10 greseli neplacute pe care le fac chelnerii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 26.09.2021

10 greseli neplacute pe care le fac chelnerii

GALERIE
chelner
  • chelner
- +

Experienta dintr-un restaurant poate sa fie extrem de neplacuta daca ai de-a face cu un chelner neprietenos. Orice restaurant care isi doreste sa atraga clienti multi si de calitate, stie acest lucru si cauta sa aiba o servire excelenta. Din pacate insa, nu se intampla peste tot asta.

1. Folosesc telefonul mobil in fata clientilor

Un chelner caruia ii suna telefonul in buzunar sau care isi foloseste telefonul mobil de fata cu clientii este lipsit de profesionalism. Punct.

2. Ignora o masa care nu este in aria lor de acoperire

De fiecare data cand un client este ignorat, rezultatele se rasfrang asupra restaurantului.

3. Uita detalii minore

De cate ori nu ni s-a intamplat sa cerem un ingredient si sa nu-l primim. Acesta este un semn al unui serviciu de calitate scazuta.

4. Lasa paharele goale pe masa

Sa ai multe pahare pe masa poate fi semn de petrecere. Dincolo de asta insa, e semn ca nu ti se acorda suficienta atentie.

5. Uita de tacamuri

Primesti mancarea, dar nu si ustensilele de care ai nevoie? Acest lucru n-ar trebui sa se intample nici in cel mai prost restaurant.

6. Aduc foarte tarziu nota de plata

Este extrem de neplacut ca, dupa ce mananci, sa astepti nota de plata. Aproape la fel de neplacut ca atunci cand astepti mai bine de o ora sa vina mancarea.

7. Uita sa aduca mancarea


Unii mananca deja, altii inca asteapta. Ti se pare cunoscut scenariul?

8. Iti incurca mancarea


Inca o situatie des intalnita in peisajul restaurantelor din Romania. Fie uita ce ai comandat, fie iti aduc altceva in schimb.

9. Nu cunosc meniul

Teoretic, un chelner ar trebui sa-ti explice tot ce cuprinde fiecare fel de mancare si sa te ajute sa alegi ceva pe gustul tau. Nu se intampla asta intotdeauna insa.

10. Nu-ti respecta comanda


Ai nevoie de mancare fara pic de zahar sau sare, din motive medicale? De multe ori, e nevoie sa-i dai explicatii chelnerului pentru aceasta optiune, pentru ca altfel nu-ti respecta comanda.

foodstory.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Nicolae GRECU

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Competiţia KO are farmecul ei, dar cu rezerve aduse de pe alte coclauri ori tineri crescuţi prin rizibilul „mentoring” e greu să te baţi chiar şi cu Văsălie de la Baia Mare.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

pr. Constantin STURZU

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

Kim Ung-Yong, supranumit "copilul-minune" şi "omul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă de pe pământ", fost cercetător la NASA, a ales să se retragă, încă tânăr fiind, în ţara sa natală, Coreea de Sud, la o facultate din provincie, ca profesor. 

La plimbare pe axa culturală (1)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (1)

Dacă parcurgi Iaşul de la Palatul Culturii până la ultimul rond al bulevardului Carol, intrat definitiv în memoria colectivă cu numele de Copou, oricât nerv critic ar avea cineva din partea locului sau de oriunde, trebuie să recunoască, să accepte, să admire personalitatea, duhul specific, farmecul oraşului. Axa aceasta nu este perfectă. În urbanism, indiferent unde în lume, nu există perfecţiune. Dar este vie, variată, dinamică. Este o poveste care se lipeşte de sufletul iubitor de oraş. Dacă reuşim să întregim povestea, să-i adâncim semnificaţiile, ea poate deveni un spaţiu cultural cu forţă de seducţie universală.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.