10 ani de la înființarea Clinicii de Chirurgie Vasculară „Robert Van Gestel" a Spitalului „Sfântul Spiridon"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

10 ani de la înființarea Clinicii de Chirurgie Vasculară „Robert Van Gestel" a Spitalului „Sfântul Spiridon"

GALERIE
spitalul sfantul spiridon
  • spitalul sfantul spiridon
- +

Clinica de Chirurgie Vasculară „Robert Van Gestel" a Spitalului Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon" din Iași, condusă de conf. univ. dr. Radu-Florin Popa, aniversează 10 ani de la înființare. Cu acest prilej astăzi, 10 noiembrie, va avea loc o manifestare, între orele 9-14, în Amfiteatrul Clinicilor Chirurgicale. Aceasta va fi structurată în trei părți: un moment istoric și aniversar, o lansare de carte și un simpozion de chirurgie vasculară.

Volumul care urmează a fi lansat „Răniți și ranițe. Chirurgia Marelui Război”, autor Mihai Ștefănescu-Galați (1874-1949), ediție îngrijită, note și prefață de Richard Constantinescu și postfață de Radu-Florin Popa, se înscrie într-un demers recuperator și de evidențiere a contribuției medicinei ieșene în cadrul războiului pentru reîntregirea neamului.

Dr. Radu-Florin Popa a efectuat prima trombendarterectomie carotidiană din Iași în anul 2000, prima intervenție din România de by-pass aorto-bifemural cu grefon venos autolog și a derulat în premieră programul de screening al pacienților cu arteriopatii periferice și a înființat un cabinet în Ambulatorul Integral al Spitalului Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” unde cei care se prezintă sunt consultați, stabilizați și tratați cu prostaglandine – cele mai puternice vasodilatatoare arteriale; se tratează astfel o parte din arteriopatiile periferice, prevenind maladia sau stopând evoluția bolii și evitând intervenția chirurgicală.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.