sub povara miilor de oameni ai muncii veniţi cu maşini, pături şi grătare, păsărelele nu vor mai fugi, îngrozite şi asurzite de manele, iar natura, în general, nu va mai fi afumată de la mici şi ceafă, apoi spurcată de un strat gros de resturi lăsate de cocalari. Astăzi sărbătorim o Zi a Muncii atipică; ştiţi să vă descurcaţi, de obicei, de 1 Mai? Dar ştiţi să vă descurcaţi şi de 1 Mai 2020, în plină pandemie şi în plină a doua lună de stare de urgenţă, când mulţi oameni ai muncii au devenit oameni ai şomajului tehnic? Avem şi azi un test:

1) Ce sărbătoriţi azi, de 1 Mai?

a) Ziua şomajului tehnic! / b) Vecinul Ieremia are vin de la socri: azi e onomastica lui! / c) Că mai sunt doar 15 zile până la relaxarea măsurilor, când sper să se deschidă şi terasele, să beau şi eu o halbă rece, chiar prin mască!

2) Cu ce sentimente întâmpinaţi sărbătoarea de azi?

a) Cu sentimentul că puteam fi la grătar, cu familia, nu în casă, cu familia / b) Cu mai multe sentimente, care mi se bat cap în cap / c) Cu sentimentul de sete.

3) De ce sărbătoriţi ziua de 1 Mai?

a) Fiindcă a picat tare bine: cu tot cu Paştele am obţinut o minivacanţă de două luni! / b) Fiindcă vinul vecinului Ieremia e natural / c) Fiindcă mă antrenez pentru 15 mai.

4) Cu ce sărbătoriţi 1 Mai muncitoresc?

a) Am comandat telefonic două coşuri cu mici, cârnaţi, muştar, pâine, scobitori şi tot ce mai trebuie / b) Cu Ieremia! / c) Am comandat on-line două bidoane cu alb şi roşu.

5) Unde veţi face focul pentru grătar?

a) Fac în locul special amenajat, adică sub grătarul din cuptorul aragazului / b) De ce să fac focul? Vecinul Ieremia şi cu mine bem vinul aşa, nu fiert! / c) În locul special amenajat pe balcon, să se ducă fumul la vecini, să le intre în rufele puse la uscat.

* După cum sigur v-aţi dat seama de-a lungul deceniilor, rezultatele testelor noastre mai puţin contează, fiindcă oricând poate să apară neprevăzutul, sub diverse forme. În condiţii normale, fără pandemie, cu oameni ai muncii fericiţi, la iarbă verde, acest neprevăzut poate fi un taur furios, o turmă de oi care fac căcăreze peste tot etc. Azi nu-s condiţii normale, aşadar e cazul să fiţi fericiţi: da, este pandemie, dar nu ieşiţi la iarbă verde, deci scăpaţi de căpuşe, furnici, balegi de vacă, manelele vecinilor etc. În plus, nu mai trebuie să căraţi grătar, lemne, cărbuni etc. Să fiţi veseli şi să vă scoateţi masca de la gură înainte de a muşca din mici!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.