Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

10 anonimi cu povesti de viata incredibile

GALERIE
povesti incredibile
  • povesti incredibile
- +

Obisnuim sa credem ca doar celebritatile au o viata scrisa parca de cei mai iscusiti scenaristi ai Hollywood-ului. In realitate, insa, "viata bate filmul", indiferent a cui e. Oameni anonimi ar putea sa-si scrie biografiile, iar acestea sa se vanda ca painea calda.

Povestile unora dintre acestia sunt cu adevarat incredibile, experiente ca pedeapsa cu moartea sau calatoria in timp fiind doar cateva astfel de exemple.

Jason Collins

Toleranta sexuala nu este tocmai un subiect forte al societatii actuale. Cu toate astea, jucatorul de baschet Jason Collins a recunoscut in editia din mai 2013 a revistei Sports Illustratred NBA ca este gay, devenind astfel primul homosexual declarat din istoria sporturilor de echipa nord-americane.

Collins are o cariera impresionanta, pana in 2004 jucand la 5 echipe NBA diferite. In acel an a semnat un contract de 25 de milioane de dolari cu echipa Nets. Dupa terminarea sezonului actual, insa, sportivul va trebui sa isi caute o noua echipa, multi sustinand ca anuntul sau a avut ca scop tocmai gasirea unui nou contract avantajos.

Indiferent de motivatia sa, numerosi sportivi si politicieni, printre care fostul presedinte american Bill Clinton si actualul presedinte, Barrack Obama, l-au sustinut pe Collins in declaratiile lor oficiale.

Robert Liston

Chirurgul scotian care a trait in prima jumatate a anilor 1800 avea o reputatie controversata. Desi era recunoscut drept cel mai rapid doctor, iar rapiditatea era vazuta la acea vreme ca fiind cel mai mare atu al unui medic, Robert Liston opera mai degraba neglijent.

El amputa un picior in cateva minute si reusea sa indeparteze un brat in mai putin de 30 de secunde, fiind primul doctor care a operat cu anestezie moderna. Cu toate astea, Liston nu oferea importanta necesara regulilor de igiena, care ar fi putut preveni infectiile. Tocmai de aceea, multi dintre pacientii sai decedau.

In plus, doctorul Liston era binecunoscut pentru operatiile sale nonconformiste, majoritatea avand un final tragic. Se spune ca medicul opera deseori chiar si atunci cand rata de mortalitate era de 300%, in timpul unei interventii reusind "performanta" de a taia piciorul unui pacient in mai putin de trei minute, de a reteza din greseala degetul asistentului sau si de a rani un observator. La final, toti trei au murit din cauza ranilor.

Un alt caz notoriu este acela in care, in timpul unei amputari, doctorul a taiat accidental testiculele unui barbat. Totusi, a ramas in istorie gratie unui dispozitiv inventat, care se foloseste si astazi.

Marlin Brandt Pohlman

In 14 martie 2013, Marlin Brandt Pohlman a fost arestat pe aeroportul international Portland, fiind acuzat de mai multe agresiuni sexuale. Se pare ca barbatul drogase patru femei, le rapise, dupa care le abuzase sexual. Pentru imobilizarea lor, Pohlman folosise o substanta chimica necunoscuta. De altfel, atunci cand politistii au descins in casa lui, au gasit un adevarat laborator, o colectie imensa de substante neindentificate.

In acest moment, Pohlman este inchis, urmand ca procesul sau sa aiba loc in mai 2013.

Interesant este faptul ca barbatul nu se afla pentru prima data in atentia presei. In octombrie 2004, el a inregistrat un brevet pentru o "metoda de distorsionare a gravitatii si a timpului de deplasare", o teorie ale carei informatii fusesera furnizate, sustine Pohlman, de John Titor. Acesta se presupune a fi un calator din timp, din anul 2036, care a facut furori pe Internet la acea vreme, dar ale carui predictii nu s-au adeverit pana la urma.

Artie Moore

Artie Moore, originar din Tara Galilor, este binecunoscut pentru contributia adusa in domeniul radioului si comunicatiilor fara fir. El si-a conceput acasa un post de radio cu tot echipamentul necesar, lucru ce i-a permis sa primeasca semnale de peste tot din lume. In 1911, barbatul a interceptat un mesaj din partea guvernului italian, de fapt o declaratie de razboi impotriva Libiei.

Moore a devenit faimos un an mai tarziu, cand a decodificat un mesaj de pe Titanic, trimis cu doar cateva ore inaintea catastrofei. In mesaj se anunta locatia, faptul ca vaporul s-a lovit de un aisberg si ca nava se scufunda. Moore a anuntat autoritatile, dar nu a fost crezut. Gugliemo Marconi i-a oferit apoi un loc de munca pe care Moore l-a si acceptat.

Anna Bagenholm

Povestea Annei Bagenholm este o adevarata lectie de supravietuire. In 1999, la varsta de 29 de ani, Anna a plecat intr-o excursie in afara orasului ei natal, Narvik, Norvegia, alaturi de doi prieteni. In timp ce schia, tanara a pierdut controlul si a cazut intr-un lac inghetat, aflat langa o cascada. Gaura facuta in gheata a prins-o pe Anna astfel incat doar picioarele si schiurile i se vedeau. Tanara a ramas asa pana la sosirea echipei de salvare.

Desi a stat in apa 80 de minute, iar cand a fost scoasa nu respira, Anna a reusit sa isi revina de la o temperatura a corpului de 13,7 grade Celsius. Cazul ei a fost unul uimitor chiar si pentru medici, care au avut multe de invatat despre hipotermie si despre modul in care reactioneaza corpul in apa rece.

Frank Olson

Decesul lui Frank Olson, un specialist in arme biologice, ramane inca invaluit in mister. In 1943, barbatul a ajutat la inceperea unui program privind armele biologice, iar in ultima parte a anilor '40 a condus experimente cu astfel de arme, dar si cu droguri ce ar fi putut controla mintea umana.

In 1953, se spune ca Olson incepea sa realizeze efectele devastatoare ale experimentelor extreme cu arme biologice si regreta mare parte a muncii sale. De asemenea, se crede ca Frank ar fi descoperit informatii despre folosirea armelor biologice in razboiul din Coreea.

Olson a murit in noiembrie 1953, dupa ce s-a aruncat de la etajul 10 al hotelului Pennsylvania din New York. Unii spun ca ar fi suferit o cadere nervoasa si s-ar fi sinucis, altii ca autoritatile i-ar fi dat o doza mare de LSD. Cert este ca in 1994 trupul lui Olson a fost exhumat, iar in urma celei de-a doua autopsii s-a stabilit ca barbatul suferise traumatisme inainte de cadere.

Thomas Midgley Jr.

Dusmanul numarul 1 al mediului inconjurator pare a fi fost Thomas Midgley Jr.. Chimistul american a obtinut tetraetil de plumb si unele dintre cele mai vechi clorofluorocarburi, substante folosite inca de la mijlocul secolului XX in solventi, produse de refrigerare si aerul conditionat.

In 1916, Midgley Jr. a inceput sa lucreze la General Motors si a descoperit ca, amestecand tetraetilul de plumb cu benzina, masina merge mai lin. Curand, firma a inceput sa comercializeze produsul sub numele de etil. Nimeni nu s-a gandit, insa, la potentialele efecte negative ale plumbului odata cu arderea gazului. Substanta a fost scoasa de pe piata de-abia la inceputul anilor 2000, cand s-a dovedit ca era extrem de daunatoare mediului.

Cercetarile lui Midgley Jr. nu s-au oprit aici. In anii '20, el a sintetizat prima clorofluorocarbura, numita Freon, folosita apoi la frigidere si alte produse de acest gen. De-abia la mijlocul anilor '40 s-a descoperit ca eliberarea freonului duce la epuizarea stratului de ozon in atmosfera superioara.

Billy Meier

Billy Meier, nascut in 1937 intr-un oras elvetian, are o poveste cu adevarat impresionanta. Inca de la varsta de 5 ani, baietelul incepuse sa povesteasca despre vizitele periodice ale unor extraterestri de pe Pleiade, un grup de stele din constelatia Taurului.

