Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Advertorial

10 alimente pe care nu trebuie să le păstrați niciodată în frigider (P)

GALERIE
10-sfaturi-pentru-a-face-economii-cu-ajutorul-frigiderului-si-congelatorului
  • 10-sfaturi-pentru-a-face-economii-cu-ajutorul-frigiderului-si-congelatorului
- +

Când vine vorba de depozitarea alimentelor, există întotdeauna sfaturi contradictorii. S-ar putea să fi crescut văzându-vă mama punând roșii în frigider, ca să aflați 20 de ani mai târziu că nu este corect.

Unii dintre noi refrigerează automat totul - este mai rece, deci trebuie să păstreze totul mai proaspăt, nu? Adevărul este că există un mod corect și un mod greșit de a ne depozita alimentele și este posibil să nu o faceți bine.

Aruncați o privire la sfaturile de mai jos și spuneți-ne dacă sunteți de acord sau nu cu ceea ce ar trebui să depozitați în acel nou frigider Arctic.

1. Pâine

Pâinea se usucă și strică mult mai repede în frigider, ceea ce nu este ceea ce vreți când mușcați dintr-un sandviș la prânz. Încercați să o păstrați într-un loc răcoros și uscat. Un coș de pâine sau pungi de pâine ar fi un bun început.

2. Pepene

Nu este nimic ca o felie de pepene rece, care să vă răcorească într-o zi fierbinte de vară, dar specialiștii vă recomandă să o păstrați în altă parte - dar numai înainte de a o tăia. După ce ați tăiat pepenele, înfășurați-l în folie alimentară și puneți-l în frigider.

3. Banane
Tocmai ați cumpărat o grămadă de banane? S-ar putea să fiți tentați să le puneți direct în frigider - dar așteptați câteva zile.

Bananele provin dintr-o climă tropicală și celulele lor nu au apărarea naturală împotriva frigului, potrivit specialiștilor. Dacă sunt verzi și le refrigerați imediat, nu se vor coace deloc. În schimb, vor deveni negre, pe măsură ce enzimele lor descompun substanțele nutritive. Se pare că, dacă sunt deja coapte, este mai sigur să le introduceți în frigider.

4. Roșii
Fie că vă plac roșiile cherry sau de salată, probabil că le puneți la frigider pentru a le menține ferme și reci. Cu siguranță, o roșie proaspătă și răcoritoare într-o salată este cel mai bun mod de o savura, nu?

Aparent nu. Așa cum explică specialiștii, frigiderul deteriorează de fapt membrana roșiilor, modificându-le gustul și textura.

Roșiile își vor pierde aroma și probabil vor avea un gust apos și necopt. Lăsați-le pe blat și vor dezvolta mai multă aromă în câteva zile.

5. Cartofi

Potrivit Agenției pentru Standarde Alimentare, cartofii sunt singurul aliment pe care nu ar trebui să-l păstrați absolut niciodată în frigider - deoarece ar putea fi dăunător.

Site-ul FSA explică: „Cel mai important aliment care nu trebuie păstrat în frigider sunt cartofii. Când aceștia sunt depozitați în frigider, amidonul din cartof se transformă în zahăr. Când sunt copți sau prăjiți, aceste zaharuri se combină cu aminoacidul asparagină și produc acrilamida chimică, despre care se crede că este dăunătoare.”

6. Cafea
Dacă aveți obiceiul de a vă depozita borcanul cu cafea în frigider (deși nu suntem siguri de ce ați face asta), atunci opriți-vă imediat. Boabele de cafea și cafelele măcinate absorb mirosurile din împrejurimile lor și nu doriți o cafea care să aibă gust de pește. Păstrați-o într-un recipient etanș în exteriorul frigiderului.

7. Miere
Mierea nu se strică, așa că de ce să o păstrați în frigider? La temperaturi scăzute mierea începe, de asemenea, să se cristalizeze, ceea ce înseamnă că, în loc de miere minunată, curgătoare, veți avea o bucată granulată și zaharată.

8. Ceapă

Se pare că ceapa se descurcă cel mai bine în zonele uscate, bine ventilate. Mai mult decât atât, dacă este pusă în frigider, ar putea afecta gustul celorlalte alimente. Nu uitați să o păstrați într-un loc întunecat sau va începe să încolțească.

9. Usturoiul

Același lucru este valabil și pentru usturoi. Este bine să-l păstrați într-o zonă uscată, ventilată, mai ales dacă nu aveți spațiu în frigider.

10. Avocado

Nu este nimic mai enervant decât un avocado necopt. Ei bine, păstrarea sa la frigider nu va ajuta. Se pare că temperatura rece împiedică procesul de maturare. Specialiștii vă recomandă să îi păstrați în pungi deschise de hârtie, pentru a se coace. Puneți-i lângă banane, dacă doriți să fie gata de mâncat mai repede.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri