10 ani de nefuncţionare a „semafoarelor inteligente“. Contribuie sau nu la poluare?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

10 ani de nefuncţionare a „semafoarelor inteligente“. Contribuie sau nu la poluare?

GALERIE
semafoare iasi
  • semafoare iasi
- +

Un deputat ieşean afirmă că proasta funcţionare a reţelei de semafoare, depăşită de numărul în creştere rapidă de participanţi la trafic, măreşte timpul de parcurs al autovehiculelor.

Sistemului de Management al Traficului, care, la zece ani de la achiziţie şi la trei ani de la „aprinderea“ primelor semafoare, nu funcţionează în totalitate, i s-a mai găsit un neajuns. Dat fiind că nu reuşeşte să fluidizeze traficul aşa cum ar trebui, sistemul contribuie la un grad ridicat de poluare a oraşului, susţine Marius Bodea, liderul liberalilor din municipiul Iaşi. El a amintit că sistemul a costat 71 de milioane de lei, sumă din care Primăria ieşeană a decontat 25 de milioane, diferenţa de 46 de milioane - aproximativ 10 milioane de euro - fiind suportată de bugetul local. Sistemul trebuia să fie complet funcţional la sfârşitul lui 2016, dar nici acum nu funcţionează cu toate semafoarele, a remarcat deputatul ieşean, acesta descriindu-l drept „un mare eşec“.

Tot el a oferit şi soluţia: „Nu trebuie să sufere o generaţie întreagă pentru un lucru prost. Asumă-ţi, opreşte-l, resetează-l şi regândeşte ceva de la zero“. Marius Bodea a atras atenţia asupra numărului în creştere a depăşirilor nivelurilor de poluare din aer. „Pare-se că Sistemul de Management al Traficului e o cauză care a dus la aceste valori uriaşe de poluare în municipiul Iaşi“, a spus liberalul arătând spre numeroasele semafoare care încă nu au fost puse în funcţiune. El a adăugat că ar fi necesară efectuarea unui nou studiu de trafic, pentru că cel vechi, efectuat în 2010 şi pe care se bazează actualul sistem, e deja depăşit. Pe de altă parte, Primăria s-a angajat să pună în funcţiune mai multe semafoare, campanie care a început luna aceasta cu cele de la breteaua Pasajului Nicolina care coboară în bd. Nicolae Iorga. Totuşi, mai sunt încă multe „piese de mobilier scump“, cum le-a numit Bodea, care nu sunt aprinse sau care nu arată decât galben intermitent. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pandemos

Cătălin ONOFREI

Pandemos

Profitorii şi (de)mobilizaţii.

Filmuletul zilei

opinii

Răul învinge

Briscan ZARA

Răul învinge

Răul învinge aproape de fiecare dată pentru că noi, oamenii, îl supraestimăm. Victoria binelui poate fi cel mult de moment, dar pe termen lung se dovedeşte mereu că răul îşi revendică izbânda înzecit. Şi asta numai din cauza reacţiei noastre, a oamenilor, la spaimă.

Câţi (mai) suntem?

Ciprian IFTIMOAEI

Câţi (mai) suntem?

Un răspuns din perspectiva statisticii oficiale.

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mihai DORIN

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mai bine mai târziu decât niciodată, s-a dezvelit la Iaşi, în contextul Centenarului Marii Uniri, un bust al lui Octavian Goga. Corifeii revizionismului progresist au reacţionat nervos. Nu mai este loc pentru ctitorii Marii Uniri şi ai ideii naţionale, dacă nu corespund grilei lor de lectură. Câteva generaţii de români au crescut cu versurile, ideile şi idealurile lui O. Goga, crezând în România şi datorită geniului poetului „patimii noastre”. A venit se pare vremea să curmăm această tradiţie periculoasă şi să-l sacrificăm din nou pe Goga. Comuniştii nu au procedat altfel.

pulspulspuls

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Auzim că s-a discutat la vârf în coaliţie, mai ales ieri, ca ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să fie schimbat din funcţie în urma gafelor, chiar dacă discutabile, din ultima perioadă. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.