10 noi preoţi hirotoniţi mâine la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

10 noi preoţi hirotoniţi mâine la Iaşi

GALERIE
preoti hitoronisiti
  • preoti hitoronisiti
- +

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a anunţată că în Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi 10 tineri vor fi hirotoniţi în preoţie prin ritualul impunerii mâinilor. Slujba va fi ţinută de episcopul de Iaşi, PS Iosif Păuleţ, joi, 24 iunie 2021, în sărbătoarea Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, la liturghia de la ora 11.00. 

„După mai mulţi ani de formare umană, intelectuală şi spirituală, cei 10 diaconi care au studiat la Institutul Teologic «Sfântul Iosif» din Iaşi vor fi hirotoniţi preoţi pentru Dieceza de Iaşi. Alţi 3 diaconi care au studiat la acelaşi institut vor fi hirotoniţi preoţi sâmbătă, 26 iunie, ora 10.00, în Catedrala «Sfântul Iosif» din Bucureşti, pentru Arhidieceza de Bucureşti”, au transmis reprezentanţii episcopiei.

Ca pregătire pentru acest moment important, la Mănăstirea carmelită din Lucani (Bacău), în perioada 16-22 iunie, cei 13 diaconi au făcut exerciţii spirituale, conduse de pr. Cristian Diac. La liturghia de la Iaşi vor participa şi PS Petru Gherghel, episcop emerit, superiori şi profesori de la seminariile unde au studiat candidaţii, preoţi din ţară şi străinătate, părinţi şi rude ale candidaţilor, precum şi mai mulţi credincioşi. În seara precedentă hirotonirii, miercuri, 23 iunie 2021, la ora 19.00, la Seminarul mare din Iaşi candidaţii vor depune profesiunea solemnă de credinţă şi jurământul de fidelitate în capela Institutului Teologic. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimul val

Cătălin ONOFREI

Ultimul val

Câţi oameni au înţelepciunea de a se îndoi de lucrurile în care cred cu atâta tărie?

Filmuletul zilei

opinii

Tokyo – motivul nostalgiei

Victor BEJAN

Tokyo – motivul nostalgiei

Trăgând cu ochiul, prin televizor, către Jocurile Olimpice de la Tokyo, nu se poate să nu mă ducă memoria și la lumea sportului nostru bahluian „oropsât”, vorba lui Creangă.

Măştile lui Adrian Marino (II)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (II)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

...Şi parfumul de tei în Copou

Radu PĂRPĂUȚĂ

...Şi parfumul de tei în Copou

Se întâlneau în jurul Universităţii. Se plimbau, ţinându-se de mână, pe dealul Copoului şi pe străzile din jur: până la Biblioteca Eminescu şi luând-o apoi câteva sute de metri spre Păcurari, până-n parcul Copou spre liceul Negruzzi sau prin încrengătura de uliţe repezi din sus de liceu, pe partea cealaltă până ieşeau în Sărărie - în acest din urmă loc chiar nu-i întâlnea nimeni cunoscut. Când se întâlneau cu vreun profesor de-al lor, le era ruşine şi îşi desprindeau repede mâinile, deşi - îşi dădeau seama - profesorul sau profesoara zâmbeau când îi vedeau. Lui i s-a părut că a văzut o dată un fel de înduioşare în ochii unei profesoare la vederea lor.

pulspulspuls

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

PULS

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

Vă povesteam ieri aicea la rubricuţă, stimaţi telespectatori, despre cum s-a făcut şi s-a dres încât noul vice dat afară din USR, junele Ciorăpel, avea deja dosarul făcut, la cheie, ca să conteste în instanţă decizia partidului de a-l exclude, contestaţie fără de care omul ar fi rămas fără mandat şi, evident, ciuciu vice dup’aia. 

Caricatura zilei

Propunere de nou sport olimpic

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.