anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

sambata, 21.05.2022

10.000 de ieşeni amendaţi fiecare cu câte 3.000 de lei. Ceva este în neregulă!

GALERIE
PLF_formular
 • PLF_formular
- +

Sunt cei care au intrat în ţară şi nu au completat formularul PLF sau dacă au făcut-o l-au completat greşit. Toate sancţiunile au fost date în ultima lună de zile. Mulţi au contestat sancţiunea la DSP, dar Direcţia nu o mai poate anula, ci doar instanţa de judecată.

Peste 7.000 de ieşeni au fost amendaţi în ultima lună de către Direcţia de Sănătate Publică pentru că nu au completat sau au completat greşit formularul electronic de intrare în ţară (PLF - Passenger Locator Form), amenda fiind de 3.000 de lei de persoană.

Alţii 3.000 de ieşeni urmează să primească prin poştă procesul verbal de aplicare a contravenţei.

“Dintre persoanele care au intrat în ţară până la această dată , 10.503 nu au completat formularul digital, şi nici în următoarele 24 de ore de la sosirea în ţară nu au făcut acest lucru. Toţi aceştia vor primi amenzi. Până ieri au fost transmise 7.408 procese-verbale de constatare şi de aplicare a acestei contravenţii. De precizat faptul că o mare parte dintre cei care se află în această situaţie au încercat să completeze acest document, dar nu l-au completat corect. Drept urmare, aceştia au depus contestaţie la DSP. Precizăm faptul că noi nu avem posibilitatea să anulăm amenda, chiar dacă constatăm că persoana respectivă a fost diligentă. Singura soluţie este să se adreseze instanţei, care va decide dacă persoana are sau nu dreptate”, a spus dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Pe 12 ianuarie a apărut şi o petiţie pe portalul petitieonline.com „împotriva amenzilor abuzive primite ca urmare a completării corecte a formularului digital de intrare în ţară”.

„Deoarece, de la data implementării formularului digital de intrare în România, 15 decembrie 2021, şi până la data prezentei petiţii, utilizatorii platformei au constatat cu stupoare că sistemul informatic nu funcţionează corect, fiind în mod eronat atribuite amenzi celor care au completat în mod corect şi cu confirmare prin email, solicităm încă o dată verificarea şi validarea datelor tuturor utilizatorilor care au primit amenzi în mod eronat şi abuziv. Cerem, aşadar, Guvernului României şi altor servicii care administrează baza de date privind formularul digital de intrare în România, să facă verificări şi să anuleze amenzile utilizatorilor care au completat formularul în mod corect”, scrie Iulia Molotac, semnatara petiţiei. Până acum s-au strâns 675 de semnături. Cei care au semnat au şi comentat faţă de nedreptatea, spun ei, ce le-a fost făcută. “E un abuz ,odată ce sunt completate, nu înţeleg de ce se mai trimit amenzi?", comentează Ifrim Mihaela din Northampton.

"Am primit o amenda în valoare de 2.000 lei, deşi mi-am completat formularul încă din Anglia”, se plânge Irina Mereniuc. Altcineva spune : "Nu sunt de acord cu amenzile. Aplicaţia nu funcţionează, nu este corect".

Mădălina Lepădat, din Canterbury, consideră că “Nu mi se pare normal să cheltui bani şi să pierzi timp pentru a contesta o amendă abuzivă, din moment ce nimeni nu te-a informat că ai completat greşit acest formular, ori că nu s-a salvat în baza lor de date. E o greşeală care trebuie remediată de cei răspunzători”.

Formularul digital a devenit obligatoriu pentru cetăţenii care intră în România începând cu 20 decembrie 2021.

Formularul poate fi completat accesând portalul plf.gov.ro, şi conţine numele şi prenumele persoanei, data naşterii, numărul de telefon, adresa de e-mail, adresa (sau, după caz, adresele) de destinaţie de pe teritoriul României, ţara şi localitatea de plecare, data de plecare spre România, tipul de mijloc de transport, numărul cursei/numărul de înmatriculare al mijlocului de transport, după caz, numărul locului/cabinei, după caz, dacă persoana este sau nu este în tranzit pe teritoriul României.

Datele antemenţionate sunt solicitate şi pentru membrii familiei care însoţesc persoana respectivă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Nimic de salvat

Pavel LUCESCU

Nimic de salvat

Încăput pe mâna lui Barna, Ghinea, Drulă, Năsui şi prietenii, USR a devenit un soi de anexă libertariană a PNL, unde ar fi logic să şi sfârşească, alături de gaşca Câţu-Gorghiu.

opinii

Simple notaţii

Alexandru CĂLINESCU

Simple notaţii

Sorin Oprescu mi-a fost dintotdeauna profund antipatic, şi asta înainte să aflu despre matrapazlâcurile lui. Îmi părea un şmecher de „capitală”, un ins cu apucături golăneşti, vulgar şi agresiv. Îl situam cam pe aceeaşi treaptă cu Becali, deşi la acesta din urmă mai puteam detecta nişte urme de umanitate. Am aflat, în urma condamnării lui Oprescu, ceea ce, probabil, ştia destulă lume: doctorul lucra în stil mare, cerea şpăgi colosale, avea - precum mafioţii - oameni de încredere care îl protejau şi îşi asumau treburile riscante. 

Tencuiala antiseismică

Neculai SEGHEDIN

Tencuiala antiseismică

Desigur, o legendă urbană, unul din miturile care însoţesc toate amintirile, povestirile, convingerile legate de cutremur, care au dus la dezvoltarea unei adevărate culturi a seismului în România.

Love story la “om la lună”

George PLEȘU

Love story la “om la lună”

Se face curând un an de zile de când nu am mai scos din player-ul maşinii cd-ul cu albumul În caz de om la lună, strigaţi „om la lună, stânga/ dreapta” după caz.

pulspulspuls

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

PULS

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

Multă lumea ne-a tot întrebat în ultima vreme unde o fi dispărut din peisaj sinatoarea de Iaşi cu cea mai mare greutate (la quintale ne referim, nu la influenţă, evident), dar şi cu gura cea mai mare. Ei bine, stimaţi telespectatori, am apelat pentru un răspuns la această spinoasă problemă a politichiei locale, naţionale şi, de ce nu, chiar evropeneşti am putea spune, la aceeaşi sursă a noastră care ne-a spus câte una sau alta la momentul candidaturii ei la Iaşi pe listele auriste, când mai nimeni nu ştia de un’ s-o ia pe madam: adicătelea amicul Archibald Tănase, stimaţi telespectatori, că sigur vă era olecuţă dor de el, nu-i aşa?

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.