100 de ani de educaţie la şcoala Gimnazială Valea Lupului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

COMUNICAT DE PRESA

100 de ani de educaţie la şcoala Gimnazială Valea Lupului

GALERIE
scoala_toamna
  • scoala_toamna
- +

Într-o toamnă frumoasă a anului 1917, un modest locuitor al satului Valea Lupului, Constantin Răşchitor, cu mare drag de şcoală, şi-a deschis braţele, primind în casa sa prima generaţie de învăţăcei.

Şi aşa a început... acum 100 de ani, o  poveste frumoasă a unei şcoli care a reuşit, prin ambiţie, sacrificiu şi dăruire să devină astăzi un reper în educaţia de calitate a generaţiilor actuale din judeţul Iaşi.

Mărturie stau rezultatele obţinute an de an la concursuri şi evaluări naţionale, proiectele variate derulate în domenii de tradiţie (teatru, dans, sport) sau inovative (robotică, educaţie digitală), dar şi numeroasele activităţi care implică şi animă comunitatea locală.

În zilele de 26 şi 27 octombrie 2017, şcoala Gimnzială Valea Lupului  organizează o serie de manifestări artistice şi culturale la care sunt invitaţi foşti profesori şi elevi ai şcolii, oficialităţi locale şi întreaga comunitate.

În cadrul evenimentului va fi dezvelită o placă comemorativă în memoria celui care a fost  un remarcabil promotor al educaţiei în Valea Lupului, profesor doctor Mihai Dumitriu.

Tot cu acest prilej se va lansa numărul omagial al revistei „Alter Ego” , care adună în paginile ei imagini şi gânduri ale generaţiilor trecute şi prezente.

Persoane de contact

Purtător de cuvânt- prof. Laura Vătămanu- tel 0741071587

Petronela Petrea, director al şcolii Gimnaziale ValeaLupului - tel 0787576093

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.