10 moduri în care un animal de companie este benefic copilului tău

joi, 27 octombrie 2016, 20:10
3 MIN
 10 moduri în care un animal de companie este benefic copilului tău

Pentru tine e un stres în plus, dar pentru copilul tău e o bucurie foarte mare. Așa că pune în balanță: fericirea lui, o decizie ce implică responsabilități, atenție sporită, dar și o dezvoltare armonioasă a psihicului celui mic.

Fericirea lui este o bucurie imensă pentru tine însă fiecare decizie legată de micuțul tău trebuie să fie cântărită cu mare atenție. 

Crezi că apariția unui pufos necuvântător în casa va fi o amenințare atât pentru sănătatea, cât și pentru dezvoltarea psiho-emoțională a copilului? Vei rămâne uimită!

1. Conform studiilor, copiii care cresc cu un animal în casă prezintă mai puține riscuri de a dezvolta alergii și infecții, în general respiratorii.

2. Copiii care se joacă și fac zilnic mișcare alături de un animal de companie prezintă un risc mai scăzut de apariție a obezității și tensiunii arteriale. 

Știm cu toții că starea generală de sănătate este îmbunătățită de activitățile sportive regulate, iar un animal care îl antrenează pe copilul nostru la reprize de joacă și alergare în parc, sau chiar la mers, contribuie la scăderea riscului apariției tensiunii arteriale, a obezității și păstrează tonusul micuțului.

3. Aceleași studii spun că un animal de companie reduce stresul, stările anxioase sau singurătatea micuților.

4. Hrănirea și îngrijirea unui animal dezvoltă simțul responsabilității.

Desigur, simțul responsabilității este reprezentat diferit în funcție de vârstă. La 3-4 ani, un copil trebuie supravegheat în permanență în interacțiunea cu un animal. Abia după 5 ani începe să înțeleagă ce înseamnă grija pentru un necuvântător, însă acest sentiment al responsabilității va fi mult mai bine reprezentat în jurul vârstei de 10 ani.

5. Tot prin asigurarea nevoilor primare ale animalului de casă, se clădesc alte calități, precum: compasiunea, blândețea și empatia.

6. Copiii care dețin un animal de companie au o stimă de sine mai mare decât ceilalți. 

Atunci când contribuie la îngrijirea unui animal și finalizează sarcini adaptate vârstei lor, copiii se simt mai competenți.

7. Copiii cu animale de companie sunt mai curajoși și mai aventuroși. Ei au capacitatea de a găsi soluții optime pentru a depăși o situație dificilă, înfruntând mai ușor pericole.

8. Lecția loialității poate fi învățată cu ușurinta de la prietenii necuvântători, în special de la câini.

9. Prietenia cu un animal crește abilitățile de socializare. Un animal de companie reprezintă pretextul perfect pentru un copil de a socializa cu o mai mare ușurință.

10. Îngrijirea unui animal dezvoltă simțul civic. Megan K. Mueller de la Școala de Medicină Veterinară Cummings, Universitatea din Tufts, a descoperit în urma unui studiu recent că adolescenții care au avut un animal de companie sau au îngrijit unul au o predispoziție mai mare să se vadă în roluri de contributori ai societății, ocupând poziții de leadership sau realizând proiecte în comunitate.

avantaje.ro

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii