anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă (P)

100 de ani de Pedagogie Waldorf în lume sărbătoriți și la Iași

Simpozionul Internațional ,,Alternativa educațională Waldorf: 100 de ani în lume și de 30 de ani în România”

GALERIE
waldorf
 • waldorf
- +

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea primei școli Waldorf din lume, Liceul Teoretic Waldorf Iași, unica instituție de învățământ cu specific Waldorf din oraș, organizează Simpozionul Internațional ,,Alternativa educațională Waldorf: 100 de ani în lume și de 30 de ani în România”.

Evenimentul are loc în ziua de joi, 31 octombrie 2019, începând cu ora 9.30, la Ateneul Național Tătărași.

La ceas aniversar de Centenar, Liceul Teoretic Waldorf va reuni, prin activitățile pregătite, invitați de onoare din cadrul Ministerului Educației Naționale, Inspectoratului Școlar Județean Iași, Universității ,,Alexandru Ioan Cuza”, reprezentanți din cadrul Primăriei și instituții partenere. De asemenea, la acest eveniment, vor participa atât reprezentanți ai școlilor Waldorf din celelalte orașe ale țării, cât și de la Chișinău.

În România, pedagogia Waldorf a pătruns în anul 1990, odată cu organizarea primului seminar dedicat acestei alternative, eveniment desfășurat la Deva. De atunci și până astăzi, tot mai mulți copii și părinți s-au îndreptat spre Școlile Waldorf, Iașul având una din cele mai vechi școli Waldorf din țară care, în curând, va împlini 30 de ani de existență.

În acest cadru festiv, se vor desfășura o serie de prelegeri, ateliere de lucru, momente artistice, dar și o masă rotundă destinată foștilor dascăli ai școlii, absolvenților și părinților. Programul simpozionului se va încheia cu un spectacol de teatru, dans și muzică, susținut de elevii liceului, sub îndumarea profesorilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.