Meier i-a desccris pe vizitatori drept extraterestri umanoizi, care aratau aproape la fel ca oamenii, inalti de aproape 2 metri, blonzi, cu ochi albastri si un corp foarte atletic. Baiatul sustinea ca cele mai dese discutii dintre ei erau despre mediul inconjurator si pacea pe Pamant.

Baiatul a inceput sa scrie multe dintre discutiile avute cu extraterestri, ca de altfel si predictiile pe care ei le faceau pentru viitorul Pamantului. Astfel, potrivit unora, Meier ar fi descris multe evenimente adevarate, printre care si atacul asupra World Trade Center.

De asemenea, au mai fost publicate si note despre inceperea celui de-al III-lea Razboi Mondial si distrugerea completa a Pamantului. Conform profetiilor lui, Statele Unite ale Americii vor fi complet separate in 5 sectiuni diferite din cauza razboaielor civile si ale conflictului cu Rusia si China.

De asemenea, lumea ar trece printr-o perioada terifianta de 888 de zile, timp in care 1 din 4 persoane va muri din cauza foametei, a epidemiilor sau a armelor nucleare. Meier sustine ca aceasta perioada va incepe dupa ce ultimul papa al Bisericii Catolice va fi ales, un anume Petru Romanus, care va distruge biserica si va fi al doilea papa ales dupa Papa Ioan Paul al II-lea.

Notarile lui Meier mai mentioneaza si o serie de razboaie dintre Rusia si China contra Statelor Unite ale Americii, conflict alimentat si de pozitia radicala si prea agresiva a americanilor. In plus, China va ataca India si va omori 3 milioane de oameni, iar dupa ce Rusia va ataca Scandinavia, un razboi cumplit va izbucni in intreaga Europa.

Vitali Nevski si Artyom Novichonok

Cei doi sunt astronomii rusi care au descoperit cometa C/2012 S1, la statia ISON, langa Kislovodsk, Rusia. Cometa, numita si ISON, a atras rapid interesul oamenilor de stiinta, cei mai multi fiind de parere ca nu reprezinta o amenintare pentru planeta noastra. Totusi, ISON va trece extrem de aproape de Soare pe 28 noiembrie 2013 si, daca nu va fi distrusa de Soare, se pare ca va oferi un spectacol impresionant.

Cercetatorii nu au reusit sa determine cu exactitatea marimea cometei, dar se crede ca nucleul ei ar avea diametrul de 5 km. In aprilie 2013, NASA a dat publicitatii o imagine cu ISON, unii find de parere ca aceasta ar reprezenta intr-un viitor indepartat un pericol pentru Pamant.

Johnny Garrett

La data de 31 octombrie 1981, o calugarita in varsta de 76 de ani de la manastirea romano-catolica Sf. Francisc din Amarillo, Texas, a fost agresata sexual, batuta si injunghiata. Politia a arestat un adolescent in varsta de 17 ani, pe Johnny Garrett, ale carui amprente s-au gasit in manastire. S-a constatat ca baiatul fusese abuzat fizic de tatal sau vitreg, ceea ce i-a provocat daune cerebrale severe.

In timpul interogatoriului, Garrett a dat o declaratie minutioasa cu privire la crima, insa mai apoi a refuzat sa o semneze, incetand sa isi mai asume responsabilitate pentru acea fapta. El a mentionat, insa, ca intrase in manastire cu cateva zile inainte de crima pentru a fura diverse lucruri, aceasta fiind si explicatia amprentelor sale la fata locului.

Baiatul a fost gasit vinovat si executat in februarie 1992, obtinand o amanare de o luna, venita ca o propunere din partea Papei Ioan Paul al II-lea. O serie de dovezi au fost ignorate de autoritati, inclusiv martori care sustineau ca vazusera un barbat suspect, inchis la ten, in apropierea manastirii sau nepotrivirea analizelor ADN.

In 2004, cazul a luat o noua turnura, atunci cand probele ADN l-au identificat ca autor pe un anume Leoncio Perez Rueda, un barbat care ucisese o alta femeie cu 4 luni inainte de cazul de la manastire. Ucigasul si-a recunoscut fapta si a fost condamnat la 45 de ani de inchisoare, dar statul Texas a refuzat sa il exonereze pe Garrett de acuzatiile de crima.

ziare.com

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri